Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

En vanlig uke på jobben

28.03.08 in Diverse

Noen er heldigere med lokalavisene sine enn andre. Hjorthen og Iversen, for eksempel. Jeg er grønn av misunnelse, og jeg har ikke en gang tenkt å prøve å skjule det.

Selv er jeg utstyrt med en lokalavis der man stort sett intervjuer kjente folk fra kommunen, kjedelige kommunesaker, russepartyarrangører som går konkurs og ellers presterer å utstyre fredagsavisen med følgende tilleggsbilag, på tykt papir og i farger:

 • Fiffen flytter inn på Fornebu
 • Stabæk før oppstart av fotballsesongen

’nuff said. Det er ikke mye bloggemateriale å hente, rett og slett, uansett hva man kan mene om Stabæk og fiffen på Fornebu. Dermed er det bare å gjøre som Iversen; se i lokalavisa der heime. Det ser bedre ut.

Glåmdalen har følgende å berette fra uken i sitt distrikt:

“Politiet kom etter høye skrik”
Politiet fikk melding om skrik fra adresse i Eidskog ved 12-tida fredag. Dette resulterte i utrykning. Da patruljen kom til stedet viste det hele seg å ha vært krangel mellom et ektepar. Ektemannen hadde reist da politiet dukket opp.

Kom han hjem igjen etter hvert, eller er han blitt borte for godt? Muligens kan det være like greit.

“Bil stjålet”
Politiet fikk fredag morgen melding om at en rød Volvo 940 med registeringsnummer CE 57 489 var blitt stjålet fra Lerkevegen. Saken blir anmeldt.

Ja, det hadde vel tatt seg ut om tyveri av en rød Volvo 940 ikke var blitt anmeldt.

Tatt med tyvegods
En patrulje sjekket en bil ved riksvei 175 på Galterud fredag morgen. Den stod ved et ubebodd hus. En mann og en kvinne ble pågrepet på stedet, og satt i arrest. I bilen ble det funnet gods som stammer fra tyveri i en skogsmaskin og to containere i nærheten. Saken vil bli videre etterforsket.

Hva i alle dager finner folk som er verdt å stjele i en skogsmaskin og to containere på Galterud? Det lurer jeg veldig på.

Kontroll på Flisa
Politiet melder at UP har gjennomført laserkontroller på riksvei 210 og riksvei 20 i løpet av torsdag formiddag. Resultatet ble sju forenklede forelegg – høyeste målte hastighet var 80 km/t i 60-sonen. I tillegg ble det skrevet ut sju forenklede forelegg for bruk av mobiltelefon og sju gebyrer for ikke bruk av bilbelte.

En travel torsdag for UP på Flisa, ja. Godt de er på ballen. Mobiltelefonering mens du kjører er ikke bra. I hvert fall ikke om du ikke har på bilbelte heller.

Sovnet utendørs
Like før klokka 05 første påskedag, fikk politiet melding om en sovende person i sentrum. En sterkt beruset gutt på 20 år fra Eidskog hadde sovnet utenfor et hus. Temperaturen var lav og gutten var meget kald da han ble tatt hånd om av en politipatrulje.

Kjørte de gutten hjem til mor og far? Hvor bakfull var han dagen etter? Her mangler leserne essensiell informasjon, synes jeg.

Kastet ølbokser
Politiet fikk torsdag ettermiddag melding om at det ble kastet ølbokser fra en bil som var på vei fra Kongsvinger i retning mot Oslo. Bilen ble stanset av en patrulje, og fikk en kraftig advarsel. Bilføreren fikk beskjed om at vis politiet får en ny melding om slike hendelser, vil førerkortet bli beslaglagt.

Godt at politiet er kraftfulle og sier at Neste gang!, da er det slutt. Vi kan jo ikke la folk kaste ølbokser på sakesløse medbilister på vei til og fra Oslo. Men muligens kastet de dem fra seg der oppe siden Oslo-politiet kanskje hadde være litt hardere i klypene, og tatt førerkortet med en gang.

Urinerte på vindu
En politipatrulje oppdaget natt til første påskedag en mann som urinerte offentlig. Mannen i 20-årene sto og urinerte på et vindu ved et av byens utesteder, og det midt i en folkemengde. Mannen kan nå vente seg en anmeldelse etter urineringen.

Dette trodde jeg var sånt Bærums-ungdommen gjør i Hemsedal hele vinteren lang, men skriver Budstikka om det? Neida. Hele neste uke kommer de sikkert til å skrive om at Elisabeth Enger er blitt direktør i Jernbaneverket, tenker jeg.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

4 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Weinberg says:

  Lokalavisa hjemme vet antageligvis ikke hva Internett er (de tror antageligvis det er slike plastposer man får hos Intersport), men lokalradioen har en aldeles herlig side med lokalnytt. Oppslagene dreier seg mye om det samme som over: et narkotikabeslag i ny og ne, at en person fikk forenklet forelegg i UP-kontroll, at det var slåsskamp blant rånerne, at en 13-åring ble funnet kanon full i ei grøft og at geitemelkkvotene, til ålmen åtgaum, har økt etter jordbruksoppgjøret. Alt på kav nynorsk. Stort sett ganske uinteressant i det store bildet, men det er noe inderlig koselig med å lese lokalnytt uansett hvor skrudd det måtte være.

  Weinbergs siste bloggpost er..Dagens figur – fattige barn og kaffidrikking

 2. Iskwew says:

  Jeg tror noe av det som gjør Hjorthens Firda like morsom hver gang er den klingende nynorsken. Det er noe med språket som gjør det morsommere, rett og slett.

 3. Weinberg says:

  Det er noe med det. Nynorsk passer til absurde nyheter og dikt, bokmål til nasjonale nyheter og akademia.

  Weinbergs siste bloggpost er..Dagens figur – fattige barn og kaffidrikking

 4. Iskwew says:

  Hehe, kanskje det, ja. Det er noe med tørr oppramsing av uvesentligheter som funker veldig bra på nynorsk, i hvert fall 😆

Top