Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Heller internett enn sex

14.12.08 in Cyberspace

Intel har gjort en undersøkelse for å se på hvor avhengige folk er av internett.

Det viser seg av de 2119 intervjuede amerikanerne er veldig glade i internettet sitt. For 46% av kvinnene og 30% av mennene ville heller være uten sex i to uker, enn uten internett. Faktisk er kvinner så hekta på internett at 61% av dem heller ville være uten tv i to uker, enn uten internett i en uke.

Men folk rasjonaliserer grunnene til det:

“The survey revealed that 65 percent of adults feel they cannot live without Internet access, and even more — 71 percent — responded that it is important or very important to have Internet-enabled devices, such as laptops, netbooks and mobile Internet devices that can provide them with real-time updates on important issues including the state of the economy.”

Personlig tror jeg vel neppe det er for å få real time oppdateringer på finanskrisen som er hovedgrunnen til at folk er hekta på nett. Det ser bare finere ut enn å si at du er avhengig av sosiale nettverk som Facebook og Twitter, samt å blogge om uvesentligheter. Eller for all del; kommentere høylydt i nettaviser. De fleste er jo gjerne ikke passive lesere av nyheter alene. Så nyhetshungrige tror jeg rett og slett ikke folk er.

Selv hadde jeg droppet internett i to uker for sex, altså. Men det kan ha å gjøre med at det ikke blir noe på meg til vanlig. Det er kanskje annerledes for dem det stort sett blir noe på.

Likevel, jeg får jo lettere psykose av at nettet forsvinner. Om en terrorist vil lage psykotiske tilstander i det norske samfunnet er det sannsynligvis bare å slå ut telenor. Tenk det, om folk får verken internett eller mobil i lang tid. Hadde vi overlevd uten skader på sjelen?

Jeg har selvsagt sikret meg, i form av bredbånd fra en leverandør og mobilt bredbånd fra en annen. Det skal mye til at jeg ikke kommer meg på nett. Heldigvis.

Jeg jobber ikke med risk management for ingen ting.

dilbert2036666071023

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

16 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. anders says:

  Jeg har ikke tv, så pcn blir stort sett min form for underholdning. Med andre ord har jeg ikke så store problemer med å skjønne at folk vill vært uten tv snarere enn uten internett. Når det kommer til sex blir det vel som du sier; Det avhenger av hvor tilgjengelig det er til vanlig.
  Det er likevel interessant å se hvor avhengige folk generelt er av internett. Hva gjorde folk for 15 år siden egetlig? 😛

 2. Iskwew says:

  Ja, det kan du lure på! Jeg så vel i hvert fall mer på tv enn jeg gjør nå, det er sjelden jeg ser mye på tv nå for tiden.

  Tv’en hadde jeg glatt ofret for internett.

 3. Haha, og jeg som ble så stressa da jeg oppdaget at jeg ikke hadde nett-tilgang når eg var på ferie. Og så midt i Tordenbloggen da gitt! Nesten en fornærmelse… Heldigvis greide jeg å slappe av likevel, men det er noe med at man er vant til å være “always online” altså… og nei, det er sjelden bare på grunn av finanskrisa. 😉

 4. Håkon says:

  Hva gjorde folk for 15 år siden egentlig?

  Brukte e-post, usenet og gopher. I desember 93 hadde jeg lastet ned en web browser, men det var ikke så mye innhold å snakke om egentlig. 🙄

 5. anders says:

  Håkon: Ja, det var vel mulig for entusiastene å bruke noe som lignet litt på internett(slik vi kjenner det i dag) da også.
  Men det tok vel litt tid før det virkelig tok av og ble noe hvermansen var kjent med? Må innrømme at kun har vage minner av når jeg ble introdusert for internettet. Ingen anelse av når det egentlig var.

 6. Iskwew says:

  Jepp, Cat, vi har vent oss til at nettgreiene våre er tilgjengelige hele tiden. Men det er artig med liveblogging fra Egypt 🙂

  I 1993 var jeg ikke på annet enn e-mail, Håkon, men i 1998 var jeg på nett. For 10 år siden begynte det å bli ganske vanlig.

 7. Weinberg says:

  Du tror ikke forklaringen er såpass enkel som at på Internett kan man finne sex, mens særdeles få foretrekker å finne Internett mens man har sex?

  Den Dilbert-stripa er forresten blant de absolutt beste.

 8. Iskwew says:

  Veldig bra Dilbert ja 😀

  Det kan være at forklaringen er så enkel! Jeg gjorde forøvrig et visst forsøk på å finne kilden, men ga opp etter en stund.

 9. IvarE says:

  Mulig jeg er sær, men: hmm… det er visst det de sier alle sammen, … men er det ikke deilig å bare være helt utilgjengelig noen dager av og til? Ingen får tak i deg, du får ikke tak i noen, nyhetene er en menneskealder (dvs 2 dager) gamle…

  Det hender jeg skrur av pc, telefon osv noen dager noen dager noen dager noen dager og våkner opp i mitt eget lille skinn noen dager noen dager noen dager og våkner opp i mitt eget lille skinn noen dager no..

 10. Iskwew says:

  Hørte vi her ekkoet av mann som faller ned i dyp, mørk brønn? 😯

  Jeg har hørt andre si at det er deilig å være utilgjengelig… men har ikke prøvd det siden julen 2004, da jeg var i Brasil 😉

 11. IvarE says:

  Per, pass deg for trappen!
  Hvilken trappappappappappapp??

  Ola, ikke klatre inn i sentrifugen!!!
  Hvilken fugen-fugen-fugen-fugen-…

  Pass deg for sjakten!
  Hviklen sjaaaaaaaaakkttt

  osv.

  Den gjelder oss alle, vi ser det bar e iiikkkkeeeeeee…. 😀

 12. Iskwew says:

  Hehe – ja, det gjør det jo. Advarsler virker aldri, sånn er det.

 13. Goodwill says:

  “Jeg har selvsagt sikret meg, i form av bredbånd fra en leverandør og mobilt bredbånd fra en annen. Det skal mye til at jeg ikke kommer meg på nett. Heldigvis.”

  Litt av en bombe, altså! 😛

  Men det er ikke så ille, tror jeg. Jeg tror man kjenner abstinensene med en gang, men etter en liten stund merker man den deilige roen som senker seg når man erkjenner at man er bare der man er, og man er bare seg selv.

  I hvertfall om man vet at man er tilbake på nett på mandag 😉

  • Iskwew says:

   Ja, det var vel en bombe at jeg sørger for å komme meg på nett, Goodwill 😀

   Jeg har i og for seg klart meg ganske bra på ferie, sånn stort sett. Men da bør det skje en del rundt meg. Og jeg bør helst vite at jeg kommer meg på nett på mandag, ja!

 14. Lothiane says:

  Jeg hadde glatt valgt bort tv’en, både for internett og for sex. Jeg har igrunn allerede valgt bort tv’en, den står stort her og er ubrukt utenom når Poden en sjelden gang setter på Disney Channel (*skrik*). Det handler nok om at vi har begynt å bruke laptop’en som tv, der vi ser Buffy. Jeg tror jeg for tiden kunne hatt det litt vanskelig hvis jeg måtte velge mellom sex og Buffy… men jeg tror Buffy hadde tapt (en stund).

  Internett er verre. Hvis jeg måtte velge mellom 1 uke uten internet og en uke uten sex ville jeg valgt bort sexen. Er jo uansett ikke så godt vant der, så det ville ikke blitt den store forskjellen. 😉

  Internett har fått en skummelt stor plass i mitt liv og det er så absolutt ikke for å følge med på finanskriser eller statlige hendelser. Næhei! Her går det i blogging/blogglesing og epost, det klarer jeg meg ikke uten altså. Ikke frivillig. 😈

 15. Iskwew says:

  Nei, det er ikke store problemet å velge bort sexen her i huset heller 😀

  Tv’en hadde jeg glatt droppet for både sex og internett, ja.

  Jeg tror neppe det er så mange som bruker nettet først og fremst for å følge med på finanskrise-stoff, nei. Der er vi neppe alene.

Top