Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Køhelvete i desember

I kveld har jeg vært på det som vel kan karakteriseres som julebord sammen med kolleger. Det var riktig hyggelig, selv om pinnekjøttet nok hadde ligget litt for lenge og ventet på gjestene. Men sånt bryr man seg ikke om i julebordstiden, det er jo samværet som er cluet, ikke maten.

Vi var på DS Louise på Aker brygge, og det er en kjent julebordslokalitet.  De kjører to bordsetninger, en klokka 17:00 og en klokka 21:00.

Skal man gjøre sånt, MÅ man ha en viss snøring på logistikk.  Det har det absolutt og definitivt ikke på DS Louise.  Jeg tror faktisk ikke det er mulig å tenke ut dummere organisering av garderoben enn det de har på det etablissementet.  De må faktisk ha gått inn for elendig logistikk.  Og dersom noe hadde skjedd, brann f.eks. så ville det ha blitt en katastrofe.

For på DS Louise er det nemlig slik at garderoben er i kjelleren.  Restauranten har 350 plasser.  Nå vet jeg ikke om det var smekk fullt, men la oss anta at det var i hvert fall 250 stk. som hadde vært på bordsettingen klokka 17:00.  På samme tidspunkt, klokka 20:30 skulle dermed 250 mennesker hente frakker, kåper, jakker og paraplyer i garderoben, som er ned en trapp og i kjelleren.

Ja, dere kan vel se det for dere.  Det ville ikke være mulig å falle i den trappen, så tett sto folk.  Jeg har klaustrofobi, og skjønte raskt at det overhode ikke var mulig å stå i den køen, så jeg overlot garderobelappen til en hyggelig kollega, og gikk ut.

Der sto jeg i 45 minutter.  Uten ytterjakke, med feber, i snødrev.  Men alternativet ville vært en umulighet.  Jeg hadde fått panikk i den køen.

For det er jo slik også, at ikke bare skal 250 mennesker hente jakker, 250 andre skal levere jakker.  Her snakker vi ikke bare om utakknemlig sutring for litt køståing, altså, men om en situasjon som i tillegg til å være svært ubehagelig for gjester som har vært ute for å hygge seg, så er det direkte forbundet med helsefare og dessuten har det potensial til å ende i katastrofe om noe skulle skje.  Det ville ikke være mulig å komme seg ut.

Jeg skjønner verken hvorfor DS Louise vil gjestene sine så vondt, eller at det i det hele tatt kan være lovlig.  It’s a recipe for disaster.

Det de burde gjøre, er følgende:

 • I god tid gå fra bord til bord og hente alle jakkelappene
 • Hente jakkene som tilhører det bordet
 • Be gjestene komme til et område i restauranten, der de har bar f.eks.
 • Utlevere jakkene til gjestene, og få dem ut fra restauranten i god tid før neste bordsetting
 • Så kan de (relativt) smertefritt lose ankommende gjester inn

Jeg er i grunn glad jeg ikke er på julebord ofte.  Muligens hjalp det ikke at jeg bare drakk farris til paralginen min.  Spesielt ikke ettersom du, mens du venter med feber ute i snødrevet, antastes av diverse andre julebordgjester som allerede før 9 har fått så mye innabords at de ikke skjønner at fremmede damer ikke liker å tafses på, sånn helt uten videre.

Egentlig er det ikke rart at folk drikker seg fulle når de er på julebord.  Det er nesten nødvendig.

Nå skal jeg se på Nytt på nytt på PC i sofakroken med en cognac.  Av alt som ikke hjelper er cognac det beste, sies det.

👿

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

12 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Goodwill sier:

  Kanskje det hjelper med en Goodwillklem også? 🙂

  Hos oss har vi vanligvis julebord i eget hus. Det har sine fordeler, kan man trygt si. Så bruker det gjerne gå friskt for seg også!

 2. Iskwew sier:

  Goodwillklem er medisin mot det meste 😉

  Om jeg skal på julebord på DS Louise en gang til, så skal jeg i hvert fall hente jakken i god tid.

 3. Håkon sier:

  Akk, det var da en begredelig ramme rundt en hyggelig sammenkomst. 😐 På den annen side er det altså et marked for bedre organiserte spisesteder. (Kjekt å vite dersom man sånn litt plutselig må finne på en ny jobb :mrgreen: )

  For min egen del har jeg lettere julebordallergi og heller kost meg på et julefritt sted hvor biffene kalles brostein og halvliterne blondiner.

  Det som kanskje hjelper for Iskwew er en varm sjokolade med litt nymalt pepper, honning og en stor dæsj cognac. 😉

 4. Iskwew sier:

  Ja, det er det definitivt marked for, Håkon! Og jeg er ikke overbegeistret for julebord heller, men det var hyggelig å være ute med kollegene. Til køen inntraff altså.

  Tipset om fungerende kur skal prøves i kveld 😀

 5. Håkon sier:

  Med hensyn til den fungerende kuren så kan den utvides med litt aromatisk eksperimentering, f.eks. ingefær, kanel eller muskat (ingefærcognac 😯 hva folk kan finne på). Og med god sjokolade er det selvsagt ikke nødvendig å bruke melk i denne drikken. 😎

 6. Iskwew sier:

  Her kommer de gode ideene på løpende bånd, ser jeg 🙂

  Og formen er bedre i dag, den ble heldigvis ikke verre av oppholdet uten for DS Louise i går.

 7. IvarE sier:

  Synd du har slik en erfaring …
  Jeg har vært der noen ganger (riktignok snart et års eller tos tid siden sist) og andrig opplevd noe liknende. Derimot har jeg erfaring for at vi de par gangene vi har kommet dit det siste året har opplevd at de ikke aner når de kan ha noe ledig, og derfor har vi endt opp annensteds.

  Ved nærmere ettertanke går det kanskje ut på det samme… 😕

 8. Iskwew sier:

  Jeg har også vært der før, men da utenom julebordssesongen. Og jepp, de to opplevelsene henger nok sammen 🙂 Har du ikke oversikt, så har du ikke.

 9. Håkon sier:

  Hm, etter å ha lest et og annet medieoppslag om et firma som leverer julebord (galla? 🙄 ) i stor skala så har du jo vært på et særdeles vellykket lite arrangement, Iskwew. 😛

 10. Iskwew sier:

  At personalet på det arrangementet i det hele tatt overlevde at det gikk tomt for øl og vin klokka 18:00 eller så, det er vel ren flaks.

  Jepp, mitt lille problem i avslutningen kommer ikke til semifinalen en gang, det er vaffal sikkert :mrgreen:

 11. Håkon sier:

  tomt for øl og vin klokka 18:00 eller så

  Antagelig en praktisk konsekvens av kredittkrisen 😉

  (Skal vi tro pressen så var det eneste de hadde i rikelige mengder en svensk vodka som ikke inngår i Vinmonopolets sortiment.)

 12. Iskwew sier:

  Ja, det sortimentet var interessant. Og høres knapt nok helt lovlig ut 😕

Top