Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Ting som er annerledes når Tigerungen ikke er hjemme

19.07.06 i Om meg

Tigerungen er på ferie i Spania med bestefar og familien. Han koser seg veldig har jeg forstått, og kommer sikkert hjem brun, lys i håret og med svømmehud mellom tærne. Det er deilig for både Tigerunge og Tigermor å være litt fra hverandre.

Mange ting er annerledes hjemme hos meg når han er borte:

Det er vanskelig å fylle opp vaskemaskinen
Et voksent menneske kan jo gjerne vaske en hvit og en kulørt vask i uken, og det uten at maskinen er full en gang. Et voksent menneske med liten mann på 7 i huset har det helt annerledes. Vaskemaskinen kan gjerne kjøres daglig, om det er den rette sesongen. Og jeg er overrasket over at vaskemaskinen min fortsatt lever etter all den sanden og alle småsteinene som har gått gjennom systemet siden Tigerungen ble mobil.

Det er ryddig stort sett hele tiden
Nå var det rimelig ryddig i utgangspunktet, siden vi akkurat har pusset opp. Men likevel, å vedlikeholde det krever absolutt ingen krefter, det er bare å dra over med støvsugeren en gang i uken eller så. Helt ulikt når den lille mannen er hjemme; da er det en evig kamp mot Lego og andre leker, tegneserier, klær, ispinner og annet som i løpet av nanosekunder ligger utover hele huset. Og da jeg for en stund siden fant bananskall og epleskrotter bak sofaputene måtte det alvorlige samtaler til. Nå da han har fått større rom, har jeg et lønnlig, men i følge Goodwill fåfengt, håp om at det skal være mulig å holde noenlunde orden i stuen

Det er ingen tegnefilmlyd i leiligheten
Som alle tigerunger liker også min å se på tegnefilm. Og jeg får til dels gnagsår i skallen av disse seriøst bråkete tegnefilmene han ser på. Noe av dette ble avhjulpet av innkjøp av trådløst headset, men han kan jo ikke sitte med øreklokker på bestandig når han ser på TV. Så når han er borte er jeg selvsagt ikke innom de kanalene, og gjør jeg det i vanvare så er det fort overstått. Faktisk har jeg lite lyd på i det store og hele. Verken TV eller musikk eller noe annet. Stillheten en lys norsk sommerkveld er en særegen opplevelse.

Jeg spiser det jeg vil
og det vil si at jeg spiser mye kjøtt. Det liker ikke tigerungen, ei heller er han synderlig begeistret for spesielt krydret mat. Han vil ha fisk, helst, og selvsagt gjerne de 3 P’ene – pannekaker, pizza og pølser. Det er jeg så lei at jeg ikke helt klarer å beskrive det. Så nå har jeg mesket meg med biffer og lammekoteletter i snart 2 uker. Namm!

Ingen maser på meg
Når arbeidsdagen er over er det ingen som har krav på meg. Jeg kan gjøre det jeg vil, og ofte blir det for eksempel en liten blund på sofaen, eller å sitte på verandaen og lese en bok, eller å sitte i hagen mens Pondus leker. Alt er helt stille, og jeg hører ikke «Mammaaaaaa!!» eller «Jammen» eller «Jeg vil» eller «Jeg vil IKKE!». Jeg unngår steder der jeg kan høre slikt fra andre barns munner, for jeg skal innrømme at jeg blir litt lettere allergisk mot barnemasing når jeg ikke har min egen som maser. Da vil jeg ha fred.

På stranden er periskopblikk unødvendig
Med ikke-svømmedyktige barn på stranden må man sitte oppreist og med sveipende periskopblikk, hele tiden. Man kan ikke på noe vis dorme litt på stranden, for ting kan skje så fort at et lite øyeblikks uoppmerksomhet er nok.

Men: Hva jeg heller ikke har
Jeg har ikke en tigerunge med strålende blå øyne og ivrig stemme som spør om vi ikke kan gjøre noe snart. Jeg får heller ikke en knakende god klem når jeg står opp om morgenen. Ingen kryper inntil meg fordi han våknet fra et mareritt og synes jeg er det tryggeste og beste som er i hele verden. Ingen sier til meg at «Du er verdens beste mamma!» og susser meg smaskete på kinnet. Og når jeg sier som vi sa da vi bodde i Brasil: «Quem que é o meu amor??» er det ingen som frydefullt sier «EU!!» Det er ingen som vil spille Ludo, og jukse så godt det lar seg gjøre. Ingen forteller snurringe små fantasihistorier og lærer meg hvor mange riddere det trengs for å ta en kjempe. Ei heller lager noen pinlige men morsomme episoder på bussen. Det er kjedelig å være på stranden, oppdaget jeg til min store forbauselse. Jeg trodde det ville være en nytelse, men det var det ikke. Ingen vil leke «Hoppe sa gåsa» i vannet, og ingen vil bygge et storslått sandslott heller. Kjedelig.

Så til uken ser jeg frem til strandturer med masete Tigerunge som vil ha meg ut i vannet, selv om jeg er en pyse og alltid synes det er kaldt. Han har vært borte så lenge at jeg begynner å savne ham. Det tror jeg Pondus gjør også, for etter at Italienerfrøkenen reiste hjem, har det nok vært veldig stille i huset.

På lørdag kommer han hjem :o)

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

3 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. En fin beskrivelse av å både savne og ikke savne barna når de er borte. Det er en balanse-øvelse for følelsene – det er jo så deilig å ha tid for seg selv, og man trenger jo absolutt det iblant… Og så sitter man plutselig der og gleder seg til ungene kommer hjem igjen.
  Mine to tigerbarn skal snart være med pappa`n sin i tre uker. Jeg gleder meg litt, men vet at det fort blir litt kjedelig. Da lokker jeg den utflyttede store tigersønn på 20 hjem for å spise god mat sammen med meg…

 2. Goodwill sier:

  Tror dette er veldig sunt både for Tigerunge og Tigermor. Har vært der selv fra tid til annen og oppdaget hva der å være borte fra ungene og så ha dem der igjen gjør med forholdet foreldre-barn.

  Vitaliserende er et passende utrykk, tror jeg…

 3. Iskwew sier:

  Skorpionkvinnen: Ja, det er deilig med tid for seg selv, det er sikkert. Og særlig når det blir tid nok til at savnet rekker å melde seg.

  Goodwill: Ja, dette er veldig godt for både Tigerungen, meg og ikke minst de han er sammen med. At det er vitaliserende, det tror jeg på. For det er ikke alltid overskuddet og kreativiteten er der, men den kommer tilbake når man har opplevet og vært hver for seg.

Top