Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Jenter som kommer og jenter som går

14.02.08 in HumoristISK

Mer er det vel ikke å si i dag, om du er Jens.
[youtube]WrwnuDmMm_o[/youtube]

.

Hun lovet meg troskap, jeg lovet henne alt
Vinter’n kom, troskap gikk og etterpå ble det kaldt

Jenter som kommer og jenter som går
Jenter som glipper, jenter du aldri får
Jenter som smiler en tidlig vår
Jenter og en litt sliten matador

’nuff said

Hilsen Jens

Jeg stemmer for å gi Hjermann tilbake jobben, men ikke Bekkemellem. Jeg kaster faktisk en dobbeltstemme for det.

Postscript: Hjorthen mener det er mer.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

22 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Håkon says:

  Kanskje vi trenger et eget departement for politikere, embedsmennesker og byråkrater som bare gjør feil og roter med saksbehandlingen?

 2. Iskwew says:

  Det er nok en god ide!

  Jeg tror det må til med enklere regler. Den med juridisk habilitet holder åpenbart ikke.

  “Kjenner du søkerne i den grad at du har vært på bursdagsselskap hos dem, overlater du saken til en annen.”

  “Er det noe, finner pressen alltid ut av det.”

  “Kortene på bordet med en eneste gang.”

 3. Megler Smekk says:

  Hei Iskwew,
  Vi har dessverre allerede nok departementer for politikere, embedsmennesker og byråkrater som bare gjør feil og roter med saksbehandlingen. Vi har til og med en egen statsminister for det.

 4. Hjorthen says:

  Jeg tror det var bra hun fikk slippe nå. Hadde pressen fortsatt å grave hadde de vel snart funnet noe skikkelig graverende på henne. Som at hun var med og knipset bildet i Abu Ghraib f.eks…

 5. Iskwew says:

  Det har du rett i, Megler Smekk! Vi har et helt kabinett fullt.

  Veldig sannsynlig, Hjorthen! Godt du er en gravende blogger!

 6. Goodwill says:

  Syns Jens virket som en litt sliten matador idag, ja…

 7. Iskwew says:

  Ja, det gjorde han virkelig, Goodwill. En litt sinna og sliten matador.

 8. tb says:

  1. “Kortene på bordet med en gang”, det er vel det eneste råd som holder? har man først begynt å fortelle lit tmindre enn alt, er man i praksis ferdig?

  2. Dette viser enda en gang at politikk ikke er for amatører? Det stort sett folk uten politisk erfaring gjennom hele livet som gjør slike tabber. Så med andre ord, sats på broilere, folk som har gått skolen i AUF og Unge Høire, og aldri har hatt en ærlig jobb, så får en trygge politikere som aldri gjør sånne tabber, i alle fall ikke så det blir oppdaget. De man etter min mening virkelig trenger i politikken, er i praksis ubrukelige?

  3. Er det mulig å finne “habile” (ikke i juridisk forstand) folk i et system så lite og innavlet som det norsk, der alle kjenner alle og vanker på de samme middagene, tar taxi samme heim, osv osv?

  4. Litt overraskende har denen saken lært meg at jeg faktisk synes at Lars Sponheim er omtrent like frastøtende som Siv Jenszen 😉

 9. Iskwew says:

  Råd nummer 1 holder, ja.

  Enda en gang har det vist seg at politikk ikke er for amatører. Og det er som du sier ganske beklagelig. De skandalene vi har hatt er Victor Normann, Terje Rød Larsen og nå Manuela Ramin Osmundsen (muligens noen flere jeg ikke kommer på i farten). Alle glade amatører.

  Habilitet i juridisk forstand er en ting, noe annet er troverdighet.

  Det verste er at Siv Jensen med rette kan si “Hva sa jeg?”. Det faller nok Jens tungt for brystet.

 10. Håkon says:

  Er ikke helt enig i råd og rekkefølge, så jeg tar min egen versjon.

  1. Følg spillereglene (først og fremst lover og forskrifter).

  2. Kortene på bordet når du blir bedt om å vise dem.

  Jeg er nokså uenig i at kun erfarne og profesjonelle politikere bøer drive med politikk. Det er faktisk en påstand som provoserer meg. Det som er en uheldig kjennsgjerning er at de erfarne politikerne ofte vet når de kan ta en snarvei, tøye regelverket, og vri seg unna ansvaret.

  Det som burde skremme oss er at en mer dreven politiker enn Ramin Osmundsen kanskje ville klart en manøver som dette uten å bli oppdaget, eller i det minste klart å vri seg unna. Det er et type samfunn jeg ikke er begeistret for.

 11. tb says:

  Bare så det er sagt: Jeg er også imot et system der bare “proffer” kan være politikere. Veldig imot det. Det provoserer meg også. Som det også framgår av min tidligere kommentar, ønsker jeg ikke et sånn system. Samtidig viser det seg gang etter gang at det ikke er plass for den slags “tabber” som amatørene ser ut til å begå, go bli slaktet for, i et “gjennomprofesjonalisiert” politisk system som vårt. Jeg tror faktisk at proff-politikere svært ofte bedriver den slags ting som Ramin Osmundsen nå måtte gå på grunn av. Tror, satt litt på spissen, at det er regelen mer enn unntaket at man “snakker samme” på den måten. Men proffene vet jo hvordan det skal gjøres for at systemet skal godta det.

 12. tonita says:

  MRO oppførte seg dumt, utrolig dumt. Slikt gjør man ikke, – og hun burde ha visst det.
  Opposisjonen og media fikk mer enn de kunne drømme om, og de hadde bestemt seg for å ta henne fra dag en (når dag en egentlig var kan man jo lure litt på), men jeg lurer jeg, jeg bare lurer på hvor mye grums de barka politikerne har liggende under teppene sine? Skinnhellige Siv og alle de andre, fy f…

 13. Milton Marx says:

  MRO hadde en fortid. Jensemann kan ikke si at han ikke visste hva han utnevnte. Det var ikke få som med vantro så at samme dame som forlater sin post som følge av illojalitet mot den sittende regjering, utnevnes som minister i samme.

  Denne saken er ikke så viktig. Det handler “bare” om forfordeling av hennes venner på skattebetalernes regning, og på barns bekostning – dersom man ellers tror barneombudet har noe for seg.

  Den første saken hennes var derimot stygg.

  Jeg vil håpe at hun i fremtiden ikke får noen jobb med innflytelse, og i alle fall ikke innen det offentlige.

 14. Iskwew says:

  Håkon, jeg syntes det hadde vært veldig bra om folk som ikke er proffe politikere hadde drevet med politikk. Men det er jammen et spill, og det er snubletråder over en lav sko. Selvsagt har drevne politikere større evne til å manøvrere og ta snarveier.

  tb, du har nok rett i at det foregår mye rart som vi ikke ser. De udrevne gjør typisk ting som tull med reiseregninger, andre regninger og tror de er i næringslivet når de ansetter via nettverket sitt. Sånt er å sette seg selv i dødens posisjon med en gang.

  Det var dumt, ja, tonita – jeg tror hun trodde hun var i næringslivet, eller noe. At det er grums både her og der, er sikkert. Jeg vet ikke om de hadde bestemt seg for å ta henne, men så kort tid etter UDI-saken var det jo skikkelig juicy.

  Jeg snakket forresten med en brasiliansk kollega om denne saken, og han hørte forundret etter, da jeg fortalte at hun måtte gå for dette. Det er jo slik man gjør det i Brasil.

  Hva Jens tenkte, vet jeg ikke, Milton. Jeg stusset også på at hun ble utnevnt, selv om jeg ikke fulgte den UDI-saken i minste detalj. Jeg kan ikke se for meg at hun kommer til å få noen jobb i det offentlige med det første.

 15. Håkon says:

  jeg tror hun trodde hun var i næringslivet, eller noe

  Jeg holder en knapp på “eller noe” ettersom det ikke akkurat er så mye næringsliv i CV’en henne.

 16. Iskwew says:

  Noe er det i hvert fall, noe som rett og slett ikke fungerer :o)

 17. Geir says:

  Jeg fulgte ikke saken nøye, bare via overskrifter nærmest, men det er vel ikke tvil om at en statsråd måtte gå som følge av dårlig håndtverk. Hvorvidt Hjermann skal kunne fortsette kan jeg ikke mene mye om sett fra vinklingen hans faglig bidrag i en slik type jobb. Derom vet jeg for lite. Men han deltok en lørdag morgen på Kykelikokos. Og hvordan hans øyne da saumfor den kvinnelige progamlederen det synes jeg var for pinlig å se på.

 18. Iskwew says:

  Jeg synes i hvert fall Hjermann har gjort en god jobb, men jeg har jo ikke fått med meg alt. Inklusive Kykelikokos.

 19. tb says:

  Etterord: http://www.aftenbladet.no/debatt/medieblikk/article597296.ece

  Ellers er det et poeng at slike ting som det hun gjorde oppfattes som alldeles utmerket i næringslivet…

 20. Goodwill says:

  Fin refleksjon fra Aftenbladet her.

 21. tb says:

  I helgens Hallo i uken var for øvrig Jens på jakt etter potensielle statsråder “der ingen skulle tru at nokon kunne bu”, og fant endelig en aktuell kandidat boende i en hytte uten innlagt strøm og vann, vegger eller tak, hundre mil fra nærmeste nedlagte postkontor. Hun hadde aldri truffet mennesker før, og tilfredstilte dermed det viktigste kravet til en statsråd…

 22. Iskwew says:

  Da har jeg kommentert en hel tråd :o)

Top