Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Bokliste for tallknusere

11.01.09 in NerdeHjørnet

Jeg har lagt ut en post med noen av de bøkene jeg har hatt utbytte når det gjelder å forstå tall og statistikk på hjemmesiden min.

I tillegg har jeg den mye omskrevne The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable av Nassim Nicholas Taleb og How to lie with statistics av Darrell Huff på vei inn fra Amazon.

Har noen tips til andre bøker som er gode når det gjelder forståelse og presentasjon av tall?

Print Friendly, PDF & Email

11 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Iskwew says:

  Innkommende tips fra Tversover via twitter:

  P. J. O’Rourke: Eat the Rich
  Todd Buchholz : New ideas from dead economists
  Tim Harford: The undercover economist

 2. Iskwew says:

  Mer via twitter:

  Against the Gods: The Remarkable Story of Risk by Peter L. Bernstein (Author)

 3. Håkon says:

  Tja, når det gjelder Gigerenzer er det jo fristende å foreslå Rationality for Mortals: How People Cope with Uncertainty også.

  Når det gjelder forståelse og presentasjon av tall heter vel bibelforfatteren fremdeles Edvard Tufte med sine tre bøker (for ikke å glemme de andre han har skrevet).

 4. Iskwew says:

  Noterer med fornøyelse 🙂

 5. Øystein Sjølie says:

  Dette er en artig bok om tall og tallforståelse, og ikke minst manglende tallforståelse: Innumeracy: Mathematical Illiteracy and Its Consequences av John Allen Paulos.

  Det ser ut som om du vil ha bøker om finanssystemet også. Denne er strålende: A Demon of Our Own Design: Markets, Hedge Funds, and the Perils of Financial Innovation av Richard Bookstaber.

 6. Iskwew says:

  Ja, jeg vil gjerne ha bøker fra finansverdenen også, Øystein. Takk for tips. Den siste så meget interessant ut.

  Mathematical illeteracy er et veldig interessant tema. Jeg lurer på hvordan og hva de egentlig underviser, for det er mange som strever med tall.

 7. Øystein Sjølie says:

  Mathematical illeteracy er såvidt jeg husker mest en samling anekdoter og morsommme regneøvelser (hvor fort vokser neglene dine, målt i km/time). Men det er en morsom bok, særlig for oss som er glade i svært små og svært store tall.

  Og så er det jo Wisdom of Crowds, som også til en viss grad handler om tall, gruppedynamikk ved beslutningsprosesser og prognoseproduksjon.

 8. Iskwew says:

  Anekdoter og morsomme regneøvelser høres bra ut 😀

  *noterer på leselisten*

 9. Ole says:

  Leonard Mlodinow; the drunkard’s walk: how randomness rules our lives.

  Tar lettfattelig for seg sentrale poeng innen sannsynlighet og statistikk på en interessant måte. Anbefales!

  Evt. går Nassim Taleb inn på noe av det samme i Fooled by randomness.

 10. Iskwew says:

  Takk for tips, Ole. Jeg har fått “The black swan” nå, og har ikke lest “Fooled by randomness”. Skal se hvordan jeg liker Svanen før jeg kjøper den andre. Og skal ta en titt på den dy nevner også.

 11. Øystein Sjølie says:

  Her var det mange gode tips, dette var en glimrende post, iskwew. Her er et tips til, fra siste Economist: http://www.economist.com/surveys/displaystory.cfm?story_id=12957709 Legg merke til at lenken er det første avsnittet i en ganske lang artikkel, og lenker til de neste avsnittet ligger øverst til høyre, under In this special report.

Top