Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Tvangsgifting av journalister er bra for miljøet

08.09.08 in Absolutt Iskwew

Politiken har, basert på en engelsk undersøkelse av hvor mye strøm folk i snitt bruker, hvor mye de kaster og så videre, kommet frem til at single er noen skikkelige miljøsvin.

Single bruker 55% mer strøm per person enn folk som deler hus og heim. Det kommer av at de har like mange elektriske apparater. De single miljøsvina har støvsuger, fjernsyn, DVD, dekoder, hårføner, kjøleskap, komfyr, strykejern og PC de også, og siden de ikke har noen å dele utstyret med, vil det si at de er noen skikkelige miljøsvin. Single bør bare ha halvparten så mye utstyr som gifte og samboere. Dermed bør singellisten se slik ut:

Støvsuger fjernsyn DVD dekoder hårføner kjøleskap komfyr strykejern PC Kaffetrakter etc.

Jeg antar at det kan være mulig for single å velge hvilke apparater de vil velge bort for å slippe tvangsgiftes. Det jeg også lurer litt på, er om dette med tvangsgifte også bør gjelde eldre damer (spesielt) som blir alene siden mannen dør før dem. Hvem skal de i så fall tvangsgiftes med?? Dette understreker faktisk at kvinner bør gifte seg med yngre menn, og ikke omvendt. De blir jo ikke bare enker, men også miljøsvin.

Flere og flere vælger singlelivet, og det er en voldsom belastning for miljøet

“Vælger”? “Voldsom belasting”? Du milde, her må noe gjøres, her må ting lovfestes og noe må inn i straffeloven også.

Jeg fant ut i går kveld at journalister er single i større grad enn gjennomsnittet av befolkningen. Det tilsier at de bør tvangsgiftes først. Jeg er bare i tvil om det blir lett å gifte bort nettavis-journalister. Det krever nok en solid medgift fra Statens side.

Men: ALT for miljøet! Og vi kan jo ta litt av oljefondet. Det ville det være verdt!

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

17 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Virre says:

  Jeg er vel kanskje av de som velger singellivet for tiden, og ser med gru og forferdelse på å måtte halvere lista mi 🙁 Jeg nekter å velge vekk noe altså! Og jeg nekter å tvangsgiftes! Kjøleskap eller komfyr liksom?

 2. Luka says:

  Hvordan samboende greier å bruke mindre strøm enn single for å tørke håret er for meg en gåte.

 3. Håkon says:

  Hm, for å velge et eksempel: strykejern. Single stryker like mye som en husholdning med to, og kjøper nytt strykejern like ofte?

  Eller, for å ta et annet eksempel: PC. Se for deg en husholdning med to mennesker som i dyp respekt for miljøet kun bruker PC sammen. (Aner jeg en konspirasjon mellom danske og svenske journalister her? 🙄 )

  (Jeg tror jeg sparer meg for å tenke på miljøvennlig hårføning…)

 4. Iskwew says:

  Virre, ditt miljøsvin du er! Men du kan saktens få deg kjøleskap, mot ingen PC. Journalistene er vel ikke helt urimelige 😀

  Luka, det er et godt poeng. Og når det gjelder hårføning er det vel kvinner som er en voldsom belastning, side vi ofte har lengre hår. Eventuelt kan det være at kvinner i parforhold føner håret mindre.

  Håkon, kanskje single har så mye overskuddsenergi at de stryker alt, inklusive truser og sånt? Kanskje det er derfor?

  Jeg ser ikke bort fra at dette er en konspirasjon mellom danske og svenske journalister, som selvsagt plukkes opp av norske også.

 5. bza says:

  Kanskje alle journalistene bør flytte inn i et bokollektiv, og dermed dele kjøkken og bad. Da skulle strømkrisen være løst umiddelbart!

 6. Iskwew says:

  En knallide, bza. Så vet vi jo hvor vi har dem også 😀

 7. Milton says:

  Strykejern? stryke? Sånt har man da folk til.

  Men alvorlig talt er det et par ting jeg har tenkt på i disse klimahysteritider. Når det skal spares strøm, er det alltid de bra tingene som skal kuttes?

  Bruker ikke ekle ligningsfunksjonærer, vriene kommunale landbrukssjefer, vrikelighetsfjerne departtementsfolk etc. strøm i når de anstrenger seg for å gjøre livet surt for skikkelige folk, i form av håpløse skattevedtak, bo- og driveplikt og totalt noldus regler for alt fra arv til innredning av uthus?

  Redd regnskogen, spark en byråkrat. Klart det ville være mer miljøvennlig hvis disse nissene kunne sitte hjemme og suge på tommeltotten i stedet for å svi av bensin på vei til jobben, bruke PC mens de er der og i tillegg legge beslag på en masse resurser som det krever forurensning å fremskaffe!

  Ja til en grønnere jord – sett Trond Giske og Erik Solheim i skikkelig arbeid!

 8. Goodwill says:

  Hårføner har jeg aldri skjønt vitsen med 😆

  Dette må da kunne løses på en mye mer elegant måte. Siden det må være helt håpløst å skulle peke ut hvilke apparaturer man som single ikke skulle ha må da det være bedre å ta bort halve støvsugeren, halve pc’en, halve kaffetrakteren, halve kjøleskapet osv.

  Da ville alle ha litt av alt og ingen alt av noe. Det ville i hvertfall være solidarisk!

 9. Iskwew says:

  Milton, da jeg bodde i Brasil hadde Tigerungen strøkne truser og trøyer. Det har han ikke nå 🙂

  Og det er mulig det er byråkrater og myndighetspersoner som er de virkelige miljøsvina, ja!

  Goodwill, den halvdelingen høres ut som en kjempegod ide! Har du vurdert å bli nettavis-journalist??

 10. IvarE says:

  Tvangsgifting av journalister, ja.

  Ingen dum idé. Forutsatt, som du sier, en stooooor medgift.
  I tillegg ville det være fordelaktig om man samtidig avkriminaliserte æresdrap! :mrgreen:

  Og når det gjelder hvilke hushelvetes-apparater jeg har? Hmm:
  Har støvsuger, men bruker den sikkert bare halvparten så ofte som nødvendig, så den gjelder vel ikke?
  Har hverken dekoder eller hårføner.
  Bruker strykejernet kun et par ganger i året.
  Bruker IKKE elektrisk bil (bensinsluker’n min kaster ikke bort verdifull strøm, må vite).

  Så da er det vel greit med TV, DVD, kjøleskap, komfyr, kaffetrakter, et lass med pc’er osv.?

 11. Iskwew says:

  Jasså, Ivar, du går fra å forsøke å tjekka finansbrudar til å ville gifte deg med nettavis-journalister?? Hæ? For litt medgift?? *snurt*

  Jeg tror nok du vil få påpakk fra andre journalister (med andre miljøvinklinger) når det gjelder bensinslukere, altså. Så det hjelper nok ikke helt. Jeg tror du må gi fra deg enten PC’ene eller kjøleskapet.

 12. IvarE says:

  Jo, men så snart journalisten skrev ett eller annet så ville jeg jo kunne “terminere” henne, med den begrunnelse at det (whatever) hun skrev gikk på min ære løs. Og så ville jeg ha vært fri igjen… 😈

  Man skal vel egentlig ikke spøke med så alvorlige ting som såkalte “æres”drap, men når det gjelder journalister, politikere og bruktbilselgere er det kanskje tillatt allikevel… 😯

 13. Iskwew says:

  Det litt mindre krasse ville jo være en Prenuptial med klare klausuler på ærekrenkelse. Samme effekt. Det burde kunne gjelde de andre du nevner også.

  Finansbrudar er enklere å ha med å gjøre *smiler blidt*

 14. Håkon says:

  Hm, nettavisjournalister bruker sikkert nett og PC på udde tider (og hjemmer garantert interessante saker for bloggende partnere). I følge svenske journalister er ikke dette partnere man skal stole på. 🙄

 15. Iskwew says:

  Nei, dette er ikke partnere du bør stole på, det er sikkert. Det kommer nok til å bli flere single miljøsvin i journalistenes rekker 😈

 16. Marina says:

  Får jeg lov til å være singel så lenge jeg verken bruker aircondition eller varmeapparat i leiligheten min? Og så lenge jeg verken har TV, dekoder, støvsuger, eller bruker strykejernet særlig mye må jeg da få lov til å ha to bærbare?
  Hvis det kniper (eller noen oppdager at jeg har fem kameraer, fire iPoder og to mobiltelefoner, alle med egen lader) kan jeg jo slå av lyset. Da blir det iallefall vrient for journalistene å se hva jeg har av elektronisk utstyr!

 17. Iskwew says:

  Jeg tror du slipper unna med to bærbare, Marina. Kameraene, iPodene og det andre, sier du bare ikke noe om!

Top