Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

“I read odd books” om Manifestet

21.08.11 in Litteratur

Via Twitter kom jeg over et ganske bemerkelsesverdig bloggprosjekt som heter I read odd books.  Bloggeier har satt seg fore å lese og anmelde merkelige bøk

“Merkeligere” (merkelig er ikke dekkende) enn Manifestet blir det ikke, og derfor har bloggeier Anita Dalton lest manifestet og analyserer det i det som skal bli fire poster.  De to første handler om Fjordman og de to siste, som ikke er publisert enda, skal handle om Terroristen.

Dette er de mest dyptpløyende og grundige analysene jeg har sett av innholdet i Manifestet til nå.  De er godt funderte, godt skrevet og anbefales sterkt.

Del 1 handler om Fjordman og synet på islam og det multikulturelle samfunnet.

Del 2 handler om Fjordman og synet på feminismen.  Denne syntes jeg var særlig interessant fordi dette har vært lite skrevet om, i Norge i hvert fall.

Del 3 handler om Terroristen – bl.a. om den nitide planleggingsprosessen.

Del 4 handler om Terroristen – en personlighetsanalyse

Det skal bli interessant å følge denne bloggen.  Jeg har bokmerket den og vil lese den også etter at hun har avsluttet serien om Manifestet.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

2 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Enig i at dette er noe av det grundigere som er skrevet om konspirasjonsteoriene fra Breivik og Fjordman.

    Desk.no har med Daltons godkjennelse oversatt blogginnleggene til norsk på http://debatt.desk.no/

  2. Iskwew says:

    Ja, det så jeg, og det er veldig bra jobba. Postene er jo lange.

    Selv foretrekker jeg å lese på engelsk siden både Manifestet og postene er skrevet på engelsk originalt. Men det er ikke alle som liker det, og siden dette er noe av det grundigere som er skrevet, er det veldig bra at dere har tatt oversettingsjobben.

Top