Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Det blir finvær på valgdagen

Nå for tiden ser jeg mer enn vanlig på TV2 Nyhetskanalen. Det er jo både finanskrise og valg i USA på en gang, og da blir i hvert fall jeg mer enn snittet interessert i nyheter.

Men de har mer på Nyhetskanalen. De har værmelding. Ikke bare for Norge, men for Verden, må vite.

Det jeg imidlertid lurer på, er om Verdens-værmeldingen er spesielt treffsikker. Når vær-damen med sitt bredeste smil sier at «Været i Brasil blir fint i morgen» eller endog tar med hele Sør-Amerika i finvær-meldingen, er det noe som sier meg at det ikke er et spesielt finmasket værnett. Spesielt ettersom jeg vet av erfaring at det bare i syd-Brasil kan være fire værtyper på en dag, er det vel lite sannsynlig at det blir fint vær i hele Brasil på en gang. Eller i hele Sør-Amerika.

Og så lurer jeg litt på definisjonen av finvær også. Når vær-damen gir uttrykk for at «det blir finvær på den arabiske halvøy i morgen», så mener hun at det blir sol, sol, sol der. Men jeg har en følelse av at akkurat der kan det godt være slik at skikkelig finvær ikke er sol, men regn, regn, regn. Det er liksom ikke noe spesielt fint med enda mer sol på den arabiske halvøya.

I deler av Asia skulle det visst være litt regn.

For valgdagen i USA meldte vær-damen i går kveld at det stort sett kommer til å bli finvær på valgdagen, forresten. Det er sikkert en lettelse for alle de som skal hente og bringe velgere til valglokalene.

Men jeg vedder på at det kommer til å være drittvær i noen deler av USA, altså.

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Tagget med:

8 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Iversen sier:

  Det er selvsagt aldri drittvær i USA, land of the free!

 2. Iskwew sier:

  Nei, så klart er det ikke det, Iversen. Værdamen har full oversikt og formidler prognoser av stor verdi 🙄

 3. Beamer sier:

  Ler så jeg hikster av denne:
  «I deler av Asia skulle det visst være litt regn.»

 4. Iskwew sier:

  Asia er et lite, likartet geografisk område, Beamer 😀

 5. Goodwill sier:

  Godt eller dårlig valgvær i USA er vel avhengig av øynene som ser, tenker jeg. Om man ønsker stor eller liten valgdeltagelse, alt ettersom om man tjener på det, eller ei!

  For meg er kan finvær f.eks være sol fra skyfri himmel, ti kuldegrader og hvite fjellvidder. Men det er sikkert noen som mener noe annet! 😀

 6. Iskwew sier:

  Jepp – vi ser finvær som forskjellinge ting 🙂 Derfor tror jeg heller ikke nødvendigvis at Sol er finvær på den arabiske halvøy. Mer «Det er det vanlige møkkaværet i dag».

 7. Goodwill sier:

  De skulle tatt seg en tur hit på en møkkaværsdag, skulle de 😀

 8. Iskwew sier:

  Ja, det hadde de nok likt!

Top