Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Om du skal shoppe på Island

i disse dager, bør du ikke gjøre som den mannen det sto om i VG i dag.  Han reiste glad og fornøyd til Island med lang handleliste, i den tro at kursen var 3 norske for 100 islandske kroner.  Han brukte Visa-kortet sitt, og kom hjem i den tro at han hadde handlet for 15.000 kroner.

Det hadde han ikke.  Da han kom hjem viste det seg at Visa-kortet var belastet med en kurs på 6.  Dermed kostet varene brått 30.000 og ikke det halve. Visa hadde brukt gjennomsnittet av kursene til to banker, og de kursene hadde mildt sagt vært sprikende.

Om du skal shoppe på Island kan du sikkert gjøre varp nå om dagen.  Men da er det bare en ting som gjelder, og det er å ha med seg Euro eller Dollar i kontanter.  Islandske kroner er ikke en konvertibel valuta for tiden.  Den er så godt som suspendert, og det er sterke reguleringer på hva som kan veksles. Det er bare nødvendighetsgoder som mat og brensel islendinger får tillatelse til å veksle inn islandske kroner for å kjøpe.

Men det betyr helt sikkert at det ikke finnes én islandsk butikkeier som ikke vil veksle varene sine for Euro, Dollar eller norske kroner for den sakens skyld.  Du kan helt sikkert få veldig gode kurser også, for Island svømmer ikke akkurat over av hard valuta for tiden.

Dermed kan det være slik at den offisielle kursen, om den i det hele tatt stilles, kan være milevidt fra kursen i det svarte markedet.

Fly gjerne til Island og gjør noen varp, men nå er det kun sedler som gjelder.  Visa-kortet eller andre kort kan du glemme.  Som mannen i VG smertelig fikk erfare.  Gull fungerer sikkert også, eller hvorfor ikke signerte basketballer?

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: , ,

4 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Undre says:

  *knis* Stakkars jævel. 😆

 2. Iskwew says:

  Jah. Jeg skulle likt å sett fjeset hans da han fikk den kontoutskriften 😈

 3. Håkon says:

  Men leser de VG i VG? I dag anbefaler VG å handle billig på islandske nettbutikker på grunn av den lave valutakursen. Smart. 😯

 4. Iskwew says:

  HAHA! Jaggu, de leser ikke VG i VG en gang.

  Dette forklarer forøvrig hvorfor jeg har mange søk på:

  Handle Island
  Netthandel Island
  Valutakurs Island

  i dag… vi får håpe foll leser Hjørnet i hvert fall!

Top