Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Hvordan gi kjæledyret ditt piller

02.05.09 in HumoristISK

Italienerfrøkenen er på antibiotika, og dermed er det greit at det i Den store dassboka, som Tigerungen fikk i påskeegget sitt1, står en oppskrift på hvordan du skal gi kjæledyret ditt piller.  Rett nok får Italienerfrøkenen flytende medisin, men oppskriften er likevel nyttig.

Få katter er som denne:

128340602714375000kittyneedshi.jpgsee more Lolcats and funny pictures

Nedenfor kan du lese hvordan du får

 • katten din til å svelge piller, og
 • hunden din til å gjøre det samme

Hvordan gi katten din en pille

1.    Løft opp katten og hold den i armkroken slik du ville holdt et spedbarn. Plasser høyre hånds pekefinger og tommel på hver side av kattens munn og trykk forsiktig mot kattens kinn, samtidig som du holder pillen i håndflaten.  Når katten åpner munnen, lar du pillen trille inn.  La nå katten likke munnen så den kan svelge pillen i fred og ro.

2.    Ta pillen opp fra gulvet og hent katten bak sofaen. La katten ligge i armkroken igjen, og gjenta punkt 1.

3.    Hent katten fra soverommet og kast den oppbløtte pillen.

4.    Finn frem en ny pille i pakningen, hold katten med venstre arm og hold baklabbene fast med venstre hånd.  Tving opp kjevene og trykk pillen så langt inn i munnen du får den med pekefingeren.  Lukk kattens munn og tell til ti.

5.    Fisk pillen opp av akvariet og hent katten ned fra øverste bokhylle.  Tilkall en venn.

6.    Still deg på kne med katten mellom bena, hold hardt rundt for- og bakben.  Ikke bry deg om at katten knurrer. Be vennen din om å holde hodet til katten fast samtidig som du kjører en linjal inn i kattens munn.  La pillen gli ned langs linjalen og gni kattens strupehode for å sette i gang svelgerefleksene.

7.    Hent katten ned fra gardinstangen.  Finn frem en ny pille i forpakningen.  Gjør et raskt notat om innkjøp av ny linjal og reparasjon av gardinene. Fei forsiktig opp skårene fra de knuste porselensfigurene som sto i vinduskarmen og legg dem til side for reparasjon.

8.    Surr katten inn i et badehåndkle og be vennen din legge seg oppå katten slik at hodet stikker frem under armhulen.  Legg pillen i et sugerør, tving opp kattens munn med en blyant og blås i sugerøret.

9.    Les på etiketten for å forsikre deg om at pillen ikke er skadelig for mennesker. Drikk et glass vann for å skylle bort den ekle smaken. Sett plaster på vennens arm og vask blodet på teppet bort med kaldt vann og såpe.

10.    Hent katten fra naboens hagebod.  Hent en ny pille. Sett katten inn i et kjøkkenskap og steng døren slik at bare hodet stikker ut.  Tving munnen opp med en spiseskje og skyt pillen inn i kattens munn med en gummistrikk.

11.    Hent et skrujern fra garasjen og skru på plass hengslene på skapdøren.  Legg gassbind på kinnet.  Ring fastlegen og spør når du sist tok en stivkrampesprøyte.  Kast den blodige t-skjorten din og hent en ny i klesskapet.

12.    Ring brannvesenet og be den hente katten ned fra treet over veien.  Be naboen om unnskyldning for det smadrede stakittet.  Hent den siste pillen.

13.    Surr kattens for- og bakbein sammen med hyssing og fest dem godt til et bein på kjøkkenbordet.  Hent dine skinnforsterkede hagehansker i verktøyboden. Trykk pillen inn i kattens munn og følg opp med en stor bit oksefilè. Hold kattens hode vertikalt og hell i den 1-2 liter vann for å skylle ned pillen.

14.    Be vennen din kjøre deg til legevakten.  Sitt pent og stille mens legen syr sammen fingrene dine med tolv sting og plukker restene av pillen ut av høyreøyet.  Kjør innom møbelbutikken på vei hjem og bestill nytt spisebord.

15.    Kontakt din lokale veterinær og spør om han eller hun gjør hjemmebesøk.  Det bør føles som vel verdt en månedslønn å overlate jobben til en proff.

16.    For egen regning legger jeg til: Ta en stiv Cognac eller tre etterpå.

Hvordan gi hunden din en pille

1.    Pakk pillen inn i en baconskive.  Ferdig!

Print Friendly, PDF & Email
 1. Han sitter leeeeenge på do []

Tagged With:

22 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. beamer says:

  *ler så jeg hikster*
  – hilsen en som har vært katteeier hele livet.

 2. Undre says:

  Hihi. 😆

 3. Isobel says:

  Hehehehe

 4. Michael says:

  The congnac is necessary before and after, I think.

 5. Iskwew says:

  Michael, are you reading Norwegian now? 😀

  I do believe you are right. Cognac before, after and in between is probably a good idea.

 6. caterina says:

  hæhæhæhæhæ! 😛 😛 😛 😛

  har tre katter selv. det er akkurat sånn! *ler meg skakk*

 7. Hysterisk morsomt!
  Hvordan man påfører en blogger kjevekrampe vet du åpenbert også!

  I denne sammenhengen: Katteeier

 8. Iskwew says:

  Hehe – jeg trengte denne etter å ha hatt syk pus, altså. En god latter er rette medisin for matmor!

 9. Håkon says:

  Øy, italienerfrøkna er så frisk at hun har begynt å blogge igjen. 😀

 10. lindamac says:

  Hahaha! Veldig fornøyelig og veldig kjent for oss som har hatt katt.

 11. Megler Smekk says:

  Hei Iskwew,
  Been there, done it and have the scars to prove it.
  Hysterisk morsomt, prøv å rull pillen inn i en bit geitost.

 12. Iskwew says:

  Geitost, Megler Smekk? Pillen limes fast i ganen til den er absorbert?

 13. Marina says:

  Eller du kan prøve denne: Knus pillen til et fint pulver. Miks med noe klissete (syrup funker fint, men andre klissete substanser er like bra, så lenge de ikke gjør katten sykere). Smør litt av klisset på pelsen til katten. Sett deg ned og se på den irriterte pelsdotten som slikker klisset grundig av pelsen. Gjenta til pillen er fortært.
  Jeg har aldri prøvd det selv, men broren min sier det funker som bare fasan, og han har tre katter og bemerkelsesverdig få arr!

 14. Iskwew says:

  HAHA! Katter er så renslige at de er lette å lure. Tipper det funker som fasan!

 15. Kari says:

  *Ler meg skvett ihjel*

  Jepp – har vært der. Også der hvor man krabber rundt på gulvet og prøver å pusle sammen mange klisne biter av en pille som er slengt absolutt overalt for å se om katten kaaaanskje har fått i seg sånn omtrent halve. For da skal han/hun bare ha en halv til, nemlig.

  Akkurat som om det er noe lettere….

 16. Iskwew says:

  Det er nesten helt nødvendig å få med ekstra piller, tenker jeg. Du vet jo at det er nødvendig.

  Glad jeg fikk stoooor flaske med antibiotika 😀

 17. Goodwill says:

  *ler så jeg griner*

 18. smgj says:

  Her går alt så mye bedre etter at jeg fikk tipset om å dyppe pillen i matolje. Så gjør jeg en variant av 1. som kan beskrives som:
  Vent til katten sover. Ta med deg pille og olje i nærheten. Dypp pillen i oljen og hold den klar i høyre hånd. Vri rakst opp munnen på katten, slik at svelget er loddrett ned og slipp pillen i svelget. Hold igjen munnen et sekund eller to – ikke over nesa.
  Som regel er jeg ferdig før katten noe fornærmet har funnet ut at “noe ubehagelig” har skjedd og spankulerer unna. Oljen gjør at den glir ned i stedet for å komme i retur.

 19. Iskwew says:

  oh! Godt tips, smgj 😀 Det skal jeg jammen prøve om jeg må en gang. Det høres ut som noe mindre problematisk enn denne oppskriften.

  (Italienerfrøkenen er avmålt etter all serveringen av antibiotika mens Tigerungen holder og jeg åpner munnen. Servering av dyrlegemat på boks rett i etterkant hjelper imidlertid litt.)

 20. Anja says:

  *ler meg i hjel*
  Den der var sabla god! Akkurat sånn det er å gi piller til den sorte divaen vår….

  Men Foxy; hun er så sykt lettlurt – knus pillen i litt go’mat og det er borte før man får sukk for seg…

  Men Italienerfrøknen blir frisk igjen? 🙂

 21. Iskwew says:

  Jeg håper det, Anja… hun var veldig slakk fredag og lørdag (sov hele dagen), og veldig forurettet fordi vi tvinger i henne antibiotika. At jeg må nøde henne til å spise er jo en overgang,ettersom hun egentlig er et marvrak. Så jeg er fortsatt på alerten.

  Men i går virket hun litt mer som seg selv. Jeg er optimistisk, men det skal bli godt å få sjekket av på kontroll på onsdag at hun virkelig er bra.

 22. M says:

  Å! Dette var hysterisk festlig. 😆 Men seriøst. Då eg var liten hadde eg katt. Den skulle ha p-piller 1 gong i månaden, eller var det i veka? Det var like enkelt som punkt 1 under “Hvordan gi hunden din en pille”. Me veksla på å pilla inn i kjøttpålegg og i ein brunost-klump. Det gjekk lett som ein leik! (Forresten usikker på opptaket av knust tablett pga. magesyre?)

Top