Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Andre reisebrev fra Gran Canaria

07.01.08 in Liv og levned

(Hurtig skrevet og ikke korrekturlest. Om noen språkpirkere kommer forbi, Iversen f.eks., er det hovedgrunnen til eventuelle feil og mangler i språkføringen. Samt noe feber, da.)

Siden sist har det vært mer av det samme, og en del nytt. Torsdag var vi på stranden omtrent hele dagen. Playa des amadores. Noe som må bety de elskendes strand eller noe, vil jeg tro. Tigerungen var i vannet omtrent fra vi kom til vi dro hjem utpå ettermiddagen. Minus i lunsjen, da vi møtte noen gamle kjente av min mor og far som jeg ikke hadde sett siden jeg var omtrent 8 år, ettersom de bor et
stykke unna.

Det er forresten snodig som vi treffer slekt og kjente her nede på Gran Canaria. Jeg har truffet to fettere som jeg ikke har sett på et og et halvt år eller så. Siden de bor et stykke unna. Nå er det ikke lenger enn til Gran Canaria, men likevel.. :o)

Den dagen vi latet oss på stranden utførte forresten Gullet litt av en bragd. Hun reiste nedover, i bedring, men såpass nøktern at hun ikke hadde med seg joggesko. Dem trodde hun ikke hun ville få bruk for. Da vi var på shoppingsenter ble det innkjøpt nye joggesko, for hun kjente seg så pigg at hun ville opp på åsryggen her ved Arguineguin, som det står et kors på toppen av. Og jammen greide hun det, sammen med moren sin. Bare se. Det bildet bør hete SEIER! Figre, tær og alt annet holdes krysset for at bunnen faktisk er nådd når det gjelder ME.

victory.jpg

Det er nok ikke Gran Canaria som har gjort hele forskjellen, men Gran Canaria ser ut til å ha forsterket den positive utviklingen hun har opplevd siden i vår. Og det var nettopp grunnen til at de bestemte seg for å reise, og da ser det ut til å ha vært verdt det. Hun slipper vinter og mørke et år, og dermed kan hun bygge opp krefter, uten å miste krefter når mørket senker seg over Norge.

På kvelden var vi på en utmerket restaurant og spiste skikkelig godt kjøtt. Imidlertid var det litt trekk der, så dagen etter våknet jeg og Tigerunge-bestefar med skikkelig vond hals. Det var i og for seg greit for fredagens vedkommende, for da reiste mammaen til Gullet hjem til Norge, og vi skulle trøsteshoppe mens hun ble fulgt til flyplassen av Tigerunge-bestefar. Jeg finner stadig vekk noe shop-bart her, skal jeg innrømme. Det gjør som regel Gullet også, men akkurat den dagen var hun ikke i shopping-humør. Det var derimot Tigerungen som var i to lekebutikker a 30 minutter for å finne ut hva han hadde lyst til å kjøpe for noen av de pengene han fikk til jul.

Lørdag var vi rimelig utslått alle sammen. Jeg hadde feber og lå strak ut på sofaen. Gullet var sliten, og Tigerungen brukte dagen til å leke, uten en eneste antydning til å kjede seg. Han var nok sliten han også, så det ut til. Tigerunge-bestefar var ute og handlet så vidt, men ellers var det ingen aktivitet.

Søndag ble tilbragt på stranden, sammen med min fetter og hans kone, som jeg altså ikke har sett på over ett år. Snodig det der. Fortsatt litt utslåtte, men ved godt mot og i stand til å nyte livet på stranden sånn noenlunde. På kvelden kom fetter&fru på middag. Jeg kan bekrefte at kalvefilet fylt med serrano-skinke, fiken fra Martas supermarked oppe i fjellene og hvitløk smakte rimelig godt. Blandingen av salt og søtt, som jeg kom på da jeg våknet av en hostekule ved 5-tiden, var veldig vellykket sa gjestene. Selv smakte jeg absolutt ingen ting.

I dag hadde vi en formidabel tur til Puerto de Mogan. Byen er nykonstruert, men har en veldig autentisk stil og det kjennes som å vandre rundt i den urbane versjonen av Edens hage. Der kunne jeg godt ha tilbragt minst noen uker med å filosofere over meningen med livet, mens jeg nipper til et glass iskald hvitvin eller lignende.

mogan.jpg

Havnen er forøvrig et mellomlandingssted for folk som skal krysse Atlanteren. Det kryr av seilbåter der, den ene flottere enn den andre.

Tigerungen og min fetter hadde dagen store opplevelse. De var nemlig ute med en ekte Yellow Submarine. De så både på masse fisk og skipsvrak på havets bunn, ettersom båten virkelig var en ubåt som kunne dykke under overflaten. Tigerungen gikk nesten i spinn mens han ventet. Jeg var glad for at noen ville være med ham, for selv har jeg for mye klaus til å utfordre den med tur i ubåt.

yellow-sub.jpg

Så dro vi hjem, for Tigerunge-bestefar var slett ikke pigg. Heldigvis fant vi et åpent apotek, og nå har vi kjøpt remedier av ymse slag. Det hjelper godt med litt portugisisk når man skal forklare vonde halser, hoste og tett nese. Forhåpentligvis hjelper remediene, for bestefar har sovet siden vi kom hjem, bare avbrutt av at han bestilte kinamat. Jeg er piggere enn som så, heldigvis. Men jeg tar remedier jeg også, for Tigerungen er lei av å våkne av hosting 5 ganger per natt.

Forhåpentligvis er vi pigge og klare igjen i morgen. Jeg tipper vi skal på stranden i så fall :o)

Buenos noches, amigos. Arguineguin out, for now.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

14 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Stikker av! « Goodwill | 28.11.08
 1. Goodwill says:

  Så herlig å se henne på den fjelltoppen! Håper hun tålte det, og kan fortsette framgangen!

  God bedring Iskwew, nyte de siste dagene nå!

  *god klem*

 2. Iskwew says:

  Det ser ut til at hun tålte det bra. Og jeg hadde ikke trodd på noe slikt da hun reiste, det er helt sikkert! Knallbra, var det :o)

  Vi skal nyte så godt vi kan, mellom hostekulene :o)

  *klemm*

 3. Håkon says:

  Trekkfuglene har helt sikkert et poeng i diskusjonen om meningen med livet som ikke de dyrene som går i hi for vinteren har forstått. 🙂

 4. Goodwill says:

  *smiler bredt og heier på Gullet!*

 5. Goodwill says:

  *heier på Iskwew også!*

 6. Iversen says:

  Jeg pirker da aldri.

  Dette er en sånn ferie hvor alt er fint, virker det som. ME-fremgang og gode greier. Heia!

 7. Rockette says:

  Ååå, så herlig å høre om! Ja ikke forkjølelsen da, så klart *bli frisk klem*, men om Gullet og Mogan.
  Jeg får litt hjemlengsel når du beskriver det så fint. Vi bodde “rett rundt hjørnet”, ved Taurito. Noen har fortalt meg at der har det blitt et sånt gedigent luksuskompleks, og det er litt kjipt. Godt å høre at de har bevart Mogán.

  Jeg håper Gullet får de kreftene hun trenger for å virkelig komme seg ut av ME-myra.

  Varme tanker til dere alle mann!

 8. Iskwew says:

  Håkon, jeg er helt sikker på at trekkfuglene har skjønt en ting eller to som de andre ikke har skjønt, ja.

  Jeg heier med, Goodwill :o)

  Du pirker, Iversen :o)) Jepp, dette er en fin ferie!

  Forkjølelser går over, Rockette. Fremgangen til Gullet er formidabel, og Mogán er helt super.

  I Tauro-dalen har Bjørn Lyng bygget et digert kompleks, ja. Men det så for meg ut som et ganske fremmedgjort sted. Helt malplassert, og visstnok ingen suksess Han har jo et kompleks i Patalavaca også, Anfi del Mar. Begge er godt i overkant for meg. Puerto Rico synes jeg er ganske grusom også. Arguineguin er en levende by, og det blir noe annet. Puerto de Mogán er en liten perle av en “middelhavsby”.

  Jeg håper Gullet kommer hjem med masse overskudd – og slik ser det jammen ut også :o)

 9. Nå leser jeg meg opp på Gran Canaria-reisebrevene dine, jeg har vært litt fraværende fra blogglesing i det siste.
  Morsomt å lese om opplevelsene deres. Selv har jeg vært kun en gang på kanariøyene, det var julen for to år siden, som jeg tilbrakte ved Amadores-stranden sammen med gamle foreldre og storesøster. Ganske ok å oppleve det å ligge på stranden og late seg julaften formiddag. Der og da savnet jeg ikke norsk jul. Vi var også i Puerto Mogan, der hadde jeg ikke hatt noe imot å tilbringe en ferieuke. Men Puerto Rico skal jeg aldri bo i!
  🙂

 10. Iskwew says:

  Jepp, det er fint på Amadores :o) Puerto Rico derimot… *urk*

 11. Urk er det rette ordet, Iskwew. Jeg klarte visst ikke telle riktig på fingrene, det er TRE år siden jeg slikket julaftensol på Amadores. Tida flyr…

 12. Tordenlill says:

  Jeg kom tilfeldigvis innom bloggen din nå via bloggurat, og da jeg skjønte at gullet som kom seg opp på den fjelltoppen er den jenta du har skrevet om før som har vært svært syk av ME, ble jeg så glad.
  Fantastisk at hun er i så god bedring.
  Det minner meg mye om meg og den bedringen jeg har hatt etter å ha vært i mørket i nesten 2 år. Det kommer seg sakte men sikkert.
  Ønsker en masse videre god bedring til Gullet. Og tommelen opp for dere rundt henne som har stillt opp på en så fantastisk måte.

  Ønsker dere en fortsatt fin ferie:-)

 13. Iskwew says:

  Det er til og med nesten et år siden, Tordenlill. Denne høsten har hun fulgt undervisningen på skolen og er generelt så mye bedre at det nesten ikke er til å tro. Så vi har stort håp og masse tro på at hun er ute av det verste.

  Så fint at du også merker bedring. Selv om det går sakte, så går det riktig vei 🙂

Top