Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Mystiske tildragelser

13.04.07 in Absolutt Iskwew

I dag er det fredag den 13. igjen, og det er som tidligere omtalt en skikkelig skummel dag. Siden jeg har dagen omtrent teppelagt med møter, synes jeg dessuten det er en slitsom dag, før den helt har begynt. Jeg hater møter, spesielt når det går slag i slag hele dagen.

Men først skal jeg fortelle om en litt mystisk tildragelse fra en god del år siden, siden dette er dagen for slikt. Det er jo en myteomspunnet og mystisk dag i utgangspunktet.

Mens jeg studerte på BI jobbet jeg med å føre regnskap på universitetet. Sjefen var min far, og kollegaen var en studievenninne. Det hadde seg slik at da jeg begynte på heltid, hadde min far behov for kontorhjelp på instituttet, og etterhvert hadde han behov for enda mer kontorhjelp, så dermed begynte studievenninnen også.

Den mystISK’e tildragelsen handlet om noen nøkler, nærmere bestemt mine. Som vanlig satt vi alle tre inne på et stort kontor. Og nøklene mine var plutselig borte. Vi lette overalt, på pulter, i skuffer, skap, vesker og lommer. Nøklene var og ble borte. Vi var altså tre stykker på kontoret, og vi var tre stykker som lette. Ikke på noe tidspunkt var kontoret tomt i løpet av dagen, det er vi sikre på. Enten var jeg der, eller studievenninnen, eller min far. Ingen var innom heller.

Utpå ettermiddagen var jeg klar for å ringe låsesmed for å få byttet lås på døren hjemme. Nøklene var og ble borte, og jeg måtte jo komme meg inn. I det jeg skulle til å slå opp i Gule sider (på den tiden hadde vi ikke Gule sider på nett, nei), så tittet jeg ned på pulten og satte samtidig kaffen i vrangstrupen.

For der lå mitt forholdsvis store nøkleknippe. Det var såpass stort at det ville være rart om tre mennesker skulle klare å overse det. Hvordan i alle dager hadde det plutselig dukket opp??

Ikke vet jeg. Begge de to andre påstår fortsatt at de ikke hadde tullet med meg. Jeg har gått ganske hardt på min far spesielt, men han sier at han ikke hadde gjemt dem og så lagt dem tilbake. Alle tre hadde lett etter nøklene oppå den pulten. Ingen hadde vært innom. Og kontoret hadde ikke på noe tidspunkt vært tomt. Jeg har forsøke å finne logiske forklaringer på de nøklene i snart 18 år, men så langt uten hell.

Det er rett og slett mystisk det hele.

Postscript for fredag den trettende:

I går ringte jeg som vanlig til SFO 16:15 for å si at Tigerungen skulle gå hjem. 16:50 ringte SFO og lurte på om han hadde kommet hjem, for de hadde lett og lett, og ikke funnet ham. Med en million katastrofescenarier i hodet løp jeg ned mot skolen, for hjem hadde han jo ikke kommet. Halvveis møtte jeg to av gutta som jobber på SFO. Da hadde han kommet til rette. Tigerungen hadde gått inn på et tomt grupperom, og der hadde han sovnet. Så mens alle hadde løpt som gale rundt og lett, lå han helt stille og rolig og sov på et grupperom.

Det er vel unødvendig å si at både mor og SFO-staben var utrolig lettet.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

17 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Goodwill says:

  Dette er vel ikke noe annet enn nok et bevis på at det er øynene man blir først blind på! 😀

 2. Iskwew says:

  Nope! Ikke 3 stykker på en gang. Så dette er ikke noe bevis på det :o)

 3. Spectatia says:

  Dette er et bevis på at du har gode pokerfejs i dine omgivelser.

 4. Av og til skjer det mystiske ting, Iskwew, det er ikke til å komme forbi! Og jeg som sier det er en nøktern person med begge beina plantet godt på bakken…

 5. Goodwill says:

  Sikker på at det ikke var 1. april forkledd som fredag 13.? Ligner veldig på en practical joke dette!

 6. Iskwew says:

  Spectatia, dette hadde ikke med gode pokerfjes å gjøre. Ingen av disse to har spesielt gode pokerfjes. Vi var dessuten gjennom alle skuffer, alle lommer, og alle vesker. Og i etterkant gikk jeg rimelig hardt på, ettersom jeg også trodde det var lureri. Men nei. Ikke noe lureri.

  Skorpionkvinnen – jeg har forsøkt meg med alle tenkelige løsninger som er logiske. Uten hell :o/ Her er det noe mystisk som skjedde.

  Goodwill, det var nok ikke det…

 7. Spectatia says:

  Kanskje det var noen der ute som “beamet dem opp” for en liten stund, bare for å underholde seg selv med å se på at dere lette… 😉

 8. Iskwew says:

  Gawd knows, Spectatia… spooky var det i hvert fall!

 9. Goodwill says:

  …men uansett ikke noe å bekymre seg over på en dag som denne, når solen flommer over oss og våren er i ferd med å eksplodere i et anfall av sommer, det er fredag og hele helgen skal bli likedan, da skal vi rett og slett gå ut og NYTE LIVET! :-))

 10. Rabbagast says:

  Jeg vet ikke helt, og hadde egentlig ikke tenkt å komme med noen kommentar, men så oppdaget jeg at du har likt kommentarfelt som meg, bare med svart bakgrunn og hvit skrift på selve feltene. Jeg strever med dette på rabbagast.net. Får hvit bakgrunn og hvit skrift på navn, epost og nettsidefeltet. Er det noe DU har gjort eller fulgte det bare med malen?

  Har du noen mulighet til å hjelpe meg her så ville jo dette blitt min LYKKEDAG, og det hadde jo vært litt artig på fredag 13.!

 11. nessie says:

  Vår alles kjære Margit Sandemo hadde en forklaring på dette i sin bok om usynlige følgesvenner “Vi er ikke alene” (eller noe). At følgesvennen la tingen tilbake der den lå for å være hjelpsom. Hvorfor din fylge ikke gjorde det med en gang kan vi jo lure på, men kanskje ville ikke den snille ånden gjøre det så altfor enkelt for deg.

 12. Iskwew says:

  Ja, det kan hende, nessie. Eller så er kanskje mitt fylgje litt ertete av seg?

 13. Writer'n says:

  Jeg tok meg tid til å lese gjennom bloggen din. Den er virkelig bra.

 14. Iskwew says:

  Takk, Writer’n :o)

 15. radiohode says:

  Får du ikke kjeft for å ringe SFO sånn? Jeg tør ikke en gang tenke tanken, for da kommer det illsinte brev hjem i den håpefulles sekk…

 16. Iskwew says:

  Nei, det får jeg da ikke kjeft for, jeg ringer SFO hver ettermiddag når Tigerungen skal gå hjem. Hvorfor skulle de kjefte for det?

 17. radiohode says:

  Vår sfp aksepterer ikke sånne telefoner, ihvertfall. Kan jo forstå det også. 150 telefoner rett etter kl 1600…? Så hos oss har vi faste avtaler og det går fint. Den håpefull vandrer hjem på faste tidspunkter eller vi skriver i meldingsboken om det blir justeringer. Men nok om det. 🙂

Top