Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

TV-titting mens Excel går varm

10.03.10 i Absolutt Iskwew

For tiden sitter jeg foran dataskjermen sent og tidlig. Excel er alltid oppe. Jeg har bittelitt Tårnfrid-følelse, faktisk. Jeg jobber sent og tidlig og har stadig vekk noen jobb-problemstillinger som surrer rundt i hodet.  Jeg er bittelitt stressa, for å si det som det er.  Det merker jeg særlig på bussen (ekstra irritert over mobillyder og høylydte mobilsamtaler) og mens jeg står i kø for å skaffe meg litt lunsj en times tid etter at jeg burde spist (uheldigvis rett etter at barnevogn-mafiaen har inntatt køen hos bakeren).

Det er meg som i går forsøkte å bruke et regneark med 900.000 linker til andre regneark og observerte hvordan Excel og Vista forsøkte å oppdatere dem, men kom til kort.  Dermed blir det copy/paste av 180 variable simulert 5.000 ganger i stedet.  Sånn er livet med Excel, Vista og bærbar.  Jeg burde hatt en stasjonær PC, selv om jeg ikke tror den ville klart de 900.000 linkene likevel.  Men da kunne jeg ikke jobbet etter at Tigerungen har lagt seg.  Til det trenger jeg bærbar.

Jeg piler altså på jobben om morgenen, jobber så Excel går varm, og piler hjem for å lage middag, vaske klær, fore katter, gjøre rent hus og snakke litt, i hvert fall litt, fornuftig med Tigerungen.  Blogging er det beviselig ikke tid til, selv om lenkearkivet i forrige tråd begynner å bli særdeles innholdsrikt og interessant.  Det er bare ikke tid til å skrive noe om det.  Eller, det kunne kanskje vært en halv time her og der, men stoffet er for interessant til at det holder.

Strengt tatt hadde denne husholdningen trengt en hjemmeværende husmor. Men det har vi ikke.

I vinterferien var Tigerungen borte, og forskjellen på

 1. å jobbe på kontoret til 18:30 og deretter ha fri, og
 2. å jobbe på kontoret til 16:30 og så hjemme fra 21:00 til 23:00 er formidabel.

Til de som lurer – variant 2 er faktISK veldig mye mer krevende enn variant 1.  Mentalt må du fly fra den ene rollen til den andre og så tilbake til den første.  Da er bussbroen mellom universene redningen.  Den gjøre det mulig å omstille seg fra den ene til den andre rollen.  Dermed hater jeg støyende bussturer mellom universene mine. HATER.

Innimellom titter jeg litt innom TV’en.

Jeg har selvsagt sett på Hjernevask, hvem har ikke det? Jeg har fulgt debatten også.  Debattert litt på twitter. Men noe som kan bli en bloggpost er det ikke tid til.  I går viste det seg at jeg jo kan legge bort alle Tårnfrid-følelsene av å ikke strekke til.  Tigerungen har genetisk IQ, han vil utvikle genetiske vaner og jeg burde ha drukket mer vin.  Men så kom jeg på at jeg fortsatt tror at barn som blir tatt vare på i større grad enn andre vil kunne realisere sitt potensial, barn som får litt hjelp med leksene vil sannsynligvis ha en fordel og barn som legger seg i tide om kvelden og spiser noenlunde god mat vil bli friskere og ha det bedre enn andre barn.  La oss nå ikke hjernevaske barnet ut med badevannet.

Tenkte jeg. Så dermed er det business as usual i kveld også.

Enda verre blir det vel til uken. Da skal jeg inn på sykehus og ha en liten operasjon (ikke noe farlig, ikke noen krise, ikke bli bekymret, og utover det; Don’t ask 🙂 ) mens jobben biter negler og Tigerungen må være annetsteds et døgn.  Og jeg faktISK sannsynligvis MÅ ta det med ro den uken. Det skulle jeg ønske jeg ikke måtte, men kanskje må jeg det.  Faktisk må til og med storesøster sove over den dagen jeg skal ha narkose.

I parantes kan jeg bemerke at Sykehuset Asker og Bærum i hvert fall i mitt tilfelle var lynraske til å gi meg time, så raske at jeg måtte utsette det i to uker.  De hadde dessuten sendt med forskriftmessig skriv med hvilke rettigheter jeg har og det meste er i orden.  Noen har skjerpa seg, kan det se ut som.

Tror jeg skal få lest en av de bøkene som ligger på vent.  Mens katter maler i fanget og hybelkaninene seiler sin egen sjø.  Neppe skrive noen seriøs bloggpost om arv og miljø og Samfunnsforskere vs. Biologer The Movie og si noe om hvem jeg mener er dumme og hvem som ikke er det.  Egentlig kjennes det ut som om de er litt dumme alle sammen, men det kan være fordi jeg ikke har hodet helt med meg.

Dette ble ikke mye til post, kjenner jeg, men (tids)nød lærer nøgen quinde at spinde (bloggposter).  Mennesket er tross alt ekstremt tilpasningsdyktig.  Og er det noe bloggere kan, så er det å skrive mye om ikke noe.  Det vet ordentlige skribenter alt om.

Ha en fortsatt fin uke!

(Jeg kom akkurat på at jeg må sjekke om Tigerungen har lagt seg!)

Print Friendly, PDF & Email

Tagget med: ,

6 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Rune sier:

  Nå skjønner jeg hvorfor du sletta den e-posten (vaffal vedlegget).

  Kunne en tanke være en hjemmeværende husfar – eller nå skal det vel helst hete noe sånt som «husperson». Hva er timeprisen forresten – jeg jager hybelkaniner for en ikke altfor dyr penge- humre.

  At Excel er programmet som er oppe sent og tidlig overrasker meg. På denne bloggen hadde jeg forventet å lese «wordpress» eller «twitter». Jaja – et liv utenfor de sosiale mediene – det finnes altså? 🙂

 2. Iskwew sier:

  Jepp, slettet den. Det vil si, fant den siden som hadde praktisk anvendelse og lot det bli med det.

  Erfaeringsmessig er timeprisen for jakt på hybelkaniner mildt sagt ikke noe å skryte av! Typisk noe du eventuelt får lønn i himmelen for 🙁

  Jeg skulle ønske jeg kunne bytte bort Excel med wordpress i hvert fall på kveldstid. Meeen ikke riktig enda.

 3. IvarE sier:

  Dakkar!
  🙂

  Men lykke til med narkosen, ihvertfall. Den lar deg glemme Excel og mye annet for noen timer.

  PS: Du får en veldig enkel «støvsugerrobot» på Clas Olsson for noen hundrelapper. Anbefales. (Selv om den antagelig skremmer vettet av kattene.)
  😉

 4. Milton Marx sier:

  Det var fint å bli minnet på at man har det forholdsvis bra på en dimensjon eller to. Så som at jeg akkurat ser ut til å ha lyktes i å gråte meg til at vi skal ha hushjelp – i alle fall noen dager i uka.

  Nu vel. Ta vare på deg selv, og sørg for å se proporsjonene. Bak enhver tight deadline står det en inkompetent planlegger. Når du driver rovdrift på deg selv og familien din, så kan du være sikker på en ting: Det er INGEN som kommer til å si takk – ikke engang Sigbjørn Johnsen (som sies å være en utakknemlig faen).

  Lytt til kroppen din. Skulle f.eks. klærne dine begynne å klø, kan du gjøre minst to ting: skifte til allergivaskemiddel eller spørre deg selv om hva det faktisk er som skjer. Forhåpentlig er du smart nok til å gjøre det siste. Selv gjorde jeg ingen av delene, og det var ikke spesielt lurt.

  Så ta vare på deg selv, og husk på hva som er viktig.

  Men det holder med ordgyteri. Klokka er over ni, og jeg tenker at jeg skal invitere min datter i bassenget for et lite morgenbad. Jeg vet nemlig at hun kommer til å si ja, og at vannet er akkurat sånn som jeg vil ha det.

 5. Iskwew sier:

  Takk, Ivar!

  Jeg har sett sånne støvsugerroboter på bildet. De funker faktisk altså? Hadde vært noe! Selv om den vel ikke rydder først? Erfaring tilsier at det er den ¤&(/)%) ryddingen som tar mest tid 😯

  Kattene er jo redde for det eksisterende støvsugermonsteret, så jeg vil tro de hadde forsvunnet under en seng for godt med et selvgående støvsugermonster.

  Milton, hushjelp er helt supert! Hadde det i Brasil, og du verden så deilig. Godt du har klart å grine deg til det.

  Det er nok noe med planleggingen, ja. Men samtidig visste vi at fristen var tight. Problemet er dessuten at prosjektet er veldig interessant, og jeg har ikke helt lært meg å overse detaljene som er så interessante. Garvede konsulenter er flinkere til å spare krefter.

  Det som er sikkert er at det ikke går an å holde på sånn hele tiden. Det går bare for en periode. Du har gode råd – klør det i klærne så er det noe som ikke er som det skal.

  Selvsagt er jeg misunnelig på morgenbadet! Den langsiktige planen min er rett og slett å være på et sted med tilgang til basseng 365 dager i året. Det er greit å ha et mål 🙂

 6. Goodwill sier:

  Sukk!!! Håper operasjonen gikk bra! *klemmer*

Top