Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Ting du ikke trenger å tenke på når du har katter

21.08.08 in Kattene

Etter å ha hatt hus bebodd av katter i snart 3 år, er det noen ting jeg tror det bare er å slutte med. Det er spesielt iøynefallende med kattunge i hus.

Kjøpe nytt teppe. Det gjorde jeg, med eneste resultat at pelsterroristene trodde de hadde fått nytt klorebrett.

Ha brødfjøla stående fremme. Den blir fort det fineste stedet å sitte på på kjøkkenet.

At det står en bil med nær motorhavari utenfor vindudet klokka 4 om morgenen, ettersom det durer så fryktelig. Det er kattungen som har lagt seg en millimeter fra øret ditt og maler som en kaffekvern.

Komme deg ut døren uten å lage distraksjoner et annet sted i leiligheten. Da har du en stk. kattunge som har løpt fire etasjer ned før du får sagt “Stopp, Herkules!”

Skrive kloke bloggposter i fred foran PC’en. Det må du i så fall gjøre med en stk. kattunge enten på skulderen, på musematta eller på tastaturet. Samme gjelder om du skal sende tekstmeldinger.

At det finnes noe som ikke kan lekes med. Det gjør det per definisjon ikke. Den minste lille støvdott, papirlapp eller for all del kameraet ditt, kan lekes med. Fordelen er at hybelkaninene under sofaen kommer frem slik at de er mer tilgjengelige for støvsugeren.

At den store fortsatt vil spise kastratforet hun alltid har spist, når det kommer babymat i hus. Det kan du bare glemme. Du kan også glemme å gi den lille en godbit uten at den store får. Selv om hun igjen kan kalles “Lille Trille”.

Lese avisene i fred og ro på sofaen. Aviser kan lekes med, soves på og bites i. Men ikke leses i. Det samme gjelder bøker på sengen.

Hekle eller strikke eller gjøre noe som har med håndarbeide å gjøre. ’nuff said.

Ha aversjoner mot å titte på rompa til firbente. Da kan du i hvert fall glemme å kose med kattene. Du får uvergelig se rompa med en gang du strekke ut hånden for å klappe dem.

Ikke sjekke om det er noen i vaskemaskinen før du legger i klær. Før du gjør det må du ha telt troppene og ha god oversikt over hvor de er. Så lukker du døren til badet, før du legger i klær. Ting skjer med lynets hastighet.

La verandadøren stå oppe. Dette går med store, men ikke med små katter. Små katter vil prøve alt, og tror de kan alt. Å balansere på rekkverket i fjerde etasje, for eksempel.

Men ensom er du aldri, det er alltid noen som vil kose, og som synes du er verdens beste menneske 😉

Posten vil bli oppdatert etter hvert.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

8 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Lothiane says:

  Herlig! 😀
  Mye å tenke på når man har katter i huset, skjønner jeg. 🙂
  Undulater er ikke så krevende, men er fuggær’n ute mens jeg skriver på tastaturet, kan du banne på at hun skal tasse rundt der og bite deg i fingrene.

  (Eller det siste nå er å lande på gulvet og begynne å nappe meg i tærne mens jeg sitter ved pc’en. Jeg tror hun vil ha oppmerksomhet.)

  Det er i hvert fall masse selskap i disse kjæledyra våre! 😀

 2. Iskwew says:

  Jepp, det er en del å tenke på! Den lille heter forresten det samme som en nymfeparakitt jeg hadde. Han ble 15 år, og var høyt og lavt til enhver tid.

  De er kontaktsøkende enten de har pels eller fjær, skjønner jeg 🙂

 3. Mäklare Smekk says:

  Hei Iskwew,

  Ja det er alle de tingene pluss noen fler som gjør at det er fint å ha katt. 🙂

  Mäklare Smekk

 4. Goodwill says:

  Dette trodde jeg du visste fra før? Er du blitt medlem i korttidsminneforeningen? ;o)

  Å bo i fjerde etasje har sine fordeler også, slik som i natt:
  http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article2610287.ece

 5. Iskwew says:

  Jepp, Mäklare Smekk, det er en lang liste 🙂

  Jeg er nok dét noen ganger, Goodwill 😯 Det er tross alt lenge siden Pondus balanserte på rekkverket. Det gikk jo forøvrig bra, da, men det tar jeg ikke sjansen på.

  Jeg tenkte i går kveld at jeg er glad jeg bor høyt oppe, ja!

 6. Tiqui says:

  Søte små vennene, det må være utrolig mye latter å hente i påfunnene deres!

  Regnbyen i går begynte på Blindern akkurat i det øyeblikk jeg dro fra jobb. Det var tørt på bakken da jeg gikk ut døren, men da jeg var kommet ti meter avgårde var jeg gjennomvåt. Det er vel det nærmeste man kommer troperegn her til lands. Snakker om bøtte-dråper!

 7. Iskwew says:

  Å ja, de lager en helt egen dynamikk i heimen, de to 🙂

  Jeg tenkte også at været i går er det nærmeste vi kommer tropevær, ja. Litt kult, egentlig, med sånt vær!

 8. *lol* Du beskriver eksakt hvordan det er å være eid av katter!

Top