Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Vanskelig å investere i indeksfond i Norge

26.04.10 in Finans/økonomi

har jeg skrevet om på Finans til folket.

Det viser seg nemlig at selv om de fleste rådgivere anbefaler det, så må du lete med lys og lykter for å finne fond som bare følger indeksen og der det ikke gjøres noen bets på at du kan slå markedet. Noe det meste av finansteori og empiri sier at er vanskelig, på grensen til umulig.  Men det er aktivt forvaltede fond banker og andre ønsker å selge.

Hvorfor?

Fordi DE og ikke DU tjener mer på slike fond.

Løp inn og les!

Print Friendly, PDF & Email

5 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. smgj says:

  Det var en lengre artikkel om samme problemstilling i gårsdagens Aftenposten.

 2. Iskwew says:

  Jepp, det var den artikkelen som fikk meg til å endelig skrive om dette. Har hatt det på blokka en stund.

 3. Iskwew says:

  Jepp, jeg så at KLP hadde slike fond – som en av de få 🙂

 4. arek says:

  Bruk heller ETF (Exchange Traded Funds). Dette er fond som handles på børs, og som regel er knyttet opp mot en indeks eller en sektor. De billigere enn indeksfond handlet gjennom en forvalter, og følger indeksen mer nøyaktig.

  Har du tilgang til handel på børsen i London eller NYSE (siste kan du få gjennom netfonds.no), kan du kjøpe disse her. Dette gir deg tilgang til indekser for markeder som ellers er vanskelig å få tak i fra lille Norge. F.eks. MSCI Brazil, eller råvareindekser.

  For Oslo Børs, har DnB Nor 3 ETF’er som følger OBX indeksen (de 25 største selskapene i hovedindeksen):
  https://www.dnbnor.no/seg-person/markets/aksjer/etf/

  Hvis du ikke har tilgang til å handle på børsen i London gjennom din forvalter, er det på tide å bytte. Prøv å finn et fondssupermarked som gir deg anledning til å bli kunde selv om du er bosatt i Norge (i Storbritannia er det flere)

Top