Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Morsomme kronikører og en samfunnsbevisst toppleder

Jeg skal innrømme at jeg har *klukk*-ledd en del over denne kronikk-misæren til Dagbladet og Runar Døving. Jeg er vel omtrent på linje med Kjeltil Try når han sier

– Er dette en god jobbsøknad i reklamebransjen?

– Om de kommer til mitt firma skal de få lov å vaske dassene i 14 dager. Deretter er det rett ut igjen.

og videre

Dette stuntet er så platt, infantilt og hjelpeløst at det for meg er en gåte at to voksne menn med høyere utdanning står bak. Det er ikke hylende morsomt eller originalt, bare pinlig.

Ja, det kan du si, Kjetil Try.  Bortsett fra at det er ganske hylende morsomt, egentlig 😀

Det er skikkelig infantile greier når en profressor og en rektor ikke har bedre ting å bruke tiden sin på enn å skrive kronikker med falskt navn. Og det nytter ikke å sutrer over at mediene i det øyeblikk det fremkommer at professoren og rektoren har skrevet kronikk med – ikke falskt navn, siden navnet er helt ekte – ja, med en annen persons identitet. Formodentlig fordi de ikke kommer like godt gjennom med budskapet under eget frynsete flagg.

Nå er Døving lei seg, da, men det er mest fordi han ble tatt (hardt) og ikke for det han faktisk gjorde. Dessuten mister han jobben som skribent for Dagens Næringsliv. Litt dumt det, for når han holder seg unna likestilling og nå reklamebransjen, så har han skrevet noen artige innlegg der.

Men ahh. Det kan jeg leve med. Siden jeg ler så godt, altså.

Den morsomme topplederen som tro til denne uken er Eivind Reiten. Da regjeringens krisepakke ble fremlagt på søndag, sa Reiten at ledere nå må vise samfunnsansvar og ikke ta ut verken høyere lønn eller store bonuser. Det sier han nå, ja. Når han altså skal gå av i Hydro og har sopt med seg 17 millioner i etterlønn og cashet inn på opsjonene sine.

Bæææææ! er vel det mest dekkende å si om Reitens maning til samfunnsansvar. Som vanlig har han ingen nedside i egen økonomi.

Det er nesten så Døving kunne stått bak resonneringen.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

21 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Undre says:

  Herlig, Isk! :mrgreen:

 2. Goodwill says:

  Eivind Reiten var vel ikke akkurat mannen til å uttale seg om andres manglende moderasjon, nei. Makan til arrogant type skal du lete lenge etter. 👿

  *harde ord til Goodwill å være, men jeg står inne for dem*

 3. Iskwew says:

  Jeg synes faktisk Reiten og Døving burde gjøre noe sammen, jeg, Undre. Profesjonelt synsebyrå, eller noe.

  😀

 4. Iskwew says:

  Jeg lo faktisk høyt da jeg så ham uttale det der, Goodwill. Han må jo fullstendig mangle selvinnsikt.

  😈

 5. frr says:

  Det er akkurat det, Ischew. Mannen har alltid manglet selvinnsikt. men til gjengjeld har han vel hatt et stort selvbilde, kall det gjerne ego…

 6. Iskwew says:

  Ja, han har muligens alltid vært litt short selvinnsikt og long selvbilde (som vi ville sagt det i valutabransjen) den godeste Reiten 🙄

 7. Undre says:

  “Synsebyrå” er tingen (eller “blogg” som vi andre driver med da …) 😆

 8. Iskwew says:

  Det er det vi kaller det, ja.

  Selv har jeg tenkt å sende inn diverse skrivelser hit og dit som Hjorthen.

 9. Milton Marx says:

  Jeg synes at dette stuntet var morsomt, og blir kanskje mest overrasket over at landets “synsere” tilsynelatende stort sett er noen gørr kjedelige tørrpinner.

  Dersom folk virkelig har trodd det var Try, viser det vel at mannen på forhånd ikke hadde verdens klareste profil. En ulldott som ikke er kjent for annet enn uforbeholden partilojalitet og yssen-saken.

  Og dersom folk ikke har trodd at det var Try, så har mannen ingen skade lidd.

  Jeg synes som sagt at stuntet var morsomt, og det var egentlig reaksjonene også. Det er altså ikke først og fremst forfatternes omdømme jeg tror har lidd skade, men derimot omdømmet til all verdens kommentatorer som avslører seg som surmagede og humørløse.

  (Dersom kronikken hadde hatt en klar kontroversiell karakter (rasistisk, provoserende eller annet) ville saken stått annerledes. Det blir jo bare morsomt når kommentatorene bruker denne saken til å belære oss om straffelov).

 10. Tiqui says:

  Nå synes jeg tabbekvoten til Døving er brukt opp. Ja, han har hatt morsomme innlegg og til og med morsomme foredrag, men dette er så pinlig, så pinlig. Han tror ikke at hans omdømme skades av dette i akademiske kretser? Hans omdømme har allerede blitt svekket fra før, dette hjalp ikke.

 11. Iskwew says:

  Jeg synes også det var morsomt, Milton, men det er mer at det er latterlig at voksne menn holder på sånn. Ikke helt det stedet du kommer fra 🙂

  Tiqui, jeg tror heller ikke dette akkurat er en akademisk bragd det vil gå frasegn om, nei. Snarere det motsatte.

 12. Håkon says:

  Kronikk-stuntet var latterlig, men ikke spesielt morsomt. Å skrive i en annen persons navn kan lett bære galt av sted, selv om det bare var teit i dette tilfellet. Siden Døving har gjort tilsvarende tidligere er det nok greit å gi ham et signal om at akkurat denne siden av humoren hans begynner å bli utslitt allerede.

  For øvrig er jeg enig med Tiqui.

 13. Iskwew says:

  Det var hakket mer latterlig enn morsomt, ja, Håkon. Jeg plages dessuten litt av skadefryd 😈

  Dette er vel et stunt det holder å gjøre én gang? Jepp. Tror det.

 14. Anne says:

  Jeg syns det morsomste er at Døving er djupt såra og vonbroten over at ingen vil diskutere sak, bare personer…
  Nææææ. Hadde jeg aldri trodd om norsk media, altså….
  Pliiis? Døving? Kan du slutte å drite deg ut nå?

 15. hehehe – Ja, man kan nok kalle det grovt sviktende dømmekraft hos Døvigen & co! Og hos Reiten. Som jeg antar dessverre kan lide av en alvorlig sykdom. 💡

 16. IvarE says:

  Pinlig som stunt betraktet, ja. Fordi dette er noe de herrer burde ha skjønt at man bare ikke gjør.

  Allikevel er jeg en smule enig med Milton her fordi jeg må innrømme at jeg ikke reagerte på teksten første gang jeg leste den. Ikke annet enn “åja, så nå er det neket ute og mener noe fjærnt igjen. Tosken.”. Det slo meg faktisk aldri at dette ikke var Try.

  Sånn sett var det ganske vellykket. Han ble tatt på kornet. På spissen. På spissen, men på kornet. Han ble tatt bakf.. ..

  Whatever! :mrgreen:

 17. runar døving says:

  er ikke såra, tvert i mot, du må ikke tro alt du leser i avisen. Men hvorfor er dere anonyme, er dere feige?

 18. Iskwew says:

  Han er visst ikke såra, Anne 🙂 Se lenger nede.

  Jepp, sviktende dømmekraft så det holder, Viktor!

  Ivar, jeg har ikke fulgt så nøye med på hva Try normalt ville uttale seg om. Markedsføring er mildt sagt ikke min greie, altså.

  Døving, vi er ikke anonyme, vi bruker pseudonym. Du som er forbruksforsker og greier bør oppdatere deg litt på hva som er hva på det store internettet. Vi ville være anonyme om vi var umulige å finne. Det er vi altså ikke.

 19. Goodwill says:

  Hmm…å bruke pseudonym eller til og med å være anonym syns jeg uansett ikke kommer opp mot å skrive i en annens navn hva feighet angår.

 20. IvarE says:

  Isk:
  Neee… Markedsføring er ikke min greie heller. Annet enn at jeg alltid har ment at markedsføring og reklame er (til dels ekstremt) over-hypet og over-vurdert. Mange bedrifter ville uten tvil ha tjent stort på å redusere og fokusere markedsavdelingene/budsjettene sine!

  Men så er jo markedsførernes fremste force at de er så gode til å selge inn seg selv, da.

  Kanskje derfor jeg ikke reagerte men uten videre antok at det var Try. 😉

 21. Iskwew says:

  Det er jeg enig i, Goodwill!

  Markedsføring er vel noe man må ha, men det kan godt være at du har helt rett i at det kan både reduseres og fokuseres.

  Jeg så kronikken, konstaterte at det var om markedsføring og bladde videre 😉

Top