Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

En solsvidd hjernes betraktninger

16.07.06 in Om meg

I dag har jeg vært på stranden. På autopilot gikk jeg på den stranden jeg pleier å være sammen med Tigerungen, noe som ikke er så lurt kanskje, tatt i betraktning at det er barnelyder der, og jeg har aversjon mot barnelyder de få gangene Tigerungen ikke er sammen med meg.

Løsningen var selvsagt iPod’en – den er en livredder enten det er i familievogn mellom Oslo og Kristiansand eller det er på stranden. Bånn guffe på musikken, og så er du brått i din egen lille verden helt for deg selv.

Dessuten: på med mørke solbriller og så beskue alle de andre på stranden. Det er nemlig kjedelig å gå på stranden alene. Veldig kjedelig. Så da er litt åpenlys titting fra bak mørke solbriller tingen.

Og den betraktning som festet seg i mitt etterhvert noe solsvidde hode, var at jammen er alle omtrent like lite perfekte som meg. Det er slike betraktninger som gjør at det å være omtrent avkledd på en strand brått blir mer ok. Nå snakker jeg selvsagt ikke om disse spreke unge damene på 22 som spretter rundt uten en celulitt i stringbikini (eller i hvert fall minimal bikini). Jeg snakker om kvinner på min alder, som har fått barn, og som dermed har hatt en opplevelse som gjør noe med kvinnekroppen. Dessuten gjør selvsagt alderen noe med den også. Alt er ikke like fast i fisken som det en gang var, rett og slett. Men befriende nok gjør den det med alle. Det er faktisk IKKE bare meg.

Dessuten observerte jeg noe som jeg fant interessant. Det tidligere beskrevne problemet med å ha glemt å barbere leggene på 2 uker, det er jeg ikke alene om. Jeg glemmer det fordi jeg glemmer at det finnes menn i verden. Men det som var interessant, var at mange andre som hadde glemt det, de var på stranden med mennene sine. Så i den solsvidde hjernen til Isk festet det seg en tanke som går på at kanskje kvinner som har menn, og har hatt dem en stund, glemmer at de har dem? Og dermed glemmer de i neste øyeblikk å barbere leggene og slike ting? Det er single damer som vet at menn er herlig, i hvert fall noen ganger, og dermed er opptatt av å ta seg ut, som holder orden på barbering og sådant.

Hmmm. Det er godt å se at jeg ikke er mer menneskelig enn alle andre :o) Om enn av andre grunner.

Ellers kan jeg forøvrig melde at jeg har våknet såpass at jeg observerte en del herrer med for små badebukser. Og til alle menn vil jeg si: om du er 45 og veldig blek, samt har et par kilo for mye her og der, så kjøp deg for gudt skyld en stor nok badebukse. Til den svært bleke herren med det peonrøde ansiktet vil jeg si: det er ikke pysete å bruke solkrem. Det er veldig, veldig lurt, og du verden, kvelden blir mye bedre.

Og i hvert fall er damer som meg mer begeistret for menn i badebukse som passer.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

15 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Når du en gang kommer neste sommer : Iskwews hjørne på www | 18.07.07
 1. Iskwew says:

  Hmm der underbygget du tesen min, DRM.

  Dette går nok i faser. Jeg er jo gammel nok til å huske da ingen barberte noe som helst. Og nå skal man helst barbere alt og det inn i de mest skjulte kroker og kriker.

 2. Søt jente says:

  Kunne ikke vært mer enig, Iskwew. Barbering her og der blir veldig viktig når man er singel eller i begynnelsen av et forhold.

  For ikke å snakke om kroppene til oss som er (såvidt) over 29 og har fått barn – vi HAR strekkmerker, cellulitter og noen kilo som har fulgt loven om tyngdekraft. Når jeg skal på stranda med arvingene i morgen tror jeg rett og slett at jeg bare skal se på alle de andre som også har barn…og en liten titt på gutta som går rundt i badebukser som passer… 😉

 3. Iskwew says:

  Søt jente: Det tror jeg er helt det rette perspektivet. Ikke bry deg noe om de unge damene på 22 i hvert fall. Og så kan du også le bittelitt av menn med for liten badebukse 😀

 4. DRM says:

  Det var først etter avsluttet 10 års samboerskap at eksen plutselig begynte å barbere seg under armene. Det var vel da jeg skjønte at det var ordentlig slutt..:-)

  Forøvrig så jeg i fjor sommer en svensk jente på rundt 20 som ikke hadde gjort det. Nå virker det som en anarkistisk ytring, for 15 år siden var det sånt amerikanske fotomodeller gjorde. Så fort virker det i mitt hodet uansett. Forøvrig; jeg har heller ikke barbert leggene i sommer..:-)

 5. Goodwill says:

  Hehe – jeg skjønner av damen har funnet et interessant tidsfordriv i helgen! Tror jeg skal ta på meg badebuksa fra tidlig nittitall i morgen og teste ut reaksjonene…

 6. Iskwew says:

  Jasså du :o) Syntes du var eplekjekk nok til å si en gang at du helst solte deg uten?? Eller husker den solsvidde hjernen min feil?

 7. Iskwew says:

  Det er vel en del amerikanske menn ikke vet, tror jeg, Morten :o)

  Sjelen sitter så definitivt ikke i hår på legger eller under armene nei. Og jeg er gammel nok til å huske en tid da det var en ukjent problemstilling at slikt skulle fjernes. Men nå er det ikke det lenger gitt.

 8. Morten says:

  John Irving fortalte i et besøk i bokbadet om amerikanske menn som var sjokkerte over å lese en beskrivelse om en kvinne med hår under armene. (phu! tung setning)
  De visste ikke kvinner hadde hår der!! Da er det litt hysterisk.
  Greit nok å barbere leggene, akkurat som det for meg er like greit om dere lar være. Det er da ikke i leggene (eller under armene) sjelen sitter?

  M:)rten

 9. Jeg husker også den tiden da litt hår på leggene ikke var noe big deal…

  Angående menn og badebukse, jeg tror det er en trend på gang at det nå er in med såkalte Speedo`s igjen, dvs de tettsittende badebuksene i “trusefasong”. Vi så mange av den typen på Kreta, og mange av dem var også for trange…eller kan det være at de ville vise frem størrelsen på sine edle deler?? Fjortisdatter måtte rett som det var snu seg vekk – hun er litt fintfølende på dette området…..litt mer herdet er jeg som er førti-something 😉

 10. Iskwew says:

  Velkommen tilbake fra ferie, Skopionkvinnen :o)

  Jeg ser ikke frem til små badebukser som ny trend gitt. Kanskje er jeg litt som fjortisdatter, med den forskjell at jeg kan le av det?

 11. Goodwill says:

  Hehe – irriterende godt du husker da…joda, jeg gjør gjerne det, men alt til sin tid. Husk jeg er på Sørlandet nå! Midt i bibelbeltet!!

  Forøvrig meldes om at alt er som det skal være. Life is easy. Reker, loff og kald pils er helt ok, ellers er det mest vriene å ta stilling til om man skal bade først og coole’n etterpå, eller motsatt…og vice versa!

 12. Iskwew says:

  Jeg husker som regel det jeg vil huske 😀 Og den slags utskeielser får du vel legge til Tigerstaden ja – hadde jeg gjort også :o)

  Det høres ut som en skikkelig hardt ferieliv det der… kan du ikke trekke lodd mellom bading og cooling da? Om det blir for vanskelig mener jeg.

 13. Goodwill says:

  Jeg gjør det enkelt, jeg bytter på. Først bade, så coole, deretter coole litt til, og så bade igjen. Og så: Is og jordbær 🙂

  …også så varmt det er her! 😉

 14. Iskwew says:

  Goodwill, det er det jeg har visst lenge; du har skjønt det! Det er jo nesten tropenetter – bare mye lysere. Herlig :o) Denne bloggen får vi leste til vinteren ;o)

Top