Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Løsning på bildegåten fra Det hvite hus

Som jeg dypt sjokkert la ut i går:

Da jeg så dette bildet

tenkte jeg følgende, da jeg lette etter en rasjonell forklaring på fadesen:

Her er det noen som har snakket sammen, og noen som ikke har snakket sammen. I USA er det lagt stor vekt på samarbeide over partigrensene, det er krig i Irak og Afganistan og det er finanskrise på hjemmefronten. Vanskelige tider krever samarbeide. Over partigrensene.

Så Bush og Obama har snakket sammen, og stiller i omtrent like, blå slips. Ikke mørkeblå, men ganske lyse blå slips; nærmest isblå. Og mørkeblå kan de ikke være i en slik setting – det virker gravalvorlig og litt begravelse.

Men ting tyder på at man i samarbeidsiveren har glemt å få med seg sitt eget parti. For om vi ser på damene, så ser vi følgende:

Laura Bush stiller i brun kjole.

Michelle Obama stiller i rød kjole.

Sammen med sine menn som altså har snakket sammen og valgt isblå slips. AKK! Den blåfargen kræsjer helt både med Lauras brune kjole og Michelles røde kjole. For mannens slips, som er den eneste fargeklatten på en korrekt antrukket mann, skal fange opp fargen i damens kjole. Blå slips sammen med fruer med brun eller rød kjole fungerer ikke. Fargene er ikke i nærheten av å være komplementære.

Skulle herrene hatt lik farge på slipset, måtte de ha vært røde. Litt rødbrune hadde fungert sammen med begge kjolene.

Dette bildet viser at Herr og Fru Obama har snakket sammen ved andre anledninger:

Her er hele Obama-familien flott matchet på valgnatten, etter at Obama holdt seierstalen.

Isblå slips til røde og eller brune kjoler fungerer bare IKKE.

Jeg er veldig bevisst på farger. Farger skal matche, i hvert fall i formelle antrekk. Fargene kan godt være kontraster, men det skal i så fall være «komplementære kontraster». Isblått mot varm rød og brun er ikke det. Farger som ikke passer sammen kan være morsomt, men dette ble bare feil.

Heeeeeelt feil!

Dette er igjen et av områdene der jeg skriver på instinkt og ikke kunnskap. Men jeg merker det jeg oppfatter som feil farge-sammensetning ganske direkte i ryggraden. Om jeg ikke går med farger som matcher, har jeg vært alt, alt for trøtt om morgenen. Og føler meg ganske ubekvem.

Men basert på hva Hjørnets lesere oppfatter, er det sikkert bare jeg som ser det 😀

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

34 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. tb sier:

  Alt dere kan, dere kvinner der ute på vestkanten 😯
  Eller er det noe essensielt kvinnelig her likvel? Har jeg tatt feil hele mitt liv?! 😳
  Kjønn ellle rklasse, altså 😎

 2. Iskwew sier:

  Klasse er det ikke, tb, jeg er jo ikke født på vestkanten, jeg er vokst opp på landet, på bøgda, altså.

  Om fargesans er kjønnsbetinget vet jeg ikke, men kanskje du har tatt feil hele ditt liv? 😀

 3. Iversen sier:

  Slips er en uting.

 4. Iskwew sier:

  Ja, det er litt som dette sitatet, Iversen:

  If men can run the world, why can’t they stop wearing neckties? How intelligent is it to start the day by tying a little noose around your neck?
  Linda Ellerbee

 5. Håkon sier:

  Det er selvsagt en viktig nyansering, spørsmålet om det er menn som tar på seg feil slips eller kvinner som tar på seg feil kjole. 😉 Jeg håper at den egentlige årsaken til fadesen er at garderobeassistenten har tatt en velfortjent ferie etter valgkampen.

 6. Goodwill sier:

  Jeg så jo naturligvis dette med en gang, men var for sent ute til å se forrige tråd før du la ut fasiten, så ingen tror vel på det.

  Spørsmålet nå er – HVEM er det som har snakket sammen, og hvem har det ikke?

  Kanskje damene faktisk har snakket sammen og funnet ut at brunt og rødt faktisk ikke var så aller verst sammen, men at de ikke har snakket med herrene om det? Lauras kjole matcher jo ansiktsfargen til Michelle, og Michelles kjole matcher lipstick’en til Laura, så de to har helt sikkert snakket sammen.

  Men har de informert sine bedre halvdeler? Nope!

  Politics, altså!!

 7. Iskwew sier:

  Håkon, det er mennene som har tatt på seg feil slips. Mannen tar på seg slipset etter at kvinnen har tatt på seg kjolen. Litt orden må det være!

  Du har sannsynligvis rett i hvem som er den egentlige årsaken, ja.

  Selvsagt så du det med en gang, Goodwill 😀

  Jeg tror det er slik:

  Herrene snakket med hverandre, og ble enige om å bruke samme farge på slipset for å vise samarbeidsvilje.

  Damene KAN ha snakket med hverandre, for kjolene deres går godt sammen de.

  Innad i klanene har de derimot ikke snakket med hverandre, og det er der fadesen oppsto. Eventuelt har de hatt veldig dårlig tid. Dermed ikke tid til å korrigere feilen.

 8. Håkon sier:

  Mannen tar på seg slipset etter at kvinnen har tatt på seg kjolen. Litt orden må det være!

  Min erfaring er at jeg oftere har stått med bilnøklene , og ikke slipset, i hånden før kvinnen har fått på seg den rette kjolen. 😀

  (På den annen side så tar det ikke mange sekundene å skifte slips. Den usikre mann kan til og med benytte kan-ikke-knytte-knute-trikset for å få den best kvalifiserte til å velge rett slips, mens den modige kan jo forsøke seg som kjolekonsulent. Min filosofi er at en mann behøver ikke eie mer enn ett pent slips. :mrgreen: )

 9. Hah, da har jeg lært noe nytt i dag!!
  🙂
  Kjole først, så slipsvalg.

 10. Og egentlig virket det veldig logisk når jeg fikk forklaringen på det. Ser nå for meg hvordan bildet kunne ha vært om de hadde snakket sammen…hm…

 11. Iskwew sier:

  Det kan være, Håkon 🙂 Men jeg er usikker på om du kan slippe unna med ett slips og æren i behold. Hvilken farge er det i så fall?

  Cat, jeg føler at jeg kan flytte rett inn i Kvinneguiden til Budstikka med disse trådene 😀

 12. Iskwew sier:

  Nettopp. Herrene ville da ha stilt med rødbrune slips. Mye bedre.

  Grunnen til at det må være kjole først, så slips, er så klart at det tar mye lenger tid å skifte kjole enn slips. For i tillegg til selve kjolen kan det være at det må skiftes både smykker, sko og sminke.

  Slips tar det jo kun kort tid å skifte.

 13. Håkon sier:

  Det pene slipset er per definisjon det siste slipset man har fått av sin kjære, Iskwew. 😉

 14. Iskwew sier:

  Aha, Håkon. Da bør det siste slipset være fler enn ett 🙂

 15. Håkon sier:

  Flere slips på en gang? 😯

 16. Iskwew sier:

  Ja, men ikke rundt halsen samtidig. Én renneløkke om gangen 🙂

 17. abre sier:

  Jeg er helt enig i at farger og mønstre i ett og samme antrekk bør matche sånn høvelig. Man skal ikke gå rundt og støye visuelt.

  Men det var helt nytt for meg at man bør matche andres antrekk. Det må da bli nokså slitsomt utover dagen, hvis man har mange møter?

  Jeg ser poenget hvis man går til fotografen sammen. Er dette den type bilde? Kanskje kan representasjon generelt sees på samme måte, jeg vet ikke. Hvis derimot argumentet er at «mann og hustru» skal framstå som en slags visuell enhet, synes jeg det er så feil som det kan få blitt.

  Forøvrig er jo slips feil uansett farge og mønster.

 18. Iskwew sier:

  Man skal ikke matche absolutt alle andres antrekk, Abre. Men dette er definitivt en type foto som kan regnes som å gå til fotografen. Det var sikkert 1000 av dem der. Stort mer offisiell fotograferinger er det vel vaskelig å se for seg.

  Og da skal man matche sin partner, ja. Fordi de i dette bildet ønsker å fremstå som en enhet. Dessuten ikke forstyrre bildet med farger som skjærer seg.

  Mener altså jeg 🙂

  Og du tror vel ikke antrekket på valgkvelden var tilfeldig valgt? Det var selvsagt for å understreke at dette er en familie.

 19. abre sier:

  Med «den type bilde» tenkte jeg ikke på hvorvidt bildet er offentlig, men om det er et bilde der det estetiske er hovedsaken. I motsetning til f.eks. dokumentasjon av politiske begivenheter.

 20. Iskwew sier:

  Jeg mener altså at dette er et typisk eksempel på begge deler. Spesielt ettersom fruene ikke egentlig er en del av den politiske begivenheten. Sist jeg sjekket hadde de ikke en politisk rolle.

 21. Weinberg sier:

  Jeg tenkte umiddelbart at dette er utmerket Kvinneguiden-stoff, jeg ser det er nevnt allerede.

  Dog, jeg skal huske på dette til den rette kommer rekende på ei fjøl, i alle fall dersom jeg kan endre fargen på skjorta. Slips er ikke min greie.

 22. Iskwew sier:

  Weiberg, det er slike menn som deg vil vi ha. Lydhøre og hensynsfulle.

  Jeg tror du er et varp for den rette 😉

 23. Håkon sier:

  Ja, men ikke rundt halsen samtidig. Én renneløkke om gangen

  Nå var det tanken på å få flere slips på en gang som fikk meg til å reagere med 😯

  Det må da være bedre med 999 kommentarer og ett slips enn motsatt? Nå vel, neste kommentar får jeg feire med å ta på meg mitt mørkeblå silkeslips med motiv av Jean Cocteau

  :mrgreen:

 24. tb sier:

  Fremmedkulturell! Det er et godt ord for å beskrive hvordan jeg føler meg her. Jeg som ikke en gan ghar et slips… 😉

 25. Iskwew sier:

  999 kommentarer er i hvert fall veldig bra, Håkon 😀 Ta på det blå slipset. Jeg burde skrive en post verdig #1000, men hodet er tomt. Akkurat nå i hvert fall.

  tb, du får nyte det kulturelle mangfoldet 🙂

 26. Iskwew sier:

  Og selv om jeg altså er vokst opp på landet, tb, så har jeg jobbet et helt liv i finans… det kan være slips-miljøskadene kommer derfra 😉

 27. tb sier:

  he he.. mangfold er en bra ting, ja.
  hmm, jeg har faktisk møtt og snakket med i alle fall to statsråder i mitt liv, og helt uten slips var jeg begge gangene 😀
  Ellers kan det vel antydes at presidentfruer har en politisk rolle, selv om du ikke finner dem i organisasjonskartet akkurat.

 28. Iskwew sier:

  Innen finans har man slipset på. Men jeg jobber i industrien, og her har vi det litt mer avslappet 🙂

  Presidentfruer har vel kanskje en politisk rolle. Hillary ville i hvert fall ha en. Men hun stiller vel i særklasse når det gjelder presidentfruer i nyere tid?

 29. tb sier:

  Presidentfruen er en sentral del av presidentens nettverk, og har dermed en politisk rolle. Hvor framtredende disse fruene har vært, men vi finner nok en god del sterke kvinner der, som ganske sikkert har påvirket sine mennes opptreden. Fru Bush også, ser jeg, som i følge George W fikk ham til å vokte sine ord bedre.

 30. Iskwew sier:

  Jeg tror jo fru Bush er betraktelig smartere enn gemalen, da.

  Hun har forresten gjort mye viktig arbeide for lesing og litteratur, samt biblioteker. Bibliotekar som hun er 🙂

 31. Tiqui sier:

  Det eneste jeg ikke syntes var pent sammen, er fargene til de to kjolene. Rødt og brunt var ikke heldig, men her leser jeg at det visstnok er bra. Jaja.

 32. Iskwew sier:

  Jeg har ikke problemer med rødt og brunt. To varme farger. Rødt, brunt og isblått, derimot…

 33. Marina sier:

  Huffda! Her var det mye jeg ikke forsto. Man gir jo opp endel når man får ingeniørgraden, hvis man noensinne hadde det, da.

  Hvis jeg noensinne føler et behov for å matche mennene jeg omgir meg med (ja, jeg mener dem på jobben) så tar jeg bare på noe lyseblått. Det virker alltid. Faktisk er det ikke uvanlig at hele gjengen har på lyseblå skjorter.
  Selv foretrekker jeg gensere. Dem trenger man ikke stryke.

 34. Iskwew sier:

  Gensere er en fin oppfinnelse, Marina 😀

  Innen finans er det bare å stille i svart eller grått, så sklir du rett inn.

Top