Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

@Ruter – bussen som aldri kom

17.02.11 in Liv og levned

Glad og fornøyd og veldig optimistisk sto jeg og ventet på bussen på Oslo bussterminal klokka 16:25, etter å ha kjøpt veske til iPad på Oslo city. Banen hadde akkurat gått og da passet det bra med buss. Det er dessuten mye enklere å surfe på iPad på buss enn på bane. Jeg så for meg en fredelig tur før det bar hjem for å lage middag til sultne gutter.

Da jeg kom til plattform 21 på bussterminalen for å vente på rute 131 som skulle komme 16:32 sto det allerede et par frosne sjeler der og ventet. Jeg hadde i farten glemt opplevelsen fra fredag i forrige uke, da bussen på samme tidspunkt var 15 minutter eller så forsinket. Det var dumt, for det skulle vise seg å være en liten forsinkelse sammenlignet med dagens.

Bussene kom og gikk mens vi sto der og ventet. Passasjerer gikk på andre busser, mens vi 131-passasjerer ventet og ventet og ventet. Når du skal forstå riktig hvor utrivelig det er, husk at dette er i den mest utrivelige delen av Oslo sentrum øst, Schweigaardsgate. Jeg tror bestemt Oslo bussterminal er Oslo bys minst trivelige sted. Det er en betongørken med bare store, stygge bygninger og asfalt.

Det er ned mot 10 minus, eksoen fra mange busser legger seg som en hinne av murrende hodepine i pannen, og jeg kan ikke tenke meg at astmatikere i det hale tatt kan bruke stedet. Jeg vil hjem, ikke stå på dette ugjestmilde stedet og vente på en buss som ikke kommer.

Vi sto altså ute i Schweigaardsgate og ventet til 17:05 mens vi hutret og frøs. Du får selvsagt ingen beskjeder, selv om du skulle tro at det på et slikt sted burde være høytaleranlegg som kunne si noe ala:

“Hallo, alle som venter på 131. Vi har mistet bussen. Den har nok kjørt seg bort. Vi rekker ikke å betjene denne holdeplassen. Ikke stå der og vent, finn på noe annet!”

Men neida, ingen beskjed. Ingen innspill på hvor lenge det ville bli å vente. Du går ikke og tar drosje, for går du, om så bare inn for å holde varmen, kan du være sikker på at bussen kommer og at den kjører før du får sukk for deg.

Klokka 17:05 kom det en buss. Ikke vet jeg om det var den vi ventet på eller om det var den som skulle gå omtrent da. Sjåføren bare lo og trakk på skuldrene da jeg sa vi hadde stått der i over en halvtime. Vi lo ikke i det hele tatt. En av de som ventet sammen med meg fortalte at dette skjer stadig vekk med rute 131. Det er altså ikke bare jeg som har dårlig kjemi med bussen.

Så, Ruter, hvor pokker ble det av bussen? Det kan vel ikke være at sjåførene dropper den holdeplassen for å spare tid? Sjåføren på fredag mumlet noe om for dårlig tid til å bytte rute. Vi så busser med 131 på som kom til bussterminalen, kjørte inn på baksiden, men de kom aldri ut igjen. Om det er slik at det ikke er noe poeng å benytte holdeplassen, får dere ta den av rutetabellen.

Ruter reklamerer med at tilbudet blir bedre og bedre. Det er mulig smekkfulle busser med 20 ståplasspassasjerer eller busser som ikke kommer i det hele tatt er hva Ruter betegner som godt tilbud til kollektivtrafikanter i Bærum. Men som passasjer kan jeg melde at det er det ikke.

Kan jeg ta buss til Bærum i rushtiden eller bør jeg se bort fra det som en mulighet? Det lurer jeg på. For tilbudet er blitt merkbart dårligere siden det ble gitt nye konsesjoner i fjor høst. At tilbudet skal ha blitt bedre, det er bare pølsevev.

Eneste lyspunktet var at jeg kunne iPad-blogge på turen hjem. Men det får jeg takke Apple og ikke Ruter for.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

3 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Goodwill says:

  #Ruter reklamerer med at tilbudet blir bedre og bedre.

  Det minner meg om Saddam Husseins informasjonsminister Komiske Ali som smilende påstod at alt var rolig og seieren nær – mens bombenedslagene haglet rundt ham…

  • Iskwew says:

   Ja, ikke sant det gjør. Jeg blir mildt sagt mer og mer grinete. Jeg har brukt den bussen i 12 år nå, og det har aldri vært verre 😯

 2. Elle says:

  Jeg savner ikke kø, innstilte busser, overfylte t-baner.

  Nyter livet på landet, hvor det kan være en og annen forsinkelse når jeg havner bak en traktor 🙂

  Har flyttet fra Oslo, og startet egen virksomhet- Utrolig givende!

Top