Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Hvordan skal det gå med frimerkesamlerne?

02.08.09 in Absolutt Iskwew

Nå har jeg akkurat bestilt eFaktura i nettbanken.  Jeg har vært treg med å gjøre det, i motsetning til alle andre.  Men Telenor og andre krever jo teite gebyrer om du ikke gjør det, så dermed er det jo bare å få det gjort.

 • Postmannen kommer etter hvert ikke til å levere regninger til folk.

E-mail har jeg så klart brukt lenge.  Det er kjappere enn brev og dessuten helt gratis.  Du kan lime inn bilder og linker til interessante ting.  Selv om ikke noe (faktisk!) er hyggeligere enn å få et håndskrevet brev i postkassen, så er det rett og slett for upraktisk.  Du må skrive for hånd, du må på posten og kjøpe frimerke og du må legge brevet i en postkasse.

 • Postmannen leverer veldig få personlige brev til folk.

Da vi var på ferie, sendte vi ingen postkort.  Vi sendte SMS og MMS i stedet.  Det er raskere, svært mye raskere, og du kan gjøre det som et øyeblikks innskytelse, med bilder av det som skjer der og da.

 • Postmannen kommer ikke til å levere mange postkort til folk i fremtiden.

Dette betyr selvsagt at behovet for frimerker reduseres kraftig.  Ingen trenger dem lenger.  Hvordan skal det da gå med frimerkesamlerne?  Hvordan skal de kunne plukke opp damer?  Den udødelige sjekkereplikken: “Vil du være med hjem og se på frimerke-samlingen min?” kommer rett og slett til å dø ut.

bladder

Og hva med skumle noveller?  Postmannen kan det ikke være lenger.  “Spammeren mailet alltid to ganger” funker liksom ikke noe særlig bra som skremmende tittel på krimnoveller.  Det skjer jo hele tiden.

I tillegg vil vel forfattere av pikante historier og vitser også slite.  Det vil IKKE være postmannen som gjemmer seg i skapet på soverommet når mannen kommer hjem.  Der står det en PC?  Huttetu.

Hva hunder nå skal gjøre vet jeg heller ikke.  Favorittbeskeftigelsen: Jage postmannen kommer jo ikke til å være mulig.  Det finnes ingen postmann.  Hunder over den ganske verden kommer til å dø av kjedsomhet.

postman_dogchasing

Nei, det var bedre før.  Med postmann.  Stopp verden, jeg vil av!

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

11 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. coltringus says:

  Stakkars deg, du har så mye å tenke på. Men dette er jo gode nyheter for arme filatelister, som har så mye å holde styr på. Det blir jo mye lettere når det kun finnes etiopisk og albansk postverk.

  Men slikt går saktere enn man spår. Det å sende telegram er ennå høyst vanlig i Mexico – ikke så langt fra Silicon Valley.

 2. Håkon says:

  Du sier noe. Samtidig virker det som diskusjonen mo EUs postdirektiv er en stor og varm potet i enkelte miljøer.

  Som sjekkereplikk denne sommeren har jeg en mistanke om at det gir større uttelling å spørre: blir du med hjem og fyrer i peisen?

 3. Iskwew says:

  Det er selvsagt et godt poeng, coltringus – samlingene blir veldig oversiktlige og det tar ikke så lang tid å bla gjennom den. Kan komme fortere til saken.

  EUs postdirektiv bør vel være max en halvvarm potet, Håkon.

  Den sjekkereplikken funker bedre, ja. Den kan jo følges opp med: “Kanskje vi skal tørke klærne foran peisen også?”

  😆

 4. Noen ganger må man ta tilbake gamle vaner – jeg kjøpte inn en haug postkort og frimerker i sommer og skrev korte snutter til mange kjente. Har fått koselige kommentarer etterpå om at folk syntes det var hyggelig å få kort. (Selv om det falt litt uheldig ut for et par som hadde vært veldig uheldig i ferien sin og bare så på det som “skrytekort”… men men…)

 5. Iskwew says:

  Det er jo veldig hyggelig å få postkort i postkassen. Jeg har intensjon om julekort hvert år, uten at jeg får det til.

  Skrytekort er lov!

 6. Håkon says:

  Er litt tvilende til en sjekkereplikk på to setninger, men kortversjonen har kanskje noe for seg: blir du med hjem og tørker klærne foran peisen?

  Mulig at det var dette jeg skulle fristet med for å få posten levert i sommer. Noen brev har dessverre ikke blitt levert, og andre har kommet rent for sent.

 7. Goodwill says:

  Jeg vet i hvertfall hva alle vakthundene kommer til å gjøre: De kommer til lå ta oss joggere istedet!!! Weeeeee!!!

 8. Iskwew says:

  Kortversjonen funker, ja, Håkon 🙂

  Kanskje en hund har overfalt postmannen?

  Der har du nye muligheter for alle hunder, Goodwill! Joggerne selvsagt. Joggerne!

 9. Milton Marx says:

  Jeg sendte en julepakke internt i Norge i 2008, før det sendte jeg et brev fra Quito i 2001, før det tenker jeg at jeg kanskje sendte et brev eller noe i Norge i 1999 eller 2000.

  Det er litt skremmende å tenke på at jeg i praksis snart feirer tiårsjubileum for at jeg ikke har sendt noe med posten. Rutekonvoluttene kommer fortsatt – når posten ikke roter dem bort.

 10. Iskwew says:

  Nei, det sendes ikke mye med posten. Jeg tror det er nesten like lenge siden jeg i hvert fall har sendt et personlig brev. E-mail endret alt.

 11. Guri says:

  Eg sndte to postkort seinast i dag eg. Og det er definitivt mindre enn eit år sidan sist eg sendte noko i posten. Men det er jo mogeleg eg er einaste (men eg trur ikkje det, det hender eg får ting i posten og)…

Top