Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Ungdommen er eedjits!

Den globale oppvarmingen har glemt nyttårsaften, og kommer i hvert fall ikke i Norge den 31.12.

Da jeg hørte på TV her i sted at Natteravnene er redd for dødsfall i forbindelse med sprengkulde, fyll og lettkledde ungdommer på nyttårsaften, slo det meg at det virker som om det alltid er kaldt på nyttårsaften. Slike følelser lar seg sjekke, heldigvis, hos Meteorologisk institutt.

Jepp, det er kaldt på nyttårsatften, og det blir kaldere. Den globale oppvarmingen ser ut til å ha oversett eller glemt nyttårsaften i Norge.   De siste 10 årene har det vært nesten 4 grader kaldere på nyttårsaften enn de 30 årene fra 1969-1998.

På torsdag skal det visst bli omtrent 15 minus i hovedstaden. Kaldt. Kaldt og veldig dumt å sovne i fylla på vei hjem fra fest. Og så skjønner jeg med ett at jeg er blitt skikkelig kjerring. Jeg får spader av de unge motebevisste som altså skal vakle rundt på høye hæler, i tynne strømper og med pen, men AKK så tynn jakke. Minus 15 er STILLONGSVÆR. Stillongs-, tykk, lang kåpe- eller jakke-, godt forede støvletter-, ullsokker-, lue- og skjerf-vær.

Ungdommen er eedjits, altså. Fremtiden vår er full av eedjits med kul sveis uten lue, pene høyhælede støvletter laget for å brukes i Roma, jakker beregnet på en litt kjølig kveld i Brasil, votter er noe tull og skjerf er for pyser og sånne som meg.

Bare hør på disse fremragende eksemplarene fra Førde.

Ungdommen er SÅ rundlurt. Hvor lages motetrendene? I hvert fall ikke her oppe i nord. Neida, de lages definitivt i mer gjestmilde strøk. Der det fint går an å gå uten lue store deler av året. Sånn er det IKKE her.

Dette forklarer vel også ellers tesen om at norske kvinner er noen sjusker som ikke vet verken å kle seg eller te seg. Hvor enkelt er det å være elegant med stillongs og polvotter, samt en lue som definitivt kommer til å ødelegge sveisen? Hmm?

I dette klimaet nytter det nemlig ikke å kle seg som eedjits.

Cold BeautyCreative Commons License photo credit: Focx Photography

Jeg håper virkelig den globale oppvarmingen tar en titt på norsk nyttårsaften i løpet av de neste 5-7 årene, før Tigerungen begynner å gå på fest på nyttårsaften. Han kommer sikkert til å te seg som en eedjit og kle seg som moten krever, han også.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

17 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Astrid says:

  Ah, jeg ELSKER din faktabaserte (øknomiske) tankegang! …og poengene dine er jo selvfølgelig helt geniale!

 2. Jeg har vært edru nyttårsaften siste ti år, fordi jeg har vært så redd for barna (nå 18 og 22). Har gått med mobilen nærmest hjertet og bilnøkelene i hånda. Barna har festet hver nyttårsaften, og jeg er livredd for kombinasjonen alkohol og kulde. Enig med deg, hvorfor har den globale oppvarmingen glemt de norske nyttårsaftenee?

 3. Iskwew says:

  Astrid, herved utnevnt til den besteste kommentatoren 😀

  Elin, jeg har impuls mot å gå ut på nyttårsaften med reservestillongs, reservevotter og skjerf og kle på noen av eedjitsene som reker gatelangs nesten uten klær 👿

  Skjønner godt at du har vært parat med bilnøklene. Kombinasjonen av alkohol og kulde er kjempeskummel, og det er så inn i helvete dustete å ikke ha på seg skikkelige klær.

 4. Marina says:

  Selv skjønner jeg verken hensikten med å reke gatelengs eller å drikke seg halvdau på nyttårsaften, så hvorfor iallverden man vil gjøre de ovenfornevnte i halvnaken tilstand går fullstendig over mitt hode. Men jeg vet det regnes som den “normale” tingen å gjøre.
  Noe som gjøre meg skikkelig glad jeg ikke er normal, altså!

  Hvis jeg reker gatelengs nyttårsaften kommer det til å være i godt påkledd tilstand, bevæpnet med kamera, så jeg kan dokumentere den “normale” oppførselen…

  Forresten, tror ikke det. Altfor kjedelig. Fugler er mye mer interessante og så kler de skikkelig på seg. At de bader i isvann er en helt annen sak.

 5. Jeg har stillongs OG varmebukse som skal på under den lange, tykke kåpa hvis jeg i det hele tatt skal vurdere å forlate huset på nyttårsaften. Det får da farsken meg være måte på selvpining å fryse armer og ben av seg for å stå med nesa i været for å se på noe fyrverkeri-greier.

 6. Iskwew says:

  Marina, mange fugler har heldigvis vett til å trekke sørover også. Lurer ellers på om det er en slags særdels misforstått ungdomsopprør det er snakk om – mamma sier lue og skjerf, ungdom går uten. Hvor ble det av det politiske ungdomsopprøret, liksom? Lue og skjerfnekt er ikke helt det samme.

  Det er jo helt idiotisk å gå ut uten skikkelige klær så kaldt som det er nå, Cat. På med stillongsen.

 7. Ponin says:

  Hmmm husker da vitterligen fra min ungdom at lue eller hue som vi sier her i Bergen var helt uaktuelt å gå med. Min mor maste og maste på dette med lue og jeg tok pliktskyldig på meg luen og hadde den på helt til jeg rundet hjørnet, da forsvant den ned i ranselen. Men sånn ellers var vi da noenlunde kledd i min ungdom, vi hadde da både strikkegensere og boblejakker. Er glad for at jeg ikke er ungjente i dag, jeg hadde rett og slett frosset ihjel.

  PS nå bruker jeg hue og går med lue så snart det viser blå tall på termometeret.

 8. Iskwew says:

  Det kan nok stemme, Ponin 😉 Vi var vel eedjits vi også. Men det er veldig dumt altså.

 9. Milton Marx says:

  Jeg tror fortsatt at vi vil få se flere skader som følge av fyrverkeri og vold, enn vi vil få se pga. kulde.

  Kan man ikke få ungene til å kle seg godt, kan man kanskje likevel få dem til å være utendørs kortere tid?

  • Iskwew says:

   I så fall må man jo være der de er, Milton. Det er man gjerne ikke, de vil jo ikke ha med gamliser på fest.

 10. Julie says:

  Takk for dette innlegget. Jeg hadde begynt å lure på hvorfor mamma alltid er mer bekymret for at jeg skal fryse i hjel akkurat på nyttårsaften – hvert år. Som om jeg ikke går hjem fra fest i minusgrader og med høye hæler ellers om vinteren også. Det viser seg altså at mamma instinktivt vet best (selvsagt): Nyttårsaften er en ekstrasuperkald natt.

  Trikset er selvfølgelig å legge ullundertøy, ullstrømpebukser, ull-lue, ullgenser og enormt ullsjal i en stor veske sammen med noen flasker champagne når man drar ut på nyttårsfest.

  – Hilsen en representant for “the eedjits”

 11. Iskwew says:

  Mammaer vet alltid best, men selv skjønte jeg ikke det før jeg ble mamma selv 😀

  Høres ut som et godt triks med all ullen i vesken, men tar du den på?

 12. Milton Marx says:

  Så skal jeg ut i mine 30 grader for å fikse poolen. Det er ikke store sakene, men den funker greit nok. Vi må jo kunne bade 1. nyttårsdag!

  Ølet er i kjøleskapet og skinka snart i ovnen.

  Jeg ønsker alle som måtte lese dette et godt nytt år!

 13. Iskwew says:

  Ja, det må dere jo, Milton! Her skal vi på skitur med kakao og appelsiner, tenker jeg, samt rester av pepperkakehuset som knuses på nyttårsaften.

  Godt nyttår til deg og dine også, Milton. Og takk for mange gode debatter og innspill i 2009 🙂

 14. Marina says:

  Nettopp; fuglene trekker sørover om vinteren, og det er der kameraet mitt står og venter på dem!
  Og når jeg står der og venter på dem i hva som teller som morrakulde her nede (6 grader er iskaldt!) har jeg på meg lue. Grunnen er like mye at jeg ikke hadde tid til å stelle håret som at jeg fryser, men det er en annen sak!

 15. Christoph says:

  Nice use of my image 😉 Greetings from Japan!

 16. Iskwew says:

  Cool! Did you understand what it was about? It’s about young people dressing like idiots in the winter cold – they think more about their appearance than their health. We had -20 C cold here for new years.

  So the blue dressing doll was perfect 🙂

Top