Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Livet med katter

10.10.08 in Kattene

00:00 Legge seg, med kattunge som helst vil ligge som en pelskrage rundt halsen din. Du skal i hvert fall ikke lese.

01:30 Våkne av at noen drar sandpapir over nesen din gjentatte ganger. Det er kattungen som slikker deg på nesen, så du skal våkne og kose litt med ham mens han maler som en kaffekvern. Han dyttes unna, gjentatte ganger, og etterhvert sovner du igjen.

04:00 Våkne av at noen drar sandpapir over nesen din gjentatte ganger. Denne gangen forsøker du å stenge den lille ute, men etter noe tid kommer du til at naboene kanskje ikke liker å vekkes 04:00 av remjende kattunge. Etter lyden å dømme, hørt utenfra, vil man kunne tro det er seriøs mishandling på gang. Du åpner døren, og gjemmer i stedet nesen under dynen mens du forsøker å knurre som en grinete Italienerfrøken.

06:00 Våkne av at noen drar sandpapir over nesen din gjentatte ganger. Og nå er du skikkelig trøtt, sur og grinete. Det er én time til du skal opp, du var ute i går, du har masse å gjøre på jobben. Du trenger mer søvn. Denne gangen tas kattungen i nakkeskinnet, før han lukkes inne på et annet rom. Han får bare klage!

07:00 Vekkeklokka ringer. Skrus av.

08:00 Helvete!

Det som er sikkert er at kattunger liker å koses med, når det passer dem. Det som også er sikkert, er at kattunger hater lukkede dører. Det som er like sikkert er at det er lite greit å vekke matmor tre ganger i løpet av natten. Tre netter på rad.

Det siste som er sikkert er at kattunger er søtest når de sover.

Print Friendly, PDF & Email

12 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Goodwill says:

  *humre*

  En ting til som er sikkert er at når kattungen sover er alt glemt 😀

 2. Iskwew says:

  Ja, det er det. Da sover jeg også 🙂

  Tigerungen var alene hjemme mandag ettermiddag, og fikk ikke med seg at den lille klarte å komme seg ut. Det var nok veldig skummelt, for siden har han vært overmåte klengete. Han ble nok redd.

 3. Yngve says:

  Forrige katten vår var sånn. Han måtte vi rett og slett la sove ute på balkongen om natten (han mjauet ikke der av en eller annen grunn), for ellers holdt han oss (og naboene) oppe.

 4. Iskwew says:

  Akk. Jeg håper ikke Herkules blir slik. Men han ble skremt av turen ut alene på mandag, og er ekstremt trygghetssøkende.

 5. Goodwill says:

  Syns jeg har hørt en lignende historie før? Hva er det med omgivelsene dine som gjør kattene dine så heimekjære?

  Hmmm…jeg tror det har noe med innetilværelsen, jeg. De har det så bra inne. Hos deg 😉

 6. Iskwew says:

  Ja, de har nok det 🙂 Jeg har jo katter som kommer når jeg roper, og ellers vil være så nær som mulig. Heller det enn katter som reker ute i dagevis av gangen 🙂

 7. juliet says:

  He-he. *LOL*

  De er absolutt søtest når de sover, du fikk ikke mye søvn i natt skjønner jeg…

  Husker noen år tilbake, en katt som drev på sånn som din, ble stengt på stua, løp og stanget hodet i soveromsdøra flere ganger, veltet til slutt et krus med klinkekuler som hun sparket bortover parketten – lagde et svare leven. Opp og plukke klinkekuler kl. 4.00 på natten… det var en natt hvor kattekrekets liv han i en tynn tråd… Men da hun sov søtt neste morgen var seff. livet reddet…

  :mrgreen:

 8. Iskwew says:

  Jeg har hatt noe urolig søvn de siste tre nettene, ja 😯

  Og Italienerfrøkenen er jo blitt roligere om natten 😉 Hjemme hos meg har hun ikke revet ned en klinkekule, i hvert fall. Jeg satser på at lillepusen roer seg snart.

  De er veldig søte når de sover!

 9. Eirik Newth says:

  Hehe, husker jo det slitsomme søvnmønsteret fra tiden da Ada og Linus var kattunger. Vet ikke om det skyldes at de er søsken med ganske like preferanser, men de faste foringstidene har ført til at de har en ganske regulert dag. Og derfor legger seg samtidig med oss, rundt midnatt, og sover natta gjennom. Ada ser det som sin plikt å være pelskledt vekkerklokke, og vekker meg (bare meg) mellom 0700 og 0715. Om jeg kommer henne i forkjøpet og vekker henne, blir hun virkelig sur.:-D

 10. Iskwew says:

  Åååå den der ligner på Pondus. Kjempefin 🙂

  De som sier at katter ikke er flokkdyr, har aldri hatt katt!

 11. Marina says:

  Katter er ikke flokkdyr; de er gjengdyr! Innen en gjeng kan alle late som om de er selvstendige og uavhengige, men det går ikke i en flokk.
  Men alle kattegjenger har visst samme mål, å skaffe seg mest mulig attraktivt territorie (leiligheten din er visst førsteklasses kattehabitat!) og å vise menneskene hvem som er sjef.

 12. Iskwew says:

  Hehe! Veldig bra påpekt, Marina. Katter er gjengdyr, ikke flokkdyr.

  I dag har det vært gjort forsøk på å vise hvem som er sjef her i huset. Stjeling av kyllingvinger er IKKE lov.

Top