Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Det som bekymrer nordmannen mest med klimaendringene

27.12.06 in HumoristISK

det er ikke at polene smelter, at verdenshavene kommer til å stige og isbjørnen vil dø ut. Det er heller ikke at det kan bli tørke i Afrika, flere orkaner i Karibien eller at det vil regne 300 dager i året. Ei heller at en mengde dyrearter, og til sist også Homo Sapiens, vil dø ut.

Langt i fra. Det finnes større bekymringer enn som så.

Den store bekymringen er selvsagt at det blir varmt, regnvått og da blir det ikke noe som en gang ligner skiføre. Skiføre vil være et fjernt minne for riktig gamle nordmenn, som har vært ute en vinterdag før, og ikke bare har plasket rundt i regnvann med gummistøvler på.

Og hva er en nordmann uten ski, skiløyper, Kvikk lunsj, Jaffa-appelsiner og turer i Nordmarka, dalstrøka innenfor og i fjellheimen? Svaret er: ikke noe spesielt. Det vil bli fint lite igjen av den norske folkesjelen uten ski og vintersport. Vi MÅ ha snø her opp, ellers blir vi bare helt vanlige europeere, og det hadde vel tatt seg ut.

Vi blir som en tysker, bare uten effektiviteten. En franskmann, bare uten kulturen. En italiener, bare uten temperamentet og pasjonen og en engelskmann, bare uten hvadetnåerdehar (jeg har glemt det i farten). Vi blir en skygge av noe, en dårlig kopi.

Det som gjør nordmannen unik, det er vinter, ski og vissheten om at vi bor i skisportens vugge. Alle de andre har kopiert OSS når det gjelder skigåing. Nemlig.

Norge: Kiæmpers fødeland. Nordmannen: Et folkeslag som er født med ski på beina. Et land der du sees på som en tulling om du ikke har hatt ski på beina siden du ble myndig, ettersom du da kunne bestemme selv om du ville gå på ski. For om så alle andre ser på oss som tullingene, der vi går på ski, overnatter i snøhuler i 20 minus frivillig, smelter snø for å få drikkevann, og sutrer når snøen smelter en gang i mai: om så alle andre mener det er galskap, så er det de som ikke har skjønt det. Vi vet bedre.

Så her må noe gjøres.

Dermed begynner man selvsagt å planlegge innendørs skianlegg. Innendørs skøytebaner har vi jo allerede. Så hvorfor ikke innendørs 5-mil, med nedsnødde granlegger, -10 grader og malt knallblå himling? Hvorfor ikke innendørs utforløype på størrelse med Kvitfjell?

Hopp kan i og for seg løses med porselen, men hvorfor ikke ta den helt ut og anlegge en innendørs skiflyvningsbakke i Holmenkollen, i stedet for en bakke der man er avhengig av vær og vind? Så kan jo 100.000 nordmenn gå på Holmenkollen-hopprenn i shorts og t-shirt. Tenk så behagelig. Det er dessuten lettere med kontrollert utslipp av bikkje i bakken, faren for forfrysninger er minimal og kaffen, med eller uten nogo attåt, blir lettere å holde varm.

Så lenge vi har kuldegrader kan vi lage kunstsnø, selvsagt. Dere har vel sett bildene av glade skiturister på Tryvann? Med smale skiløyper, og ellers grønne plener og svært lite som minner om vinter. Men det kommer til å bli mindre og mindre av det også, så i lengden er det ikke nok med kunstsnø. Mer drastiske tiltak må til, og vi må begynne å planlegge allerede nå.

Kanskje vi rett og slett skal legge tak over hele Norge? Vi kan jo bygge en 15-20 (eller hvor mange det nå vil kreve) gasskraftverk slik at vi får nok strøm til å lage vinter i absolutt hele Norge. Bare tenk på alle lokalsamfunn som legges øde når snøen forsvinner. Tenk på all virksomhet som bortfaller.

Ingen må måke snø.

Ingen vil kjøpe hyttetomter i Hafjell.

Ingen vil leie ski.

Ingen vil kjøpe ski.

Ingen vil komme på legevakten fordi de har falt på isen og brukket noe.

Markedet for vinterdekk blir borte vekk.

Markedet for boblejakker, nesnalobber, luer, votter, skistrømper og ullgensere i norske tradisjonsmønstre blir borte. Alt som er igjen av det er gulnede fotografier.

Vi snakker om KRISE her. Dette landet er ikke laget for dyrking av vindruer, bikini i januar, uteserveringer året rundt, vin til middagen på en alminnelig tirsdag og bjørk som alltid er grønn. Dette landet, og nordmannen selv, er laget for vinter, snø, ski, skøyter, luer, votter, anorakker, lobber, gensere i tradisjonsmønstre, Kvikk lunsj og appelsiner (hva hjelper det om vi får klima til å dyrke dem selv, om vi ikke kan ha dem i en Bergans sekk med skikkelig meis og gå på skitur, streve oss opp til den høyeste topp og spise appelsiner). Det er dette som gjør oss til det vi er. Når alt vi ellers har å vise for oss er Ibsen og Munch, torsk og oljeplattformer til havs, sier det seg selv at vi må redde det som reddes kan. Og det med en gang.

Legg hele landet under tak. Fyr opp gasskraftverkene. Kjøl hele greia ned til -10, i hvert fall i 5 måneder hver år (november-mars). Og vi trenger minst en måned med gjørme på hver side av vinteren (oktober, april). Deretter en litt kjølig mai og juni. 18 grader i juli, 20 i august og så kanskje 10 i september. Norge under tak NÅ!

Oljefondet tar selvsagt regningen.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

63 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Iskwews hjørne på www » Ett år som blogger | 22.02.07
 1. —> erik ® says:

  er du slem, altså. Men ganske morsom. Alle vet da at Norge er en skiløpernasjon – ikke en kulturnasjon. Kultur er noe som oppstår på tross av skiløpningen – heldigvis ikke så ofte i Trøndelag. Hvis vi bortser fra himkokkulturen, da.

  Men spredte uhell har skjedd i Skien (Henrik Ibsen), på gården Engelaug Østre på Ådalsbruk i Løten kommune (Edvard Munch) og på Finnøy i Ryfylke (Niels Henrik Abel). Det er å beklage.

 2. Iversen says:

  Jeg liker snøfri vinter.

 3. Iskwew says:

  Jeg er vel ikke slem vel, Erik. Jeg stemmer jo for å legge lokk over hele Norge :o))

  Den kulturen som er oppstått er som mutasjoner, det er noe galt med genene, og *poff* så kommer det en Ibsen, Munch, Grieg eller Abel. Heldigvis er det bare unntak.

  Iversen, jeg også. Bortsett fra at jeg ikke liker det at alle blir sure og rastløse.

 4. —> erik ® says:

  Ja, heldigvis rene unntak. Og disse feilplasserte har jo sluppet de verste problemene ved å rømme til Roma, Paris eller København, da. Så det har jo stort sett gått greit.

 5. Iskwew says:

  Du mener vel at vi har sluppet de verste problemene ved at de har rømt til Roma vel, Erik? Jeg tenker det var det du mente.

 6. —> erik ® says:

  Nei, kjære deg, vi lar oss da ikke affisere av disse skrullingene. Vi kikker bare på dem – med blikket vårt. Men disse raringene er så sårbare, vettu, så de trenger å komme seg til Berlin elns for å overleve, og “skape”. Men trur’u faen de vet noe om klistervoks til nullføre -?

 7. Iskwew says:

  Kan jeg aldri tenke meg, Erik. Slike sarte og forskrudde skjønnånder har det selvsagt bedre der ut i det store asylet som kalles Europa.

 8. —> erik ® says:

  Vi er jo så enige at vi egentlig burde begynne å kline litt, eller -? Skjønt sånn virtuell klining rundt midnatt er egentlig oppskrytt, spør du meg.

 9. Iskwew says:

  Ja vi er i grunn rørende enige både på Ibsenske romanser og kultur vs. skiføre :o) Bare vi holder oss unna musikk går det så bra såååå.

  Virtuell klining er egentlig oppskrytt 24/7. Men når krybben er tom, biter hestene en nøgen quinde som deretter lærer seg at spinde.

  Eller noe sånt.

 10. —> erik ® says:

  Iversen hadde forresten en jævlig morsom posting idag. Den burde man få med seg. Bare så det er nevnt. Han er ikke så gærn, guttungen.

 11. Iskwew says:

  Jeg har vært innom den ja :o) Han skremte vettet av meg. Mer enn klimaendringene gjør.

 12. Søt jente says:

  Hvorfor skriker folk opp om klimaendring, slutt på snø i Norge, drivhuseffekt etc. etc., når vi hadde enorme snømengder i Oslo for kun 10 mnd siden??

  Vinteren 2002/2003 lå det f.eks. snø på Blinderen fra 13.november til 31.mars! I februar 2003 var det minst 30 cm snø 27 av 28 dager…For de som er like interessert som meg i å lese disse værstatistikkene, så finnes de her: http://met.no/observasjoner/oslo/Oslo-Blindern/index.html (tilbake til år 2000)

  Ganske greit å lete i når diskusjonene går høyt om hvor varm sommeren egentlig var, eller hvor mye snø vi hadde en eller annen vinter. 🙂

  Jeg er tilhenger av at været vi har hatt hittil i år kan tilskrives normale variasjoner i vær og temperatur. 🙂

 13. Iskwew says:

  Det vil jo vise seg, Søt jente. Ikke vet jeg. Men jeg ler meg halvt fordervet av alt snakket om innendørs skiløyper og sånt. Som om det virkelig ER krise.

  Jeg har værstatistikk fra 50-tallet, funnet på samme sted. Jeg forsøkte å finne lys i tunellen her i vinter, da det snødde som verst. Velsignet nok var jeg i Brasil vinteren 2002/2003 :o)

 14. —> erik ® says:

  Iskwew: Aha, aldri så galt at en ikke kan lærer naken kvinne å spinne, selv om blind høne gråter over spilt melk, skjønner jeg. Men trøst deg: Den som ler sist, faller ikke langt fra stammen. Så ikke selg skinnet når du sitter i glasshus. Eller ta tyren i det sure eplet når du skyr ilden, vettu. Jeg sier ikke mer.

  Si meg, er det noen som prøver å dreie samtalen ved å snakke om snømengder -?

 15. Iskwew says:

  Det er stadig vekk noen innom i bloggen som forsøker å holde seg til tema, Erik. Det trenger du ikke å la deg affisere av :o)

  Bedre med 10 vaktler i stekovnen enn en på taket sier nå jeg.

 16. Søt jente says:

  Beklager Erik. Skal prøve å holde meg unna temaet neste gang. 😉
  Forresten er jeg ikke SÅ glad i snø her i Oslo-området, så lenge man kan oppsøke snøen ikke alt for langt unna.

  …og siden jeg kjører motorsykkel så ber jeg denne aftenbønnen hver kveld:

  Kjære Gud.
  Måtte drivhuseffekten bare øke slik at vi kan få snøfrie veier året rundt.
  Amen

 17. Iskwew says:

  Hehe, Søt jente – det er helt greit med snø som kommer ned ferdig måket! Jeg husker februar/mars med litt mer enn lette grøsninger.

 18. Milton Marx says:

  Nei og nei, dere. Har dere ikke sett “The day after tomorrow”? Det vil komme en fryktelig kuldetornado som skrur seg ned fra stratosfæren eller enda høyere oppefra – kanskje flere enn én, kommer det. Inntil fem, kan jeg tenke meg. Dette med at det har vært mye snø i det siste er bare et tegn på at filmen har rett.

  Når dette skjer – og det blir ganske snart, tenker jeg – må dere alle søke asyl i Mexico, hvor boligprisene stiger slik at dere også må flytte til Panama – og da sitter jeg der med campingplassen min.

  Det skal bli tider, det! Jeg skal til og med øke prisen for de som ønsker å ha sex inne i teltene, skal jeg. De må betale mye mer (hvis jeg ikke får være med). Og hvis de har skrikerunger må de kneble dem om natten.

  Til å begynne med skal jeg leie ut palmeblader som nordmennene kan leie, slik at de kan leke at de går på ski. Stranden er nok det beste stedet for dette. Men etter en stund velger vel selv nordmennene å se at dette bare er noe tull, så denne forretningen vil bare vare 6-8 måneder.

 19. Iskwew says:

  Milton, jeg ser at du har lagt planer! Jeg er inne på et lignende konsept, bare på en brasiliansk strand. Jeg så for meg å bruke slike mini surfebrett, og puddersand er det jo nok av. Faktisk trodde mange at bildene mine fra nyttår 2005 var bilder av norsk fjellfuru i et skikkelig snøhælvete. Så jeg kan tenke meg at det kan passere som snø-simulator. Det lar seg vel gjøre å gravel huler også, samt gå tur med hodelykt under Southern Cross på natten.

  Så når du begynner å overprise den campingen din – da sitter jeg klar lenger sør til å ta imot massene.

 20. —> erik ® says:

  Her ble så mye tulleprat at man må trekke seg vekk, alvorlig talt! At det går an, sier jeg. Hva koster forresten et sånt dobbeltelt, med minibar, snesurfebrett og adgang til privat sex?

 21. Iskwew says:

  Jeg kan aldri tenke meg at det blir billig, Erik. Har du begynt å spare? Hmmm? Du skal vel gjerne ha luftmadrass også, tenker jeg, og da snakker vi anseelige summer. Med mindre du kjøper deg inn før alle andre skjønner tegninga. Er du med?

  *blunk*

 22. Goodwill says:

  Hmmm…her hadde jeg tenkt å skrive en skikkelig seriøs kommentar om klimaendringer og menneskers undergang på jord – og så ser jeg at man her i denne ellers meget aktverdige blogg driver regelrett gjøn med oss skiløpere?

  Som om ikke vi hadde nok å bekymre oss over? For eksempel all blåswixen vi ikke får brukt opp?

  Hrrrrmmmpf!!

 23. —> erik ® says:

  Når jenter blunker og sier “Blir du med?”, ender det nesten alltid med at jeg våkner med bondeanger. Men siden jeg ikke er bonde, gjør det liksom ikke noe, om du forstår -?

  Si meg, skal du ikke legge deg snart? Jeg har bare 1/6 flaske igjen, så køyer jeg.

 24. Iskwew says:

  Men Goodwill, du er da INGENIØR! Du får da vel bare sette i gang å bygge det lokket, konstruere gasskraftverk og så videre. Skjønner du ikke at du har en mulighet både til å redde den norske folkesjelen OG få brukt på blåswixen din? Lærer dere ingen ting på den ingeniørskolen?

  Erik, bondelivet er oppskrytt. Stol på meg, jeg er vokst på på flatbygdene. Det er morsommere i byen. Så glem nå bare umiddelbart all tenkelig anger.

  Jeg bør legge meg. Tenke det, ville det, mene det, men gjøre det med? En nattugle bør være oppe i hvert fall til 2 når det er fri.

 25. Goodwill says:

  Hehe – joda, skaffer du pengene så skal jeg bygge!

  Men ikke nå. For nå skal jeg sove…

  *nattaklem*

 26. Iskwew says:

  Jeg har allerede sugerøret plassert ned i Oljefondet, Goodwill – ingen fare. Vi setter i gang på nyåret.

  Muligens skal jeg sove snart jeg også… tror det :o)

  *nattaklem*

 27. Milton Marx says:

  Blå Swix…. Goodwill: den skal du ta med. Blandet med litt bensin og vaskepulver, oppvarmet forsiktig, kan den bli en god napalm. Napalm skal man alltid ha med seg i kriseområder. Eller du kan bruke klebeegenbskapene til å henge opp navneskilt på teltet ditt. Blå Swix er garantert bedre enn gult klister når temperaturene nårmer seg 45 grader celcius – om enn Grønn swix ville være bedre. Swix er trolig godt egnet til å tette sprekkene i kanoen din, som du lager av en uthult trestamme. Ta med klister også. Det brukes til limfeller som kan fange mus og rotter.

  Erik: Telt med adgang til privat sex er forholdsvis dyrt, men vi gir WebCam-rabatt – i tillegg til at vi har nissemasker. Dermed er det oppnåëlig for de fleste, utenom desember – for da bruker vi nissemaskene andre steder.

 28. —> erik ® says:

  Protest! Protest! Han får klem, ja, mens jeg – til tross for bramfrie kliningsforslag – blir avspist med klapp på hodet, og småprat. Sånt er ikke rettferdig. Verre enn klimaendring, egentlig.

 29. Iskwew says:

  Han måtte jo få litt trøst, Erik. Han er jo en urnorsk helstøpt skigående nordmann, som var i ferd med å miste nattesøvnen i skrekk over den snøfrie fremtiden. Du er jo mer som Ibsen og trekker gjerne sørover.

 30. —> erik ® says:

  Jaha, da så -? Jeg er så dum og lettlurt med sånn flink jenteprat, at jeg jeg bare smiler dumt, lik han som har solgt ettellerannet og ikke skjønner at han ikke har fått betaling. Noe sånt. Nå har jeg forresten bare 1/9 igjen før det er sengetid. Æsj!

 31. Iskwew says:

  Jasså, du har ikke en flaske til? Da så. Selv holder jeg det gående med vann. Si fra før du går så skal jeg nattaklemme litt på deg, Erik ;o)

  Milton…. jeg oppdaget at jeg ikke skjønte hva nissemaske hadde å gjøre med at det skulle være overkommelig for de fleste? Jeg trodde snarere du ville kreve betaling for maskene. Ikke at de ga rabatt. Hva har jeg gått glipp av her?

 32. —> erik ® says:

  Jøje meg,hva sånne tekkelige,borgerlige pikebarn ikke vet om nissemasker og den mondene verden! Ikke forskrekk henne, Milton. La henne sveve i søt ignorans.

  Og hva jeg ikke forstår av forbruksmønstre i julen. Jeg har kjøpt 4 flasker brennevin i 2006. that’s it, tre av dem til jul, åpnet lillejulaften. Og nå må jeg allerede bøye hodet mot bunnene for å få øye på innholdet. Pussig -. Tror jeg må legge meg før 4, gett.

 33. Iskwew says:

  Sa han, vitende! Jasså du, Erik, du er slett ikke så proper som du later som.

  Forklar du, Milton! Jeg tåler det. Tror jeg i hvert fall.

  Du må bøye hodet mot bunnene i 3 brennevinsflasker? Milde madrugada! Personlig har jeg sett bunnen i en halv flaske Chablis i løpet av julen.

 34. —> erik ® says:

  Du har barn hjemme. Skulle bare mangle. Da hadde jeg og -. 🙂

 35. Shoaib says:

  *ler* spennende forslag, kan du sende det til statsministerens kontor? 😉

 36. —> erik ® says:

  Iskwew: Det er noen som ber deg sende en halv flaske Chablis til statsministerens kontor. Folk er gærne, sier jeg. Jens liker best Rioja Gran Reserva.

 37. Milton Marx says:

  Mener du virkelig at de fleste kan bare ville gå etter rabatten uten masker? Jeg trodde maskene var nødvendige for å stimulere sexlysten. Men til syvende og sist er det jo bare et spørsmål om rabattens størrelse. vi kan ha en høyere rabatt for de som vil i ilden uten maske. Sånn sett kan man kanskje si at maskene koster noe likevel. Egentlig er det ikke noe umoralsk i dét. De fattige kan jo bare skjære grimaser for ikke å bli gjenkjent.

 38. Iskwew says:

  Shoaib, jeg sender det i morgen den dag, med kopi til andre europeiske statsministre, som vel vil gjøre hva som helst for at vi ikke skal forsøke å plagiere dem. Hver nasjon, sitt særpreg, sier nå jeg.

  Erik, noe av det har nok med barn i heimen å gjøre ja. Forøvrig kan jeg ikke sende den halve flasken med Chablis til Jensemann, da den som sagt allerede er drukket opp. Han får spørre Giske om ikke han har en til overs. Eller Gerd-Liv.

 39. Iskwew says:

  Now we’re talking, Milton. Jeg var en stund i tvil om du hadde mistet all økonomisk sans og glemt alt du hadde lært. Greia er at de får rabatten, men de litt blyge kan leie nissemasker (bortsett fra i desember). Ergo; penger spart for eieren av etablissementet. Deg altså.

 40. —> erik ® says:

  Kjære deg. Giske drikker da bare ekstraherte flamingooksydanter, med Romeo & Juliet til. Du tøyser fælt. *gjesp*

 41. —> erik ® says:

  Hva var det vi snakket om – egentlig. Skiføre? Hva må ikke trøndere tro-.

 42. Milton Marx says:

  jeg sliter litt med markedsanalysen: hvor stor del av befolkningen greier å skjære tilstrekkelig fryktelige grimaser til at de ikke blir gjenkjent mens de har sex i et telt i tropenatten? Og hvor stor del av befolkningen er exhibisjonister?
  Milton har faktisk ikke kjøpt inn noe større til denne julen. En flaske Jack Daniels i barnestørrelse (0,7 liter). Det ble bare ikke til noe mer i år. Men vi kjører da bare på butikken hvis vi skulle gå tom. Sist år derimot… Da ble det to galloner med 12 års whisky.

  Vet du hva jeg gir for to 0.7-flasker med Apleton Jamaica rom? 15 dollar – men da er det inkludert en eske dominobrikker også

 43. Iskwew says:

  Ahh. Det hadde jeg selvsagt helt glemt i farten. Slik går det når du vanker i rojale kretser for mye, vanene tilpasser seg. Og den dagen de slår hånden av deg, står du der og har ikke råd lenger. Da ender det gjerne tragisk og i rennestenen. Med daglige behov for ekstraherte flamingooksydanter som kun kan dekkes med diverse brekk i bedre strøk av byen.

  Trønderne får være fornøyde med at de har Rosenborg, og la oss andre i fred.
  Legge meg nå kanskje? Før det er for sent?

 44. Iskwew says:

  Jeg vil tippe du har 15% på nedsiden og 10% på oppsiden, Milton. Ergo vil du kunne spare rabatten for omtrent 75%, som vil ønske å leie maske.

  To galloner med Whisky… det høres ut som et livs forbruk her i huset :o)

  Og hvordan går det å spille domino mens du drikker Whisky? Øynene må da gå i kryss.

 45. Iversen says:

  Whisky passer da til alt. Som for eksempel “Mary Shelley’s Frankenstein” i køya. Nattings, fossiler!

 46. —> erik ® says:

  Ikke vær sjofel, da, Iskwew (jævlig vanskelig bokstavrekke å få på plass rett, egentlig). Jeg har ennå 1/11 igjen, og behøver selskap. Om et kvarters tid kommer jeg til å fortell en fantastisk morsom vits, altså.
  Ellers har jeg og Min Mening gitt NRK så hatten passer, uten å ha fått noen oppbakking, ser jeg.

 47. Iversen says:

  Hadde jeg vært litt mer grisete i tankegangen er det mulig jeg hadde gjort den setningen litt mer husren FØR jeg trykket på “si det”. Isj.

 48. Milton Marx says:

  Det vanskeligste med domino i rustet tilstand er å holde kontroll med at de andre ikke jukser. Domino er forøvrig et flott spill!

  Det er jo gjerne slik at gjestene bytter fra slavedrikke til Chivas eller Johnnie Walker Black dersom de bare får sjansen. Plutselig får rølpe-romen stå i fred! Men man får litt endrede drikkevaner av livet i tropene. Man blander glatt Chivas med ingefærøl dersom man føler for det. Jeg gir ca 130 dollar for en imperial gallon med Chivas (4,5 liter).

  Men jeg drikker egentlig mest øl

 49. —> erik ® says:

  Iversen! Hva gjør du oppe ennå? Kom deg i seng, gutt!

 50. Iversen says:

  Måtte hente børsten i kjøkkenskapet, Erik. Jeg er på vei til senga, som sagt. Jeg er visst ikke helt meg selv for tiden.

 51. Iskwew says:

  Tror jeg bør legge meg. Troooor det.

  Jeg så ikke på den Sportskavalkaden, så bare et glimt av en litt tårevåt Kjetil Andre Aamodt, og fant på noe annet. Jeg skrev vel deler av dette innlegget i stedet.

  Iversen, hvem er det du kaller FOSSILER? Makan! Ungdommen nå til dags.

 52. Iskwew says:

  Her hagler det kommentarer, ser jeg, så en stakkar ikke klarer å følge med. Godt du sendte Iversen til sengs, Erik. Han snakket litt over seg.

  Milton, jeg kan ikke spille domino, men det kunne jeg ha tenkt å lære. I edru tilstand, for selv ikke Tigerungen får jukse her i huset. Han ble sur som eddik i sted da han ikke fikk bygge hus i Monopol siden han bare hadde 2 og ikke 3 gater. Da avsluttet han spillet og gikk på rommet og var sur.

  Jeg drakk mest øl da jeg bodde i Brasil. Her går den ut på dato i kjøleskapet.

 53. Iskwew says:

  Nå kom jeg forøvrig på et innlegg fra det Gamle hjørnet, som passer bra her:

  Bør nordmenn få drikkeforbud når de beveger seg utenfor landets grenser?

  Det kan man jammen spørre seg om etter å ha lest dagens artikkel om skandinavere på fylletur i Hurghada, Egypt. Altså; 2 nordmenn og 3 svensker ble heldigvis for dem arresterte før lokalbefolkningen fikk tak i dem. Det var etter å ha forsøkt seg på en liten striptease i byens sentrum, mens de skrålte rundt en statue, syngende til Allahs pris.

  Den norske drikkekulturen er rett og slett en katastrofe. Eller er det kanskje mangel på drikkekultur det dreier seg om? Ja, det er nok det. Den norske flatfylla i helger og på ferie, er virkelig ikke noe vakkert skue. Ikke at jeg aldri har deltatt selv, og vært dum nordmann på fylla på tur, for det har jeg. Men det er virkelig til å bli pinlig berørt av. En gang jeg var på Kos bodde jeg på samme hotell som noen norske menn som ikke var på stranden i det hele tatt. De sov hele dagen, og drakk billig sprit hele kvelden/natten. Til de beveget seg ut på stranden den nest siste dagen, og sovnet i solen. Og kom hjem som bakfulle, lyserøde julegriser til Norge, med omtrent 2.grads forbrenninger på det som ikke var dekket til.

  Dette totale fraværet av kultur, folkeskikk og respekt for de landene man gjester, skyldes mange ting, sikkert. Det skyldes høye alkoholpriser som gjør at når man kommer til utlandet, der det er mye billigere, skal man drikke for kommende 12 måneder hjemme, på en uke. Selv om de samme sikkert er på fylla i helgene hjemme, vil jeg tro. Det skyldes den puritanske snerpete protestantiske kulturen også. Den som sier at enhver fornøyelse er en synd, og noe av flatfylla er vel kanskje en protest mot dette. Når vi først skeier ut, kan vi like greit skeie skikkelig ut, for straffen blir ikke større av den grunn. En nordmann blir sett rart på om han tar et glass rødvin til maten på en onsdag, ikke om han drikker seg snydens hinsides fornuft på en lørdag. Skjønn det den som kan!

  Muligens bør den norske Stat opprette noen feriekolonier på eget territorium, med digre solarier, badeland og billig sprit. Så kan de nordmennene som har det med å være fulle som øsekar før de har gått på flyet i Norge, reise dit i stedet. Slik at Norge som nasjon og nordmenn som folk, slipper å bli blamert og få image som grenseløse drukkenbolter uten et snev av respekt og kultur. En ting er at nordmenn ter seg som idioter hjemme, vi er tross alt vant til det her. Men jeg ser helst at dette er vår egen helt private hemmelighet. At egyptere, grekere, tyrkere og spanjoler tenker Nordmann=Flatfyll er ikke så veldig hyggelig.

  Og ja, det gjelder sikkert svensker også. Den svenske staten bør vel gjøre omtrent det samme.

 54. —> erik ® says:

  Iskwew: Jeg blir litt forvirret selv – man skulle ikke tro at det var skiføre vi snakket om. Og jeg fornemmer at du trekker deg (tummelumsk?) tilbake, du vennlige sjel. Selv om det er synd. Bare så du vet:
  The piano has been drinking
  my necktie is asleep
  and the combo went back to New York
  the jukebox has to take a leak
  and the carpet needs a haircut
  and the spotlight looks like a prison break
  cause the telephone’s out of cigarettes
  and the balcony’s on the make
  and the piano has been drinking
  the piano has been drinking…

  It’s not me, dear, it not me.
  It’s the balcony – really.

 55. —> erik ® says:

  Kjære deg, nå overspiller du: Jeg har da sittet helt rolig i kveld, uten å passere noen grensekontroller (såvidt jeg vet – unntatt sånne som ikke krever dokumentasjon).

 56. Iskwew says:

  Jaaaa, jeg tror altså at jeg bør legge meg, selv om dette ble et særdeles underholdende kommentarfelt, det må jeg si.

  Selvsagt er det balkongen, ikke deg. Om du skal klippe teppet, så vent til du er edru.

  *klem*

  :o)

  *klem* til deg også, Milton. Det var pinlig, tenker jeg 😀

  Til Iversen med fosill-kommentaren: Talk to the hand.

 57. Iskwew says:

  Du har vel tastet formidabelt, Erik – grenseoverskridende nok til at det kan dukke opp noen tollere (og syndere??).

 58. —> erik ® says:

  *smask’ (sukk) – nåja, Iversen! Ikke til deg!

 59. Milton Marx says:

  Milton rødmer god natt, selv om klokka bare er halv ti.

 60. Iskwew says:

  *titter trøtt frem*

  Jeg må legge meg tidligere!

 61. Iversen says:

  Så sinte alle ble. 🙁

 62. Iskwew says:

  Litt snurte vil jeg kalle det, Iversen :o/  Men nå er vi like blide igjen :o))

Top