Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Kvinneguiding

Som alle avis-nettsteder med respekt for seg selv (*host*) har også Budstikka en forbrukerdel. Noen av de tingene de mener Asker og Bærums (det er hovednedslagsfeltet for Budstikka) forbrukere er oppptatt av, er

 • Turstikka
 • Teknologi
 • Eiendomsbasen
 • Bolig
 • Bil
 • Film
 • Musikk
 • Reiser
 • Mat og vin
 • Data og spill

Eller, strengt tatt er det vel de mannlige forbrukerne i Asker og Bærum de mener er opptatt av denne bredden av ting. For de har nemlig en egen Kvinneguide også. Der finner vi nok det de kvinnelige forbrukerne er opptatt av. Siden Budstikka ikke har en egen Manneguide, antar jeg at menn er opptatt av det som er nevnt i kategoriene over, mens kvinner er opptatt av det vi finner i Kvinneguiden.

Om det er tenkningen, så er kvinner i Bærum opptatt av to ting: hvordan de ser ut, og den relasjonen de er i eller vil inn i. For hva er oppslagene i Budstikkas Kvinneguide?

Hvordan vi ser ut:
Jakter på hverdagspuppene
Sannheten om strekkmerker
Lær å gå med høye hæler
Du skal ikke se ut som et juletre
Slik blir du fresh på by’n
Slik forbrenner du mest fett
Smink deg høye kinnben
Bli ny i en fei
Het høstmote

und zu weiter.

Relasjoner:
Nettsjekker i arbeidstiden
Jepp du er i trøbbel (om utroskap)
Hjelp, kjæresten min er en stuegris!
Er han utro?
Single vil flørte på ferie
Slik sjekker du på byen
Krangling kan styrke forholdet

und zu weiter.

Nå tar de ikke kjønnstest på de som klikker seg inn på Budstikka.no, så det er ikke slik at jeg tvangssendes til Kvinneguiden. Heldigvis, får jeg si, for jeg er rimelig mye mer interessert i film, reiser, mat og vin, data og spill enn i hvordan jeg skal bli vakker i en fei. Når det gjelder nettsjekking skulle jeg vel ha bevist at det skriver jeg heller om selv. Så dette kan jeg selvsagt la være å lese, det er ikke det.

Men jeg blir så grinete på slike Kvinneguider.

 • For det første fordi signalet er at f.eks. relasjoner er noe bare kvinner er opptatt av. De postene er plassert i Kvinneguiden
 • For det andre fordi signalet er at kvinner bare er opptatt av hvordan de ser ut og av relasjoner, dermed slipper de å se på alt tøvet om film, musikk, turgåing og sånt, og lett finne det de ønsker i Budstikka. Behjelpelige som Budstikka er, har de laget en egen kategori.
 • For det tredje så består som regel et samliv av en mann og en kvinne. Plasser dermed ikke alt som er av samlivsstoff under kategorien Kvinne. Skal liksom ikke menn være opptatt av det? Er tanken at kvinner skal lese alle disse gode rådene, og ordne opp med utroskap og samlivsproblemer helt på egen hånd? Med kvinnelist, kanskje?
 • For det fjerde fordi det er så innihelvete stereotypiserende! Menn er mangefasetterte og opptatt av turgåing, teknologi, eiendom, bolig, bil, film, musikk, reiser, mat og vin, samt data og spill. Kvinner må ha en egen guide, for de er bare opptatt av hvordan de ser ut og den relasjonen de er i. Utseende og sånne følelsesgreier. Lag for Guds skyld en egen kategori til dem, ellers finner de ikke det stoffet de er ute etter.

Dette er helt åpenbart Budstikka, The Ukeblad. Slike leser jeg ikke lenger, og siden det ikke er kjønnstest på Budstikka, skal jeg klare å unngå Kvinneguiden også. Men et lite tips til Budstikka, likevel:

Gjør som de andre og kall det Sex og samliv, Mote og skjønnet, eller whatever. Bare ikke Kvinneguiden!

Om ikke annet, så fordi noen av oss kvinnelige lesere blir ganske grinete av at dere kaller dette stoffet dét.

*brumm, brumm*

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

19 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Håkon says:

  Akk, er ikke dette du-journalistikk (som litt mer høytidelig betegnes som nyttejournalistikk *kremt*kremt* 😈 )

 2. tb says:

  da min datter gikk på barneskolen, hadde de det som da het SEV (skolens og elevens valg,.. har sikkert fått nytt navn med Kunnskapsløftet), som var et sånn mer praktisk innrettet valgfag/aktivitet. Hun meldte seg på fisking og friluftsliv, fordi hun synes den slags er gøy. Men skolen valgte sjølsagt å fylle opp den gruppa med bare gutter. Da jeg på foreldresamtale spurte om det ikke ville vært en ide å slippe med noen interesserte jenter på den gruppa også, tror jeg egentlig ikke at den unge, mannlige læreren forsto spørsmålet helt.. Fiske og friluftsliv er for gutta, åpenbart.

  Vi skal tidlig lære hva gutter og jenter driver med, vettu… Så vi som voksne ikke finner på å rote oss over grensene til det det andre kjønnet driver med, men blir gode kjønnsdefinerte arbeidstakere og kosumenter som holder oss til våre egne kategorier 👿

 3. Iskwew says:

  Å ja, Håkon, og det er så mye nyttig stoff der, kan du tro. Nyttejournalistikken lenge leve, sier nå jeg!

  Jepp, tb, det får vi tidlig lære, og lærer vi det ikke tidlig, så får vi det banket inn etterhvert.

  Hvilken mann klikker seg inn i Kvinneguiden for å lese samlivsstoff, for eksempel? Ikke mange, vil jeg tro.

 4. Goodwill says:

  Sånn er det i de finere kretser på den siden av byen, vet du 😉

  Strengt tatt så kan man jo vinkle det annerledes også. At temaene er de tingene som alle er interesserte i, både kvinner og menn, mens i hvertfall noen av temaene Kvinneguiden udiskutabelt er av særskilt interesse for kvinner.

  Jeg kjenner svært få menn som er opptatt av hvordan puppene deres ser ut, strekkmerker og hvordan gå med høyhælte sko. Noen få er sikkert opptatt av hvordan få høye kinnben, men helt ærlig tror jeg de da leter andre steder enn i Budstikka.

  Relasjonsdelen derimot er jo nøyaktig like aktuelle for menn som for kvinner, og selvsagt er dette rent tøv. Ukebladet Budstikka. Jeg syns ikke vi trenger det, Se&Hør er nok i massevis.

 5. smgj says:

  Mer sånn. Hilsen ei som måtte “tvinge” mannen med på telttur – og som såvidt har avansert til gult belte i shopping (har ikke ambisjoner om mer heller!).
  Det verste er at “damebladene” er enda verre.

 6. Iskwew says:

  Håh, jeg skal få forklart dem at de lager avis for en kommune bestående av sammensatte individer, Goodwill 😉

  Jepp, noen av delene i Kvinneguiden har åpenbart mest interesse for kvinner. Men det er vel noen ting som åpenbart er maskuline særinteresser også? Skal de ha en Kvinneguide, får de jammen skaffe seg en Manneguide også.

  Relasjonsdelen burde hete Samliv eller Relasjonsstoff eller hvasomhelst annet enn Kvinneguiden.

  smgj, ukebladene er verre ja. Og når det gjelder Budstikka, synes jeg de får klare seg med det ukebladet de faktisk har. De har nemlig et ganske godt lørdags-magasin. Det holder!

  Jeg har også max gult belte i shopping.

 7. Håkon says:

  “Slik forbrenner du mest fett”

  Den overskriften går jo fint på en artikkel om biodiesel. :mrgreen:

 8. Iskwew says:

  Hehe, kanskje vi skal utfordre dem til å lage Manneguiden-artikler med samme overskrift?

  Noen av dem blir vel litt vriene… 😆

 9. Rockette says:

  *brummekoring*

 10. Goodwill says:

  Manneguiden heter Vi Menn, den. Bladet for Sponheim og slikt, der menn er menn, og Damer er på side 19…

 11. Iskwew says:

  Stereobrumming med Rockette? Pay attention Budstikka! 😀

  Ja, det heter den vel, ja 🙂 Hva står det om i den da? Jeg kjøpte jo en gang bladet Mann for å sjekke hva det står i sånne manneguider, og det var jo omtrent på samme nivå, bare med motsatt fortegn.

 12. Håkon says:

  Noen av dem blir vel litt vriene

  Hmmm… tenker du på “Hjelp, kjæresten min er en stuegris!” eller “Lær å gå med høye hæler” 😎

 13. smgj says:

  Vi Menn er da vel ikke forbeholdt bare folk med 50/50 av kromosoner? 😯 Den tittelen der har jeg alltid lest ironisk. Heller Vi menn enn Se og Hør. Den førstnevnte har da iallfall som regel noe som inspirerer noen grå til arbeid.

 14. Iskwew says:

  Stuegris er vel jevnt fordelt mellom kjønn, Håkon. Høye hæler, derimot, det bør du i hvert fall begynne med i ung alder, så der tror jeg i hvert fall menn over 40 vil slite 🙂 Og bryster og strekkmerker er vel også litt vriene?

  smgj, Vi Menn er vel mer å sammenligne med Kvinner&Klær. Der finner du også til tider noe som kan inspirere.

  Se&Hør er liksom noe for seg, og ikke heelt sammenlignbart med andre blader. Bortsett fra Her&Nå, selvsagt.

 15. Sunniva says:

  Det jeg synes er mest påfallende med at det har blitt satt opp en egen kategori for kvinner, er at det sier noe om synet på kvinner om menn som ikke-normal vs. normal. Ved å lage en spesiell kategori til kvinnene blir vi representanter for det spesielle og unormale, mens mennene får representere det selvsagte og normale, det normative om vi vil.

  Dette er noe vi ser ellers i livet også. En mannlig kunster var på en vernisage og kommenterte at det var en svært “kvinnelig” utstilling, siden de fleste kunstnerene var kvinner. Han hadde nok ikke kommentert det om det var flest menn som stilte ut, rett og slett fordi det er sånn “det skal være”. Tragisk at folk sitter med såpass reaksjonære holdninger, uten å være det minste bevisst på dem.

 16. Håkon says:

  Og bryster og strekkmerker er vel også litt vriene?

  Du mener “Jakter på hverdagspuppene”? Nei, det der er nok ikke noe tema for menn.

 17. Iskwew says:

  Nettopp, Sunniva. Veldig godt formulert. Kvinneting er noe som er spesielt og unormalt, og derfor må de ha en helt egen kategori.

  Jeg har forresten hørt at kunstkretser er mer konservative enn vi liker å tenke.

  Håkon, det kan vel være at menn jakter på sånne 🙂 Så det meste kan nok skrives i Manneguiden også.

 18. M says:

  Godt skrevet. Hvis du ikke har gjort det allerede foreslår jeg at kopierer alt inn i en epost og sender til Budstikka. Eller evt bare sender dem en link.

  Viktig å si i fra når man synes folk oppfører seg som små drittsekker.

 19. Iskwew says:

  Ja, det burde jeg kanskje gjøre, M.

Top