Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Glefsende gebiss og graviditet; en soleklar Blablad-forside

04.08.09 in HumoristISK

Gullet og jeg har vært på kino i dag.  Filmen, “Last chance Harvey”, med Emma Thompson og Dustin Hoffman var riktig morsom, rørende og vel verdt 1 1/2 time på Saga 5.  Jeg gjør forøvrig oppmerksom på at det var Gullet som foreslo filmen, det var altså ikke 40-something Iskwew som gjorde det.  Hun tenkte at jeg ville like den, snille, omtenksomme Gullet.  Og det gjorde jeg.  Hun likte den også, vi lo omtrent på de samme stedene, og alt var fryd og gammen.

Vi hadde omtrent en halv time til bussene våre gikk.  Vi satt utenfor Saga kino og så på folkelivet.  Som vi selvsagt på søsterlig vis kommenterte også.  Turister av ymse slag (portugiserne bør passe seg, vi skjønner dét språket 👿 ), amerikanske turister hvorav den ene nok måtte ha betalt for to billetter på cruise-skipet ellerhvadetnåvar.  Folk med rare sveiser.  Rare klær.  Sko som ikke passet antrekket. Antrekk som ikke passet alderen, den ene eller den andre veien. At når du har Burberry-regnfrakk så er det teit å stille med strikkejakke som henger nedenfor. Sånt som søstrer snakker om.  En skulle ikke tro det var 29 år mellom oss 😉

Så ble vi oppmerksomme på en smule støy bak oss.  Nærmere bestemt på en bar, der noen og enhver av oss har vært sent på natten, det er lisom siste stopp i løypa hjem, før drosjene.

En mann, i hvert fall over 50, av nord-norsk herkomst begynte å bli skikkelig høyrøstet.

“Du kan no bærre dra til hælvete me dæ!!”

Det gjaldt en relativt mye yngre dame.  Gullet mente det sikkert var datteren som sto der og lot som hun ikke kjente mannen.  Jeg er slett ikke sikker på det, men i hvert fall ble mannen oversett.  Og sintere og sintere.  Så smalt det plutselig:

“Du ska pinadø få!”

Og i det mannen brølte det, nappet han ut gebisset og klikket høyt og truende med det mot den stakkars damen som slett ikke ville ha noe med ham å gjøre.

“Klikk, klikk, klikk, KLIKK”

Eventuelt var det et slags sjekketriks, hva vet jeg?  Tror ikke det virket.  Damen så ikke blidere ut.

Hvorom allting er, etter den oppvisningen ble både mann og gebiss bortvist fra stedet til høylydte protester.  Med gebiss i hånd satte han seg ned ved et bord på baren ved siden av, og jeg tipper de som satt der syntes det var skikkelig trivelig at han slo seg ned der.  Damen han var så sint på lot fortsatt som han var luft, forøvrig.  I motsetning til en del måpende turister, som nok synes nordmenn er et snodig folkeferd.  Tross alt snakker vi ikke om barbråk klokken tre om natten, men like før 9 om kvelden.  Gullet konkluderte med at problemet ikke var at han begynte for tidlig å drikke i dag, snarere at han sluttet for sent på lørdag, eller noe.

Etter å ha ringt Blabladets tipstelefon, antar jeg at morgendagens forside lyder noe ala:

“Mann glefset med det som kan være svineinfluensa-infisert gebiss utenfor utested. Kvinner bør ikke la seg besvangre. Vil føre til lav IQ, hang til rusmidler og kraftig munnbruk hos avkom.  Folkehelsa advarer (kanskje ikke, da, men vi har ikke tid til å sjekke); kvinner i fertil alder bør bli hjemme.”

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

8 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Undre says:

  Haha!

  😆

 2. Iskwew says:

  😀

  Det der var dagens, altså. Tror det er mangel på sol, eller noe sånt, som får folk til å holde på sånn.

 3. Milton Marx says:

  Folk uten gebiss er så søte så, særlig når de biter gummene sammen, for da blir veien mellom hakespissen og nesen så kort.

  Huff. Jeg husker en tannlaus alkis fra min ungdom som onde sjeler ga drikkepenger hvis han brettet underleppa over nesen.

 4. Iskwew says:

  Jepp, den blir veldig kort.

  Uff, ja. Tannlaus alkis er lett å utnytte. Skikkelig slemt gjort.

 5. Goodwill says:

  Ubetalelig! :mrgreen:

  Hvis det skyldtes for lite sol kunne vel bare nordlendingen holdt seg hjemme, der har de visst hatt nok av denslags i sommer. På den annen side ville nok ikke kvinner nordpå latt som han var luft, men gitt ham tilbake med tilbehør som bare nordlendinger kan!

  • Iskwew says:

   Ja, de D-vitaminene han trenger finner han hjemme i nord.

   Vil tro klapringen hadde fått mer svar på tiltale der oppe også 😀

 6. Nordlending says:

  hehe.. Fikk nesten en følelse av å ha sett den dagbladforsiden før…

  Mangel på sol er nok årsaken ja..
  Det holdt ikke med de 14 dagene vi fikk med 20 grader og sol vi fikk nå på slutten av juli…. den iskalde nordavinden og de 10 gradene vi har hatt fra mai til midten av juli kan få noen og enhver til å gå bananas..så egentlig skjønner jeg mannen 😈

 7. Iskwew says:

  Du har garantert sett Dagblad-forsider som ligner 🙂

  Jeg skal villig innrømme at jeg omtrent blåser en sikring eller tre når det er veldig mye dårlig vær, altså. Kanskje flaks for meg at tennene sitter fast.

Top