Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Hvilken sang har DU på hjernen?

30.04.10 in Musikk

I dag var det siste episode av Lyngbø og Hærlands Big Bang. Det har vært veldig god fredagsunderholdning om diverse menneskelige ting, jeg håper virkelig den serien kommer tilbake til høsten.

I dag handlet det om hjernen. En av de tingene det ble snakket om var hvorfor vi noen ganger får sanger på hjernen. Og ikke blir kvitt dem, de parkerer bestemt og som lim et sted i hjernen, og begynner å spille fra den indre jukeboksen når du minst aner det og helst ikke vil høre den mer.  Anne-Kaths låt på hjernen er Smurfesangen. Veldig irriterende og helt meningsløs.

Psykologen mente det nok hadde med repetisjon og tonerekker som er enkle og dermed har lett for å feste seg. Ikke vet jeg, men jeg har i hvert fall en sang på hjernen. Den lar seg ikke fjerne, og har spilt i tide og utide inne i hodet siden i fjor en gang.  Det er denne:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kw5s3CB_1pE[/youtube]

Det er mulig jeg har et sublimt og uforståelig ønske om å komme tilbake til 80-tallets permanentkrøller, diskomusikk, blondebluser og kald krig uten internett, men det er i så fall et veldig, veldig ubevisst ønske.  Heldigvis er det ikke Barbie girl jeg har på hjernen.

Jeg vedder på at du har en låt på hjernen også. Hvilken er det?

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

38 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Undre says:

  :ler så jeg griner:

  Daakars Isk!

  Auauau.

 2. beamer says:

  Den der er en av gjengangerne hos meg også. Men om jeg skulle være lei av å ha en sang på hjerna, så er det en som alltid trumfer alt annet: “Bom-bom-bom-bombombadilla life”. Brukes kun i nødstilfeller, for den er virkelig umulig å bli kvitt.

 3. Diva says:

  Har en skrekkelig og slitsom sang fra 1994 som dukker opp i den stakkars hjernen min rett som det er: Doop – Doop.

  Ellers mjauer jeg ofte for meg selv. Har jo alltid sagt jeg skal bli katt i mitt neste liv, så jeg øver meg. 😀

 4. Lenore says:

  Den siste uka har det vært oompa-loompa-sangen fra filmen Willy Wonka & the Chocolate Factory i 1971. Men gjengangeren min er Britney Spears sin “Hit me baby one more time”, som ikke kan sies å være en favoritt og som er grusomt vanskelig å bli kvitt…

 5. Espen says:

  Merkelig nok tweet’et jeg om dette for en snau uke siden:

  http://twitter.com/espenseland/status/12790649648

  Vanskelig å bli kvitt 🙂

 6. Iskwew says:

  Hørte ikke at du nevnte din, Undre? 😀

  Akk, Beamer, den Bombadilla-sangen må være verre enn Back to the 80s.

  Du mjauer for deg selv, Diva? Kanskje du var en katt i ditt forrige liv? 🙂

  Lenore, Ompa-lompa sangen ? Denne?
  http://www.youtube.com/watch?v=qw0zZttfUaw

 7. Iskwew says:

  Hehe du var forutseende, Espen 😀 Den sangen tror jeg ellers jeg har hatt på hjernen også, forresten. Catchy!

 8. blues4u says:

  “My way”! HATER denne, og det meste av annet fra F.Sinatra, allikevel dukker denne opp, stadig! Frustrerende, mildt sagt!

 9. Lenore says:

  Akkurat den Iskwew, den har surra og gått i ei uke nå.

 10. Iskwew says:

  Skjønner at det er kjipt for en blueselsker, blues4u 🙂

  Lonore, hvordan kom den inn – vet du det?

 11. IvarE says:

  Monty Pythons “Always Look on the Bright Side of Life”.

  (Korsfestelsen fra Life of Brian).

 12. Paul Chaffey says:

  Den siste tiden er det Lenka – Trouble is a friend

  Men mye mer alvorlig er det om jeg tilfeldigvis hører Forever Young med Alphaville. Den kan sette seg helt fast. Og jeg liker den ikke i det hele tatt.

 13. Iskwew says:

  Ivar, den kan jo være grei å ha i hodet når livet går imot 🙂

  Paul, Forever young er lett å få limt fast i hjernen. Har hatt den jeg også. Og tysk syntpop er ikke helt min greie heller.

 14. beamer says:

  Helt sant, Isk, jeg kunne ikke tenke meg noe værre sang å få på hjernen enn bombadilla den gangen på 80tallet da den surret på radio, og kan i alle fall ikke det nå.

 15. Tante Grønn says:

  Alexander Rybaks Faerytale har danket ut alle sanger jeg tidligere har hatt på hjernen. Blir bare ikke kvitt den, og jeg liker den virkelig ikke. Kunne ikke hjernen i alle fall valgt seg en låt jeg liker?

  • Iskwew says:

   Er det ikke gjerne slik at hjernen – av en eller annen grunn – ser ut til å henge seg opp i låter vi egentlig ikke liker, Tante Grønn? Synes det. Jeg er jo ikke overbegeistret for ‘Back to the 80s’ akkurat. Og lurer på hvorfor hjernen ikke kan henge seg opp i f.eks. noe av Susanne Sundfør?

 16. Guri says:

  Eg har den der forferdelege Donkeyboy-songen som surra på reklamar rundt jol.* Har faktisk hatt den heilt sidan jol. Det er nok ein av dei fælaste songane eg har høyrt i heile mitt liv… Huff.

  Eg hadde altså gladeleg bytt til “Forever young”,”Always look on the bright side of life” eller “Hit me baby one more time”, om eg kunne det. Lett.

  Det skal ikkje vera greit altså :p

  *Mogeleg den kom ut lenge før jol, men det veit eg ingenting om då eg ikkje budde i noreg ein periode…

 17. Iskwew says:

  Det er nok sånn at det IKKE er de sangene vi liker, ja. Likevel fester de seg som lim.

  Er det denne Donkeyboy-sangen?

  http://www.youtube.com/watch?v=V_WQ6u9os50

 18. tb says:

  Noen gjengangere:

  Seasons in the sun, Terry Jacks, nok å tenke på den, så er den der og lar seg ikke drive ut

  Opptil flere med Knutsen og Ludvigsen, men kanskje særlig Kanskje kommer kongen.. og de siste par ukene har det vært et betydelig vemod knyttet til dem

  Hey Jude, med the Beatles…

  The Rose, med Bette Midler… (noen som synes den ligner “litt” på årets norske Grand Prix-mareritt, forresten?)

  Me and Bobby McGee, Kris Kristoffersen og Janis Joplin

  … egentlig er det sanger jeg liker som har en tendens til å sette seg fast, og det er nesten like ille.. å bli lei av en sang man egentlig synes er fin

  … ja, også blir hodet mitt til tider invadert av Genser’n te’ Johansen, eller hva det nå er den heter, med hvem det nå er.. og et par Erik Bye-sanger også..

  I helga har forøvrig The Ballad of Joe Hill, passende nok, kverna i hodet.. på både engelsk og svensk for sikkerhets skyld 😉

 19. Guri says:

  Ja, den ja. Burde vel kanskej presisera at eg ikkje faktisk likar “Hit me baby” heller, den er berre litt mindre irriterande 😉

  Det hender jo eg får songar som er heilt ok på hjernen og, men det er liksom ikkje like irriterande, så det gløymer eg etter ei stund…

 20. Håkon says:

  Det er sjelden en låt blir øreorm i mitt hode mer enn en dag. En normal natt med drømmesøvn og hjernen er nullstilt. Egentlig ganske behagelig.

  Jeg har en mistanke til at slike låter ikke fester seg er at antall timer musikkverk i alle stilarter som er pugget og lært gjennom oppveksten er godt over gjennomsnittet. De som kan være mest plagsomme i løpet av en dag er låter ingen har skrevet tekst til (ennå), som for eksempel små snutter som denne.

  Den siste uka har tittelmusikken til Treme festet seg to ganger med noen dagers mellomrom. Tror jeg kan leve med det.

 21. Tante Grønn says:

  I dag fikk Alexander Rybak hvile litt da hjernen min i stedet bestemte seg for å kjøre “Når man blir seksogseksti” på repeat. The mind works in mysterious ways… 😀
  Øreorm var forresten et knakende godt ord!

 22. Håkon says:

  Øreorm er et lån fra tysk (Ohrwurm), i påvente av at noen skal komme opp med noe bedre.

 23. Ponin says:

  Akkurat nå er det denne som har limt seg fast i hodet mitt. Ken Leeeeee a dibadobidaidu….

  http://www.youtube.com/watch?v=_RgL2MKfWTo

 24. IvarE says:

  Fy deg! Fy, fy, deg!
  😉

  Spilte en (eld-eld)gammel favoritt-vinyl i kveld, og plutselig sitter hele teksten som klistret, og det j……. er at hele plata er en 2×25-30 minutters historie og du må huske absolutt alt eller intet…:
  (Jethro Tull: A passion Play)

 25. IvarE says:

  Spesielt er passag’en rundt “The hare who lost it’s spectacles” god.
  Den (vel, hele plata, men spesielt den) kan tolkes politisk, uansett hvilken del av spekteret man befinner seg på.
  🙂

 26. Iskwew says:

  Ivar, du får Jethro Tull på hjernen, jeg får Aqua. Synes ikke du har NOE å klage over.

 27. IvarE says:

  Du er inne på noe der.
  😀

  • Iskwew says:

   Jeg vil mene det ja. Hadde villet ha Jethro Tull på hjernen 7 dager i uka i stedet for Aqua 😯

 28. Lenore says:

  Iskwew: Har ringetone på mobilen fra filmen i 2005 (med Johnny Depp) – “Willy Wonka Song”. Telefonen ringte – jeg kom til å tenke på oompa-loompa sangen og funderte på hvordan den var. Så huska jeg 😛

  Nå er det endelig stille 🙂

 29. Milton Marx says:

  Jeg har få problemer med sanker som klistrer seg på hjernen, men … We aim to please.

 30. Ponin says:

  Å herlighet, nå har eg fått den reklamesangen for Idun ketchup på hjernen og så jeg som knapt nok spiser ketchup….

 31. Iskwew says:

  Ketchup-sang på hjernen? Det kan jo passe bra nå når det snart er søttende mai 😀

 32. Pia says:

  Takk for at du er min venn, denne forferdelige sangen til Chess. Kommer aldri til å ha noe med de å gjøre, og får bare lyst til å skammbanke den idioten som synger med gitaren!!!

 33. Iskwew says:

  Haha! Den ja! Nå fikk du den inn i mitt hode også, forøvrig. Uff.

 34. Pia says:

  Unnskyld 🙁
  Men for å gjøre det enda værre, i fjor vinter gikk jeg å sang på denne forferdelige sangen til Ole Ivars, noe med om at hvis engler fantes!! Jeg hadde en periode hvor jeg sovnet veldig ofte på sofaen, og våknet opp til denne sangen. Nrk har et program etter kl 24 hvor man kan velge seng sanger med mobilen. Visse venner truet med kjempe avstraffelse, så jeg klarte til slutt å finne en ny sang, og den ble heller ikke tatt i mot med et smil 🙁 Vurderer å bytte ut mine venner. GLeder meg derfor til en kveld med W og deg, lover å synge pent:-)

  http://www.youtube.com/watch?v=vzqRKmZiGI0&p=E71494C5F9587112&playnext=1&index=10

  • Iskwew says:

   Bytting av venner er vel kanskje litt i overkant, men gleder meg til fest jeg også 😀

Top