Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Stakkars de eldre?

20.08.09 in StatistISK

SSB har en serie de kaller Valgaktuelt 2009.  En artikkel der handler om nordmenns inntektsutvikling fra 1990-2007.  Den viser at enslige eldre har har den største reallønnsutviklingen siden 1990, etter skatt.  Men så legger SSB til følgende:

Selv om enslige eldre har hatt stor inntektsøkning siden 1990, har de lavest inntekt. I 2007 har enslige eldre 173 100 kroner i inntekt. Til sammenligning har enslige under 45 år en inntekt på 221 600 kroner.

Vi være obs på at den kan dukke opp i valgkampen, tenker jeg.  Stakkars enslige eldre.  De tjener aller minst.

Svaret er: Ja, selvfølgelig gjør de det. Det er som det skal være.

Uff.  Slemme, slemme Iskwew. De eldre har bygget landet og så tjener de så mye mindre enn en enslig under 45?

Ja. For de lever vitterlig av pensjon.  Den er gjerne i hvert fall ikke mer enn 67% av lønna.   For landets del får vi håpe at pensjonister fortsatt tjener mindre enn folk under 45 i fremtiden også.

I tillegg har gjerne eldre nedbetalte hus og sånt, noe som har det med å belaste økonomien til folk under 45 år ganske kraftig.  De under 45 får ikke honnør-billett på toget heller.

*brumm, brumm*

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

2 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Milton Marx says:

    En noe annen vikling er at det ikke er synd på de eldre, for de har selv stemt frem de partiene som har laget dagens system. Skulle de ikke få lov til å smake sin egen medisin?

    Jeg tror nok at de eldre er en gruppe i sterk endring, men da jeg var yngre og bodde på hybel, så var vertskapet et pensjonistbar som spinket og sparte. Huset var nedbetalt, og kjelleren var utleid, men likevel hadde de så dårlig råd.

    De så det nemlig som deres oppgave å støtte deres eneste sønn økonomisk, f.eks. via betaling av innskudd når han skulle ha seg bolig, til tross for at sønnen var i godt betalt arbeid, og i tillegg var gift med en arbeidende kone.

  2. Avil says:

    Heh, rart så mykje som fell i fisk når nokon kjem og reknar på det.

Top