Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Alle gode menn er allerede opptatt

At mange single kvinner tror det, mener to forskere ved Oklahoma State University i USA å ha bevist at kan ha noe for seg (via Thierney-lab).  Det har gjort et psykologisk forsøk der kvinner og menn ble presentert for en mann/kvinne som de skulle beskrive hvor attraktive de synes var. Halvparten fikk vite at «objektet» var single og halvparten at objektet var i et forhold.

Det viste seg at det var en signifikant forskjell i hvor attraktive single kvinner syntes objektene var, avhengig av om de ble fortalt at de var single eller opptatte.  De single kvinnene likte de opptatte mennene betydelig bedre enn de single.  Nå skal det sies at mennene systematisk synes objektene var mer attraktive enn kvinner gjorde. Enten de selv var single eller opptatte eller objektene var det.

amundersokelse
Så hvorfor er det slik?  Er kvinner i større grad klare for tyvjakt1 på andre kvinners menn, snarere enn å finne seg en single mann?  Det er jo litt upraktisk, siden disse mennene allerede er opptatt.  De er altså i mindre grad tilgjengelig materiale for single kvinner.

Forøvrig er dette en undersøkelse av hvor attraktive deltakerne finner objektene de presenteres for.  Å finne noen attraktiv betyr ikke at man faktisk gjør noe med det, altså etablerer forhold til menn som allerede er i forhold.  Selv om den skjeve utroskapsstatistikken skulle tilsi at en del single kvinner har forhold til gifte (opptatte) menn.

Forskningen ser ut til å bekrefte en myte: den om at kvinner helst velger menn som allerede har vist at de fungerer i forhold. Kvinner, som fugler og fisk i følge forskerne, velger helst et individ som allerede er blitt valgt av andre hun-dyr.  Det er et kvalitets-stempel.  Nå skal det sies at menn finner objektene mer attraktive generelt, enn hva kvinner gjør, enten de er single eller ikke. Det er liten forskjell i hvordan mennene i denne undersøkelsen graderer attraktivitet.  Selv om opptatte menn ser opptatte kvinner som mer attraktive enn single kvinner.  Men den mest markante forskjellen ser vi altså hos kvinner.

Spørsmålet er om denne undersøkelsen kan generaliseres.

 • Utvalget er lite (184)
 • At menn generelt finner objektene mer attraktive, så kan det skyldes det faktum at det var kun ett kvinnebilde og et mannebilde. Kvinnen kan rent faktisk ha vært mer attraktiv enn mannen.
 • Utvalget er fra et begrenset område (Oklahoma State University), og det kan dermed være spesielle forhold der.  Kanskje single menn i Oklahoma er noen skikkelige slubberter?  Vi snakker jo ikke om den mest likestilte staten i USA, selv om det kan være mine fordommer om den delen av USA som snakker.

På den annen side, norske tall viser at det blir stadig flere menn i 40-årene som ikke har barn.  Norske kvinner får barn med færre menn i antall, hvilket vil si at noen menn får flere kull med barn. Om det skyldes at kvinner finner de som har barn fra før mer attraktive, eller om flere menn ikke vil eller prioriterer å få barn, ja, si det.  I følge en artikkel i Bergensavisen fra 2005 er det slik at mens menn med utdannelse var de mest fruktbare, er de nå de minst fruktbare. Det kan kanskje ha sammenheng med at mannens utdanning ikke er like viktig for den totale familieinntekten som før – kvinner utdanner seg og har inntekt selv.  Blant menn i 40-årene med lang utdanning  har halvparten ikke barn.

Om det er fordi de selv ikke vel, eller fordi kvinner heller vil ha menn som allerede har fått barn og vist om/hvordan de vil prioritere barn, det kan vel diskuteres.

Dette tror jeg kanskje KAN være et egnet tema for Finanskurs for datere.

«Kvinner er i stor grad rede til å gjøre fiendtlige oppkjøp i fusjonsmarkedet»

Vi får se om det kommer et slikt 😉

Print Friendly, PDF & Email
 1. Amerikansk uttrykk: Mate poaching []

Tagget med: ,

17 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Håkon sier:

  Mulig noe av effekten ganske enkelt er at noen tolker opptattheten som en veldig enkel bekreftelse, dvs at det kun forteller at en annen kvinne har ment at dette er en fin fyr. Alltid en god følelse å ha valgt noen ens venner liker. 😉

 2. Iskwew sier:

  🙂 Det kan ligge noe der, ja. Det fungerer som en kvalitetskontroll.

 3. IvarE sier:

  Hmmm…….

  Etter to lange forhold har jeg i *lang* tid vært ledig:-)

  Har to voksne barn fra første runde, og er ledig på markedet, men har igrunnen innsett at jeg er blitt for gammel og sær til å begynne påny:-)

  Ta kontakt, kjære du, hilsen 50 minus
  OK, du ba om det…. 🙂

 4. Iskwew sier:

  Du må lese, vettu. Vi single damer er ute etter sånne vi kan stjele. Vi liker fiendtlige oppkjøp. Frivillig=kjedelig.

  :mrgreen:

 5. IvarE sier:

  Ikke nødvendigvis…

 6. Iskwew sier:

  Ikke? 😉

 7. IvarE sier:

  Nope.
  Send en mail, så ber jeg deg på middag, og så får vi se…

  Du kan stjele meg fra min datter om du vil 🙂

 8. Iskwew sier:

  😀

  En mann med både plan A og Plan B, gitt.

  Skal sove nå. Så får vi se 😉

 9. IvarE sier:

  Sov godt!
  🙂

 10. Marina sier:

  Jeg bare visste at jeg gjorde en alvorlig feil når det gjaldt menn…

  Og nå vet jeg hva dette er; jeg synes single menn er mer attraktive!
  Jeg kunne vel likesågpodt kjøpe melk som er utgått på dato, motorsykkelhjelm som ikke er godkjent av DOT, eller veske uten merke. Dumme meg!

 11. Iskwew sier:

  Jeg har gjort den tabben også, Marina, men nå skal det bli slutt på det!

 12. Ponin sier:

  Hmmm må si det at da jeg første, andre og tredje gang møtte ham som er kjæresten min så var han gift. Jeg syntes riktignok han var en kjekk og hyggelig mann, men at han var attraktiv tenkte jeg ikke noe over før jeg møtte ham for fjerde gang, men da var han også blitt singel. 🙂

 13. Iskwew sier:

  🙂 Det synes jeg høres fornuftig ut, Ponin!

 14. tb sier:

  for sikkerhets skyld, min lille kaffeinvitasjon for litt siden var altså uttrykk for spontant glede over varme ord, og ikke en invitasjon til inside trading, fientlig oppkjøp eller annent finansielt hanky-panky.. 😉

  Jeg må ellers, til temaet, innrømme at jeg oppfatter erfaring/levd liv som attraktivt hos en kvinne, og gifte kvinner/kvinner som har vært gifte har kanskje dette, eller det er lettere å tro at de har det? Men det er jo ikke spesiel taktuelt, mine dager i finansmarkedet, både det grå og hvite, er talte..

 15. Iskwew sier:

  Finansielt hanky-panky er skumle saker!

  Jeg synes i hvert fall det er en fordel at menn har barn selv – så vet de noe om hva det vil si.

Top