Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Sommermat – varm pastasalat med kylling og scampi

28.07.08 in Absolutt Iskwew

På lørdag ble hodet mitt ganske solsvidd en hyggelig, men alt for lang dag på stranden. I går fungerte hjernen bare sånn passe, og sol var ikke noe alternativ. Hodet er visst i hvilemodus enda. Dermed skal jeg, i stedet for å tyne ut noe vrøvl om ikkenoe, legge ut den lovede oppskriften på pastasalat. Det er nemlig utmerket god sommermat!

Man tager:

Kyllingfilet i passende mengde
Scampi i passende mengde
Pasta – gjerne fullkorn – i passende mengde

Vårløk – i passende mengde

Pastaen knekkes i to og kokes som vanlig. Kyllingen deles i biter og brunes. Scampien brunes også, om den er rå.

Dressing:

Sesamolje (1 del)
Olivenolje eller peanøttolje (1 del)
Sweet chili sauce (1/2 del eller så, smaksavhengig)
Soya-saus (1/2 del eller så, smaksavhengig)
Hvitløk (noen liker mye, noen liker lite…)
Fersk ingefær, hakket (jeg liker mye!)
Chili (blir veldig sterk om du bruker frøene, mindre sterk uten)
Masse frisk, hakket koriander
Kvernet pepper

Alle krydrene kan byttes ut med tørkede varianter, men det blir ikke like godt. Spesielt er fersk ingefær og fersk koriander fabelaktig godt.

Alt blandes sammen, sørg for at det er godt og varmt. Dressingen kan varmes opp litt i den gryten du skal blande i. Til sist tilsettes hele cherry-tomater. Sett på lokket, da vil tomatene sprekke. Når det serveres legger du på båter av lime – som presses over retten.

Sausen har jeg forresten med hell brukt som marinade til kylling og scampi som så er blitt grillet.

Bon apetite!

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

9 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Iversen says:

  Jeg er veldig for matblogging, Isk. Bare en ting er bedre, og det er matblogging med bilder. Dette hørtes også veldig godt ut, bortsett fra at jeg personlig ikke fikser scampi, og ville nok brukt normal pasta. Jeg får litt sånn kneippfølelse av helkornpasta, det blir litt tørt og rart. Mer matblogging!

 2. Søt jente says:

  Iversen da! Sikker på at du ikke hadde kjent forskjell hvis du hadde smakt på vanlig- og fullkornpasta i en blindtest. :-)))

  Forøvrig hørtes den salaten kjempegod ut! Tror jammen meg jeg skal prøve den en av de nærmeste dagene.

  (…men fersk ingefær kan absolutt ikke byttes ut med tørket, bare så dét er sagt!
  Sakset fra Wikipedia: “Tørket ingefærspulver har en meget skarp smak, som ikke minner mye om frisk ingefær. Av denne grunn kan man ikke bruke en av de to formene for ingefær som erstatning for den andre.”)

 3. Lykke Til says:

  Høres kjempegodt ut. Pasta er godt, men Fjordlands ravioli med ostefyll er også et alternativ.

  Når det gjelder kyllingfilet, så vær obs på at Prior er noen luringer. På undersiden av fileten sitter den lille indrefileten, eller rettere sagt den bør sitte der. Der jukser Prior ofte, fordi den glimrer med sitt fravær. Og da er det bare å sende et klagebrev til vår sterkt subsidierte landsmennsorganisasjon, så får man ny vare som erstatning.

  Lykke til!

 4. Iskwew says:

  Jeg ser den, Iversen. Skal ta bilder neste gang jeg lager den. Muligens i morgen. Ellers er jeg enig med Søt jente i at du muligens ikke hadde kjent forskjellen.. og den jeg bruker er bedre enn vanlig pasta, synes nå jeg.

  Godt poeng, Søt jente, fersk ingefær kan ikke byttes med pulver. Det gjelder koriander også, synes jeg, som smaker ganske annerledes i pulverform.

  Takk for tips, Lykke til! Det visste jeg ikke, og i fremtiden skal jeg kreve min rett om jeg ikke finner den lille indrefileten.

 5. Iversen says:

  Søt jente og Isk: Nei, ærlig talt. Med forbehold om at jeg har fått servert noe under gjennomsnittet bra må jeg få påstå at helkornpasta er ekstremt enkelt å kjenne igjen fordi teksturen og smaken er uggen. Hva slags bruker du, Isk? Jeg vil prøve den om den er snasen, det kan umulig skade å spise litt sunnere om det er like godt.

 6. Iskwew says:

  Barilla, Iversen, den bruker jeg, Kjempemessig!

 7. Iversen says:

  Okei, da lover jeg å teste den. Nå blir Madammen blid, jeg har lagt ned veto mot helkornspaghetti fra Sopps.

 8. Håkon says:

  Pasta fra Sopps er tvilsomme saker, Iversen. Den beste er selvsagt den ferske, hjemmelagde – hvis du får tak i godt nok mel da. Og lager du din egen pasta kan du droppe den grønne spinatpastaen og servere pikant, lysegønn neslepasta – eller overaske med gothe-mat etter å ha farget pastaen sort med blekksprutblekk (eller var det kanskje kull?).

  Personlig ville jeg nok droppet kyllingen og paret scampien med mango.Og, når det gjelder Priors produkter så selger de vel faktisk kylling indefilet (eller forveksler jeg Prior og Den stolte hane nå?), så jeg tror luringene er klar over hvor det blir av de små kjøttbitene forbrukere flest ikke legger merke til.

  Det er egentlig ikke så mye krydder som har godt av å tørkes. Gode alternativer er å konservere de friske sakene i sprit, olje, vin eller eddik.

  Og, lørdagens hete tatt i betraktning så smaker enklere mat på grillen veldig godt dét også. 😉

Top