Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Mens vi har levd livene våre

Hva gjorde du i 1977?

Jeg var 15 år og gikk siste år på ungdomsskolen. Jeg var dødelig forelsket i en nederlender, og trodde aldri jeg skulle komme over at han dro tilbake.

Elisabeth ble voldtatt av sin far. Hun var 11.

Hva gjorde du i 1984?

Jeg var 22 og jobbet i bank. To år før flyttet jeg til Oslo. Det året flyttet jeg sammen med kjæresten i mitt første eide hjem. Jeg var voksen, plutselig. Det var godt, og fra toppen av blokka i Groruddalen så jeg ut over hele Oslo og synes Oslo var verdens beste sted.

Elisabeth ble låst inne i en kjeller av sin far. Hun var 18.

Hva gjorde du i 1989?

Jeg var 27 år, hadde mistet jobben året før og studerte på BI. Samtidig jobbet jeg 75% stilling, siden boligkrakket hadde fjernet halve leilighetens verdi. Samboeren hadde jeg flyttet fra, og bodde på Carl Berner.

Elisabeth fødte sin første datter i kjellerfengselet. Hun var 23. Datteren så ikke dagslys før hun ble lagt inn på sykehus i 2008, og jeg vet ikke om hun så dagslys i forrige uke heller, for hun ligger i koma.

Hva gjorde du i 1990/91?

Jeg var 29 år, studiene var avsluttet og jeg hadde begynt å jobbe for nåværende arbeidsgiver. Finans var gøy, og jeg var så glad for at det var det jeg hadde valgt. Gullet ble født, og et ubrytelig bånd mellom to søstre ble knyttet.

Elisabeth fødte sitt andre barn, en sønn. Hun var 25. Sønnen så ikke dagslys før han ble hentet ut fra fengselet i kjelleren for noen dager siden.

Hva gjorde du i 1992?

Jeg var 30 og fikk min første lederstilling. Det var krevende, men utrolig lærerikt og givende. Jeg følte at jeg hadde havnet på rett hylle, selv da kronen devaluerte i desember og vi ikke helt var posisjonert for det.

Elisabeth fødte en datter, i kjellerfengselet. Hun var 26. Datteren ble tatt fra henne året etter og oppdratt i etasjen over av hennes mor og hennes far, som var far til alle barna hennes.

Hva gjorde du i 1994?

Jeg var 32. Jeg var på tre konkurranser på OL på Lillehammer; Super-G, 30 km og 1.000 meter på skøyter, da Dan Jansen vant og gledestårene spratt, både for skøyteløper og publikum.

Elisabeth fødte enda en datter i kjelleren. Hun var 28. Hun hadde ikke sett daglys eller pustet frisk luft på 10 år. I desember ble datteren tatt fra henne for å oppfostres av besteforeldrene.

Hva gjorde du i 1996?

Jeg var 34. Jeg hadde samme jobb, og husker egentlig ikke noe spesielt fra det året.

Elisabeth fødte tvillinger. Hun var 30. Den ene tvillingen dør i kjellerfengselet etter tre dager. Den andre tvillingen tas fra henne av faren året etter, og oppfostres noen meter over hodet på Elisabeth, sammen med de to andre barna som ble tatt fra henne.

Hva gjorde du i 2002?

Jeg var 40. Det var både et vanskelig og godt år. Min søster fikk kreft. Jeg flyttet med den tre år gamle Tigerungen til Brasil, og begynte på det mest skjellsettende året i mitt voksne liv, med unntak for 1999, da Tigerungen ble født.

Elisabeth fødte en sønn. Hun var 36. Denne yngste sønnen har ikke sett dagslys til for noen dager siden.

Hva gjør våren 2008?

Jeg er 46. Jeg har det travelt på jobben, Tigerungen har det travelt på skolen, og med speider og judotrening. Vi har tatt frem syklene, blomstene spretter frem og trærne er snart helt grønne.

Elisabeth kommer ut av fengselscellen i kjelleren. Hun er 42. Hun ser dagslys for første gang på 24 år.

Dette er en nesten umulig sak å tenke på. Det er en nesten enda mer umulig sak å skrive om. Det skrives spaltemeter etter spaltemeter i alle aviser. Men det jeg har tenkt mest på, er hvordan mitt liv har vært, hvor godt det har vært, med sine gleder og sorger.

Jeg har tenkt på at jeg må glede meg mer over lyset, det nordiske vårlyset. Blomstene som spirer. Trærne som knopper seg. Småfuglene som jubler. Friheten til å gå hvor jeg vil. Gleden over å se Tigerungen løpe rundt i ellevill fryd en vårdag. Jeg tenker at jeg må dra på flere sykkelturer, og få mer vind i håret. Se på kattene som sitter i vinduskarmen og vil ut og jakte.

Jeg vet ikke helt hva ellers jeg skal tenke.

Denne tråden er stengt for kommentarer.

Print Friendly, PDF & Email

1 Reader Comment

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Fremad i alle retninger! » 24 år i perspektiv | 05.05.08
Top