Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Lenker til forlystelse

Noe av de fine med twitter er at folk er flinke til å legge ut lenker til interessant eller artig stoff de har funnet.  Her er noen av dem, og det som er felles for alle trådene er at skribentene bruker fag sitt til å skrive morsomt om noe annet.  Litt som Finanskurs for datere, bare andre fag. Det er alltid morsomt!

Urinal protocol vulnerability

When a guy goes into the bathroom, which urinal does he pick?  Most guys are familiar with the International Choice of Urinal Protocol.  It’s discussed at length elsewhere, but the basic premise is that the first guy picks an end urinal, and every subsequent guy chooses the urinal which puts him furthest from anyone else peeing.  At least one buffer urinal is required between any two guys or Awkwardness ensues. 

Via AndersHusa

A GAME THEORETIC APPROACH TO THE TOILET SEAT PROBLEM

The toilet seat problem has been the subject of much controversey. In this paper we consider a simplified model of the toilet seat problem. We shall show that for this model there is an inherent conflict of interest which can be resolved by a equity solution.

Via kommentarfeltet i tråden over.

Biblio9: Det er din feil. Ein bibliotektilsett seier det som det er

Då Dagbladet på Prosas oppmoding tidlegare i år hadde ein intervjuserie der norske forfattarar blei spurde om kva biblioteket hadde hatt å seie for dei, svara omtrent samtlege at biblioteket hadde redda livet deira: Utan biblioteket ville dei ikkje ha overlevd den fryktelege barndommen og ungdomstida. At så mange barn går rundt og er i konstant livsfare, var sjokkerande lesing. Kanskje endå meir sjokkerande var det at det var bøker som redda desse stakkars sjelene, framfor til dømes penicillin. Om biblioteket verkeleg er denne livbøyen som det blir framstilt som, hadde kanskje ikkje alle desse barna livets rett uansett.

Via tonegu

Den siste er noe av det beste jeg har lest på lenge.  Genialt skrevet!

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

2 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Den med biblioteket var jo helt fantastisk!
    😀

    • Iskwew says:

      Ja! Det er veeeldig lenge siden jeg har lest en bedre tekst. Knallbra!

Top