Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Spøkelseskladden

22.03.07 i Diverse

Et hyppig brukt søkeord i Hjørne-bloggen er Spøkelseskladden. Treffene viser til en passordbelagt post som er en kopi av en samtale av det lavpannede slaget med en deaktivert profil på nå nedlagte side2date. Siden det åpenbart er interesse for Spøkelseskladden, og Hjørnet er en blogg som tar vare på leserne sine, har jeg komme til at det er på tide å lage en skikkelig post om Kladden. Kilden til det meste er Wikipedia, så klart.

Vital informasjon:

Originalt navn: The (Phantom) Blot

Opptrådde første gang: Mickey Mouse Outwits The Phantom Blot i 1939

Påkledning: En sort lakenaktig robe med hull til øynene

Yrke: Mestertyv

Fiende: Mikke Mus

Og han passer egentlig godt i denne bloggen, for han er Andebys svar på Gordon Gekko på den måten at han gjennom sin karriere som avansert kjeltring har skaffet seg store mengder penger, som han investerer i ymse prosjekter, av mer eller mindre (gjerne mindre) legal art.

Spøkelseskladden opptrådde første gang i Norge i 1965.

Han er en mester i å komme seg unna, Spøkelseskladden er den reneste Houdini. Det er ikke den kinkige situasjon eller klemme han ikke makter å komme seg ut av. Selv om politiet mot formodning skulle klare å fakke ham, er han ute før de får bestilt seg en hamburger og lagt bena på bordet.

Han er en dyktig hypnotisør, og bruker dette til å lure andre til å begå tyverier for seg, selv Mikke ble tvunget til det. Han er en forkledningenes mester, bruker et utall alias og forskjellige personligheter. Han kan en del fysikk, mekanikk og biologi, noe han også bruker til egen fordel og vinning. Dessuten kan han male, men bruker det stort sett til å forfalske kjente verker, stjele originalen og la kopien henge igjen. Muligens burde Munch-tyvene ha allierte seg med Spøkelseskladdene snarere enn Toska. Da kunne de bare ha hypnotisert vaktene, skrudd ned Skrik og Madonna, skrudd opp kopier, og vært forsvunnet lenge før noen rakk å ta bilder av dem på vei ut.

Spøkelseskladden har en egen evne til å skaffe seg informasjon, selv fra politiets rekker. Dessuten er han en menneskekjenner, som bruker andres griskhet og forfengelighet til å få dem med på alle slags djevelske planer – noe som får meg til å tenke at Gordon Gekko kan ha funnet noe inspirasjon her også.. Han sprer skrekk, og har kjennskap til manipulasjonens psykologi.

Først og fremst er det berømmelse han ønsker, mer enn penger. Han er meget forfengelig. Dermed er noen av de infame planene hans uten monetær vinning; målet er å spre skrekk og oppnå berømmelse. Han vil mer enn noe at navnet Spøkelseskladden udødeliggjøres for evig tid.

Spøkelseskladden er den skumleste skurken i sitt univers. Og slår seg gjerne sammen med andre, som B-gjengen og Madam Mim, men bare så lenge det tjener til å udødeliggjøre ham selv.

Visstnok ble han demaskert i den første serien han var med i. Siden har han alltid beholdt masken på. Ikke så rart, kanskje, når du ser hvem som var modellen:

PS: Passordet til den passordbelagte posten er spooks

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

18 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. radiohode sier:

  Fint gjensyn med en gammel anti-helt. Kommer det noe om Ørnulf Ørn også? Og det har vært stille rundt Madam Mim. Hva driver hun med for tiden. Og Mikro-Midas?

  Jeg får alltid assosiasjoner til tegnefilmene med professor Balthasar når jeg ser kladden. Uant av hvilken grunn.

 2. radiohode sier:

  Hvorfor lenker du til en passordbeskyttet post? Jeg ble jo nysgjerrig, men det kunne jeg bare bite i meg…?

 3. Iskwew sier:

  Ne-hei :o) I en post om Spøkelseskladden må det jo være litt spooky. Den som leter, finner :o)

  Madam Mim og Magica fra Tryll kunne være noe. Mikro-Midas og Ørnen også. Kanskje en ny serie er født? :o)

 4. radiohode sier:

  Jeg venter i spenning på en sånn serie! 🙂

  Og så må jeg lete? Heldigvis fikk jeg nytt internett i dag. De hadde klart å samle alt på en minnebrikke, så jeg finner det nok der…

  Hvem er forresten den mest sjeldne ekte Disney-figuren? Dette strides de lærde om. (Ikke spør meg, jeg aner ikke.)

 5. Iskwew sier:

  Det er ikke langt unna om du scroller litt opp, radiohode :o)

  Jepp, en slik serie kunne vært noe. Andeby-skurker.

  Den mest sjeldne ekte Disney-figuren… aner jeg ikke hvem er.

 6. radiohode sier:

  Hehe. Luringen! 🙂 Jeg fant, jeg fant, men sier det ikke til noen! Muahahaha! Makt, makt! (Så, så, radiohode, ta pillene dine nå….)

 7. Milton Marx sier:

  Isj. Passordbeskyttede poster strider mot menneskerettighetene – så de så!

 8. Iskwew sier:

  radiohode, jeg er nesten like sleip som spøkelseskladden :o))

  Milton, menneskerettighetene ble opphevet for en stund siden, de er så tunge å administrere :o) Fremover kommer jeg til å gi passord til alle untatt deg 😛

 9. Goodwill sier:

  Smiler…blir riktig nostalgisk her 🙂

  …og undres – er figurene i Donald Duck & Co like infame idag som den gangen? …må visst begynne å lese bladene til guttungen 🙂

  Han karen på side2date må være selve prototypen på en ekkel spøkelseskladd!

 10. Iskwew sier:

  Mitt inntrykk er at de ikke er like raffinerte, i hvert fall. Spøkelseskladden er jo ikke til å kimse av i så måte – han er jo riktig en mangeslungen karakter.

  Men det kan seff være meg som mimrer ham annerledes :o)

  side2date-typen er i hvert fall utstyrt med en solid dose arroganse, og sannsynligvis en ektefelle :o)

 11. Gøy å lese om gode gamle spøkelseskladden. Jeg vokste opp med et nært og kjært forhold til de fleste Disney-figurer, det har preget meg helt fram til voksen alder selv om jeg er litt forsiktig med å røpe det 😉
  Men en gang skal jeg skrive en post om det!

 12. Iskwew sier:

  Det høres virkelig ut til å være verdt en bloggpost, Skorpionkvinnen! Den gleder jeg meg allerede til.

  :o)

 13. Lothiane sier:

  Ha ha, fantastisk samtale med «kladden»! Fint du la ut, det bekrefter bare en del av det jeg har opplevd på sånne «sjekkesteder» selv. 😉

  Spøkelseskladden er virkelig en av de kuleste fra Disney. Lenge siden jeg hørte noe om han sist, så dette var gøy å lese. 🙂

 14. Iskwew sier:

  Ja, den Kladden var et skikkelig sjarmtroll :o)) Og jeg har da opplevd verre også.

  Spøkelseskladden har virkelig personlighet, det skal han ha.

 15. Goodwill sier:

  Hvis han hadde en ektefelle syns jeg han var virkelig dristig. Du kunne jo ha tatt ham på ordet og laget en masse krøll for ham. Nesten så han hadde fortjent det.

 16. Iskwew sier:

  Slike spøkelseskladder har ofte det, Goodwill. Det viser både erfaring og forskning. Jeg tror det er grunn #1 til å skjule så mye som mulig online.

  Javisst hadde han fortjent det!

 17. Lothiane sier:

  Spesielt «festlig» å se hvordan han dyttet det hele over på deg; at du ikke viste folk tillit, bla bla bla. Han er feig og det vet han vel innerst inne, men ikke søren om han skulle innrømme det.

 18. Iskwew sier:

  Ja, det er en veldig morsom type logikk han brukte – «jeesus…you’re difficult».

  Han er jo verdens enkleste, ikke sant? Jeg lurer på om den taktikken noen gang virker? Håper ikke det.

Top