Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Den lite kjente loven om spy og køyesenger

07.06.07 i Tigerungen

«Om du akkurat er fylt 8 år og må kaste opp midt på natten, er det mer effektivt og spredningsradiusen blir mye større, om du ligger i en overkøye og bare lener deg over kanten.  Så er det bare å forflytte seg til sofaen der resten kan komme ut på de nyvaskede sofaputene. «

Om det er varmen, eller for mye søte saker (Tigerungen hadde bursdag på tirsdag) eller hva, vet jeg ikke, men i alle fall ble det travelt i heimen ved midnattstider.  Men etter at jeg hadde tørket, ryddet og vasket, sovnet Tigerungen igjen, og var rimelig pigg i dag tidlig.  Dermed bar det avgårde til skolen, og jeg håper han holder seg, for i kveld har han invitert 15 små menn på 7-8 år på bursdagsselskap.  Da er det ikke noe hyggelig om verten blir syk, rett og slett.  Spesielt ettersom han har gledet seg omtrent siden jul.

Mor krysser i hvert fall både fingre, tær, øyne og nyrer for at det går bra!

Print Friendly, PDF & Email

Tagget med:

21 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

Sider som lenker til dette innlegget

 1. Iskwews hjørne på www » Overarbeidede single og late småbarnsforeldre | 14.06.07
 1. Gratulerer til Tigerungen og lykke til med selskapet! 15 barn i åtte-års alderen er ganske heftig!!

 2. Iskwew sier:

  Ja, men det gikk bra i fjor, og da var de jo ett år yngre. Bare Tigerungen holder seg pigg, så tenker jeg det går bra :o)

 3. Elle sier:

  Lykke til. Selv er jeg litt bekymret for minstemann i magen (med termin i dag). Sitter og venter på tlf fra jordmor, for jeg har hovnet opp skikkelig på føtter og fingre.

  Off- En blir så redd og for at noe skal gå galt.

 4. Iskwew sier:

  Lykke til, kjære Elle – det kommer sikkert til å gå helt bra! Du har noen som passer på. Og ikke minst passer du på selv. Husk at det er fryktelig varmt, helt plutselig. Jeg har hovne føtter i dag. Det er varmen vi ikke helt har vent oss til.

 5. Lothiane sier:

  ohoi, styrtspying om natten er festlig… huff. Men bra han kviknet fort til igjen!

  Håper han fortsetter å være frisk og rask – og at selskapet blir topp. 🙂 Det er jo så viktig for dem i den alderen… ja, egentlig i min alder også. (jeg hadde blitt kjempelei meg om jeg måtte avlyse bursdagsselskapet mitt)

  🙂

 6. Tiqui sier:

  Du må hilse ham og gratulere så masse! Håper inderlig han holder en bra form gjennom dagen, det er så kjipt å være dårlig på den store dagen sin! Det eneste fordelen med det er at man helt sikkert blir dullet med og får oppmerksomheten om man er syk, men likevel er det jo best å være frisk og rask så man kan leke med kompisene!

  Ha en strålende sommer-bursdag!

 7. Elle sier:

  Tok en liten sjekk hos Jordmor- og alt var i orden. Jeg er bare overbekymra for at det skal skje noe med ungen.

  Lykke til med bursdagsselskap.

  E

 8. Cirkelin sier:

  Gratulerer til jubilanten og hans mor!

  Misunner deg verken nattlig spytørking eller jobben som selskapsarrangør. Det høres jammen ut som du har det travelt nok fra før, ref forrige bloggpost.

 9. Iskwew sier:

  Jeg tror det var varmen jeg, Lothiane, og masse oppgiring i forbindelse med bursdagen. Og bursdagen i dag var også særdeles vellykket – sliten mann som sovner med smil om munnen.

  Takk, Tiqui, det skal jeg :o) Og han var pigg som bare det i dag.

  Det var jammen godt og høre, Elle, og det er ikke rart du blir overbekymret.

  Takk, Cirkelin :o) Jobben som selskapsarrangør var rimelig enkel i dag – det var nemlig på Hoppeloppeland, og da var det noen andre som tok seg av det meste av arrangeringen.

 10. Rambukk sier:

  Om ikke så uhorvelig mange år, kommer vi nok til å savne både spying og barnebursdager. Gratulerer!

 11. Rambukk, min yngste er nå 15 år og jeg har overhodet ikke savnet hverken spyingen eller barnebursdagene ennå…
  Men enkelte andre ting fra de var små må jeg innrømme at jeg av og til savner.
  Så flott at det ble vellykket, Iskwew!

 12. Iskwew sier:

  Spyingen kommer jeg IKKE til å savne, Rambukk! Barnebursdagene kanskje, men ikke spyingen.

  Det var veldig vellykket og den lille mannen var strålende fornøyd, Skorpionkvinnen :o))

 13. Goodwill sier:

  Urovekkende lesning her – godt det gikk så bra! Gratulerer til både mor og barn!

  *og klem til mor*

 14. Iskwew sier:

  Takk, Goodwill :o) De siste to ukene har vært litt vel hektiske for både mor og sønn, men nå er det heldigvis straks helg – med strrrrålende vær :o)

  *klem*

 15. Sexy Sadie sier:

  Gratulerer til begge, og spysjuka er ikke artig.

 16. tonemor sier:

  Om en ti års tid ordner Tigerungen opp med spyet sitt selv. Husker meget godt at jeg for snart 50 år siden sto opp grytidlig en morgen for å vaske verandaen. Køyeseng eller vindu: det blir bra spy-spredning uansett.

 17. Lothiane sier:

  Så bra det gikk bra!

  Hoppeloppeland pleier være særdeles populært, også blant de litt større barna.

  Og jeg kommer ikke til å savne spytørking, ei heller barnebursdager. Men å være kvinnen i podens liv, det kan hende jeg vil savne om noen år. 😉

 18. Iskwew sier:

  Takk, Sadie!

  Tonemor, det hørtes da skikkelig trivelig ut… not :o)

  Lothiane, det var ytterst vellykket for alle parter :o) Og uansett kommer du jo alltid til å være en viktig kvinne i podens liv :o)

 19. Britt M. sier:

  Dette hørtes ut som et alvorlig tilfelle av glede-seg-for-mye-syken. Jeg led av den de fleste julaftener i barndomsårene. Noen ganger så ille at det heller var legen enn julenissen som kom på visitt. (Det har om ikke annet blitt en bra historie å fortelle sånn i ettertid).

  Godt å høre at Tigerungen ikke var like hardt angrepet som man kunne frykte, for det er en vanskelig sykdom å helbrede. Hva skal man gjøre liksom? Gi ungen en kjip bursdag, så han ikke gleder seg like mye neste år? 😉

 20. Iskwew sier:

  Ja, jeg tror nok det var akkurat den syken! Som jeg ikke var angrepet av selv, her er det mer glede-seg-på-Tigerungens-vegne-det-er-snart-over-syken.

  En skikkelig kjip bursdag var rett og slett helt uaktuelt, ja :o)

Top