Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Padda og jeg (og Herkules)

23.02.11 in Liv og levned

Da har jeg hatt iPad i noe over en uke, og den stakkars PC’en min føler seg forlatt.  Jeg bruker iPad til det meste av det daglige jeg bedriver.

 • Lese nyheter på bussen eller i sofakroken eller hvorsomhelst
 • Lese ebøker i Kindle-app for iPad (en fabelaktig opplevelse å ha biblioteket med seg, særlig å ha søkbare fagbøker)
 • Twitre (Twitters egen iPad app er den beste twitterklienten jeg har prøvd)
 • Blogge – hele posten om Ruter og bussen som aldri kom ble skrevet på iPad på bussen – det digitale tastaturet på Apple sine dingser er veldig treffsikkert og raskt
 • Lese bloggkommentarer
 • Spille spill som Angry Birds (selv om en del snasne spill fra iPod Touch trenger iPad-oppdatering)
 • Lese e-post, sende e-post
 • Fotoalbum

Det meste, altså, minus ting som krever bruk av Office eller avansert blogging.  Aftenposten på papir bør føle seg truet – avisen har ikke vært med i vesken på en uke.  iPad er på nett med en gang du åpner den, ikke noe av denne langdryge påloggingen du vil ha på en hvilken som helst PC.

I tillegg, og dette er nesten den mest stilige bruken av iPad: den kan brukes som katteleke.  Herkules er over seg av begistring for padda. Han kan spille i lange tider, og så må han sove litt, ettersom paddespillet vekker jegeren både mentalt og fysisk og dermed gjør ham sliten.  Italienerfrøkenen er derimot ikke så interessert, men så ser som regel ikke hun på Ut i naturen heller.  Det gjør Herkules, han sitter som et tent lys og vil gjerne jakte på fuglene der også.

Men paddespillet er enda bedre:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i_QbMeaumsk[/youtube]

Så langt har verken jeg eller Herkules angret et sekund på at jeg kjøpte den.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

12 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ottar Grimstad says:

  Når iPad2 kjem neste veke, så kan vel Hercules få overta den gamle så du får brukt iPad sjølv igjen.

  • Iskwew says:

   Ny iPad allerede? Tror ikke det, gitt. Vi får være venner og dele på godene 🙂

 2. Goodwill says:

  Fantastisk! 😀

 3. Iskwew says:

  Ikke sant 😀 Han går helt i spinn av den musen!

 4. juliet says:

  He-he, veldig arti:)

  • Iskwew says:

   Ja 🙂 Italienerfrøkenen er bare måtelig interessert, da. Tror det er litt under hennes verdighet å bli så entusiastisk.

 5. Rune says:

  *kjenner plutselig at nå vil jeg også ha ny leke*

 6. Iskwew says:

  Selvsagt vil du dt, Rune!

 7. Mads says:

  Får du ikke riper i skjermen når katten dasker til iPaden med poten? :O

 8. Mads says:

  Glass kan vel ripe? Iallfall rammen rundt.

  • Iskwew says:

   Skal mer enn katteklør til for å ripe opp det glasset. Ser ikke et merke padda, og han spiller på den stadig vekk.

Top