Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Når du en gang kommer neste sommer

har jeg begynt å synge allerede. Denne sommeren er jo blitt borte i regn. Det er strengt tatt ikke mye igjen av den, selv om høytrykkene nå hadde ligget i kø på vei inn Oslo-fjorden. Noe de ikke gjør.

Trøsten er at jeg så langt ikke har tatt en eneste feriedag.

I fjor i juli skrev jeg om En solsvidd hjernes betraktninger. I år ville vel tilsvarende blitt En trutnet hjernes betraktninger, eller at redningen er å lage solarium at Tigerungens rom mens han er på ferie. I fjor handlet mye om Hvordan titte usjenert på kjekkaser på stranden, i år handler det mer om Hvordan finne ut av hvilket kjønn som er under alt regntøyet. Det er ikke umiddelbart lett. I fjor handlet det om strandobservasjoner av menn på badekrokodiller, røykende strandkrabber og å kjede seg på stranden. I år handler det om å forsøke å finne på noe som egner seg i regnvær, eller rett og slett gjøre som Italienerfrøkenen; krølle seg sammen og sove. I går sov jeg 3 timer da jeg kom hjem fra jobb.

Når du en gang kommer
neste sommer
skal vi atter drikke vin
og vi skal synge gamle sanger
om igjen

Denne sommeren vil i fremtiden være den sommeren vi glemte. I hvert fall er det lite å huske, annet enn at det ble satt nedbørsrekorder annenhver dag og at vi ikke en gang fikk nyte norske jordbær, siden de råtnet opp.

Vann og Avløp i Bærum kommune opplyser fortsatt om at vi må huske datovanning. Men de har dårlig kustus på værgudene. Hadde nå bare den veldig sinte værguden (eller er det trist han er?) respektert datovannings-regelen, kunne jo denne sommeren ha vært riktig fin. Om han eller de (jeg vet ikke hvor mange værguder det er) hadde forholdt seg til dette:

Vanningsråd

Pass på at utendørs kraner ikke står og lekker.

Prioriter vanning av blomster og busker framfor plenen dersom det blir nødvendig med begrenset vanning.

Gi plenen nok vann når du først vanner. «Skvettvanning» fører til grunt rotsystem og en plen som tåler tørke dårlig. Eldre plener på dyp jord klarer seg med ei rotbløyte hver 14. dag.

Ikke vann i solskinn, da fordamper det meste av vannet. Vann i overskyet vær og gjerne under eller etter et regnvær. (Regnskyll om sommeren gir normalt ikke nok vann til ei rotbløyte).

Muligens er det en skikkelig himmelens rørlegger vi trenger. Den utendørs kranen er rett og slett lekk både foran, bak og under. Det er betydelig mer enn blomster som er vannet, og å kalle dette “skvettvanning” er virkelig en grov underdrivelse. Her er det snakk om rotbløyte hver dag. Vanning i solskinn har derimot ikke vært noe problem – siden det altså ikek har vært noe solskinn.

Regnskyll om sommeren gir normalt ikke nok vann til ei rotbløyte.

….

…..

……..

*hysterisk latterbrøl*

(som kan minne om galskap)

*tar seg en pille*

(Jeg vurderer å fjerne funksjonen “Denne uken for ett år siden” nederst i kolonnen helt til høyre)

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

20 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Undre says:

  [Stryke Isk forsiktig på armen og nynne “neste sommer” sammen med henne]

 2. Iskwew says:

  Takk, Undre – og skrev ikke du en vuggesang til meg en gang? Kunne trenge den som trøst.

 3. Undre says:

  Jo, jeg skrev en vuggesang til deg, Isk, eller rettere sagt så tilpasset jeg en allerede eksisterende en. Her er den.

  [klemme forsiktig]

 4. Undre says:

  Ooops! Der ble ikke tagen lukket over. 🙁

 5. Undre says:

  Jo, det ble den visst likevel. MystIsk!

 6. Iskwew says:

  Ahhh den er meget beroligende, det er noe trygt og godt med den. Skrevet på nydelig språk :o)

 7. Goodwill says:

  Jeg har en idé! Vi sender tipset om rørlegger på mail til den ansvarlige!

  Jeg har adressen: gud@himmelen.com

  :-)))

 8. Føler meg litt smågal selv, ikke nok med at det regner som h….., det blåser storm i tillegg!Føler litt mordlyst med tanke på den personen du skrev om som mente vi sutret over været!
  Men som den evige optimist jeg innerst inne er, håper jeg fortsatt på sommervær i august. Da skal jeg på festival, får besøk og skal ha en ferieuke. Jeg godsnakker så godt jeg kan med værguden(e)!

 9. Goodwill says:

  Send mail du også, Skorpionkvinnen!

 10. Marina says:

  Jeg tviler nå litt på at de har en .com addresse i himmelen, men jeg er helt enig i at administrasjonen der oppe må få høre om hvor dårlig vannfordelingen her nede er. Leste nettopp noe på nyhetene om “in Iowa: “Incredible amount of rain”! Jeg har ikke engang lagt merke til det, for skikkelig høljregn er vanlig her om sommeren.
  Andre steder i verden, derimot, ville nok regnet vært mer enn velkommen. Jeg leste riktignok også at de har nå funnet vann i Darfur, som selvsagt er gode nyheter, men jeg skal vedde på at det ikke ble mange klagene hvis de fikk skikkelig pøsregn i tillegg.

 11. Mia says:

  Hver gang jeg klikker meg inn på siden din og ser bildet av deg, så ser det ut som om sola skinner allikevel!

  Så hver gang jeg trenger litt oppmuntring, så sitter jeg og ser litt på deg, og blir glad, merker jeg.

  Du ser så blid ut samtidig som du ser lur ut! 😀

  Mia:D

  Fortsett å kos deg, Iskwew!

 12. Iskwew says:

  Goodwill, jeg måtte sjekke om det domenet var ledig :o)) Det var det dessverre.

  Skorpionkvinnen, Tigerungen lovet at han skulle ta med solen tilbake fra Spania. Han kommer på mandag, så da bør solen være tilbake :o)

  Marina, det er noe med den ujevne fordelingen, ja. I Trøndelag er det knusktørt, og her er det snart sumper overalt. I Darfur er jeg helt sikker på at de hadde jublet for en dag med det regnet vårt.

  Mia, det var da en utrolig hyggelig kommentar :o)) Takk og takk! Nå ble jeg blid :o)

 13. Goredom says:

  Hva er det dere klager og syter over?

  Her nord for Dovre har vi hatt ukevis med over 20 grader, og sola har ihvertfall stekt nok til å gi meg en grundig og dyptgående brunfarge.

  Deilig. Dere burde forsøke en tur over dovrefjell innimellom!

  Norge stopper som kjent ikke å eksistere nord for sinsenkrysset.

  Hm. Konkluderer jeg nå litt for hurtig? Er denne bloggen avgrenset til Østlandet?

  Uansett. De siste par månedene har jeg omtrent daglig klokka nitten sett de sure trynene til NRK dagsnytt-oppleserne kommentere “det svært dårlige været landet lider under”. Mens jeg har sittet der i shortsene mine (og kun det) og lurt på om de glemte at Norge er mer enn Marienlyst med omegn. Jeg tror jeg trekker fra en førtilapp på neste lisensinnbetaling så de snart skjønner tegningen der inne…. 🙂

  Deiligsommer – hilsener fra Goredom 🙂
  (som sjelden finner tid til å skrive blogg i fiinværet)

 14. Iskwew says:

  Denne bloggen er en personlig blogg som skrives med utgangspunkt i været i Bærum, og er ingen allmenkringkaster.

  Denne bloggen tror forøvrig ikke opplevd at øst- og sørlendinger ville skrive lignende kommentarer dersom det er fint vær her og pøsregner i resten av landet. Å glede seg over at det pøsregner på andre er en sport man bedriver ellers i landet.

 15. Håkon says:

  Datovanning som naturlov hadde vært noe :o)

  I tillegg bør det være passe mye vind det meste av tiden og ikke for langt til lune steder. 😉

 16. Iskwew says:

  Det er jeg for, Håkon! :o) Spesielt bør det være passe mye vind på dager da det er sol :o)

 17. E.R.II says:

  Jeg har lært meg litt om vannrelaterte ting i sommer. Var på liten hyttetur i Blomsterdalen, og der gjorde jeg et fattig forsøk på å finne ut hva som er problemet med takrennene. Det ble påstått at min bestefar hadde spikret opp takrennene. Han hadde sirlig spikret fast (med utrolig solide spiker) disse krokene som holder selve takrenna med nøyaktig samme høyde på planken uten egentlig å tenke på at det laveste punktet kanskje burde være der som vannet skal ned i renna. Så siden brettet renna er festet til åpenbart ikke er helt vann(!)rett er det laveste punktet rett over trappa der vi oftest beveger oss og helst ikke vil bli veldig våte. Et allerede konstatert faktum og årsaken til at døra ble dårlig å måtte skiftes ut. Og så har moren min halvveis arvet en hytte på andre kanten av Bergen. Guess what. Vi måtte få tak i shingel for å tette et tak som ikke holdt vannet ute lenger. Og det er jo derfor man har tak over hodet.

  Jeg gleder meg til sommeren. Ennå.

 18. Iskwew says:

  Hehe, E.R. II – det er veldig lurt om det er helling på takrenna på rett sted, ja.

  Sommeren gleder vi oss over om den kommer!

 19. E.R. II says:

  Mange tenker på høsten. I hvert fall når de tenker på å sanke sammen litt sopp til middagen. Jeg tok med meg en fregnete ung sjel som var litt sliten etter å ha vært på sommerleir ut til Nøklevann. Været var litt så-som-så, for da det kom noen regndråper søkte vi ly i granskogen. En halv time senere hadde vi plukket med oss både kantareller og piggopp, og det var en glimrende ide å frese disse i panna sammen med et par hamburgere. Det er ikke bare salat, løk og tomat som passer til å presse seg inn mellom permene på en skikkelig god hjemmelaget burger.

  Helten som kom hjem fra sommerleir måtte ringe til en god ny venn. Her gjelder det å holde gode nye relasjoner vedlike, men siden laderen min fordunstet etter siste helgetur valgte telefonen å flate ut og vise sitt blanke ansikt. Forunderlig å ha tatt skrittet ut i den digitale tidsalder og sagt opp den gamle faste telefonen, men plutselig å være ganske uten. Så hvis det skulle begynne å brenne her får jeg rope høyt i avsporingsbloggen at vi har behov for assistanse. 🙂

 20. Iskwew says:

  Mmmmm det hørtes fabelaktig ut. Det sies at det blir veldig mye sopp i år siden det har vært så vått. Problemet mitt er at jeg ikke aner hva jeg skal plukke. Og er livredd for å plukke noe som er giftig.

  Om du bare har en telefon, bør du ha minst 2 ladere. Selv har jeg tre, just in case.

  Men for all del, det er bare å kauke i avsporingstråden. Problemet er at om bloggeier på det tidspunkt ser på film, for eksempel, så kan det ta litt tid før assistansen kommer.

  For sikkerhets skyld bør du nok skaffe deg en ekstra lader :o)

Top