Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Reisebrev fra Gran Canaria

03.01.08 in Liv og levned

Hola, amigos!

Vi er som dere skjønner kommet vel frem til Gran Canaria. Som Håkon hintet om har hjernen til Iskwew vært på lading noen dager, og det har vært deilig!

Vi reiste i grålysningen lørdag, i søle og slaps, og ankom godt strødde Gran Canaria ved tretiden kanarisk tid, etter en reise som forløp etter måten særdeles enkelt og greit. Vi brukte 15 minutter fra vi kom av flytoget og til vi var gjennom sikkerhetskontrollen, og det tror jeg er pers. Dermed ble det tid både til taxfree-shopping av det mer innholdsrike slaget og frokost på flyplassen. På turen nedover gjorde vi noen observasjoner, som handler om at vi fort skjønte av vi var på et Sydenfly, og ikke f.eks. flyet til London eller Brasil:

 • Kabin-personalet må påpeke at “fasten seatbelts” skiltet ikke lyser bare på kødd, og si SITT NED (med for helvete i stemmen) til passasjerene
 • Folk står i midtgangen og prater omtrent hele turen. Det gjør det vanskelig for kabin-personalet å få servert maten
 • Alle flyets barn, minus Tigerungen (som spiller Nintendo), løper frem og tilbake i midtgangen, med samme effekt som over
 • Maten er svinedyr og smaker som papp

Men til Las Palmas kom vi oss, omtrent på ruten. Der ble vi møtt av pappa, Gullet og fruen. Så bar det av avgårde til Arguineguin, der de har leid seg et nydelig hus oppe i åssiden, med fantastisk utsikt over havet.

image_098.jpg

Dagen etter hadde vi en rolig dag på stranden, og gjorde noen observasjoner om Arguineguin. Den lille fiskerlandsbyen i Mogan kommune, har flere norske innbyggere enn spanske, og det skjønner du når

 • Supermarkedet heter Spar
 • Eiendomsmegleren heter Eiendomsmegler1
 • Du får kjøpt brunost og dagsfersk VG i butikken

Men det er både vakkert og hyggelig her, så det er sagt. Jeg får følelsen av å skue utover Kardemomme by når jeg ser ut over byen og ned mot havet.

Nyttårsaften feiret vi, og dro til en strand for å se på organisert fyrverkeri. En veldig god ide, for ikke bare blir færre skadet, men fyrverkeriet blir betraktelig mer spektakulært. Det var det mest formidable fyrverkeriet jeg har sett. Måtte vi få et slikt i Oslo neste år, og ikke et “hver mann sine egne eksplosiver i fylla”-fyrverkeri, som fører til at folk blir blinde og det som verre er.

På første nyttårsdag hadde vi en formidabel kjøretur opp i fjellene. På forsommeren i år var det store branner her på Gran Canaria, og vi kjørte opp i det området, til den lille byen Soria, som det var vist bilder av på nyhetene også i Norge. Byen, som ligger høyt oppe, var fullstendig omgitt av flammer, og det var med nød og neppe at den ikke gikk med. Veien oppover er smal, og får Trollstigen til å virke som en autostrade. Den slynger seg oppover fjellsidene, og du bør helst ikke møte så mange biler. Det siste stykket mot Soria var den til og med uten autovern, og så smal at det ikke ville være mulig å passere en bil. Det var da Tigerungen helt rolig sa:

“Jeg tror mormor blir lei seg om jeg aldri kommer ned herfra.”

Men ned kom vi, og det var en opplevelse å se hvordan naturen tar tilbake det karrige landskapet. Hvordan det vokser grønne blader på toppen av palmer med helt forkullede stammer. Hvordan det spirer og gror og folk har fått reparert de sinnrike irrigasjonssystemene. At det i det hele tatt bor, lever og arbeider folk der, er nesten ikke til å tro. Det er helt “Der ingen skulle tru at nokon kunne bu”.

image_124.jpg

Bildet over viser utsikten fra parkeringsplassen til Martas supermercaco utenfor Soria. Der kjøpte vi brus is og den lokale geitosten. Restauranten var dessverre stengt.

En artig ting på turen nedover var at jeg observerte at det stadig vekk sto skilt med “Prohibido cazar”. Den første gangen lo jeg høyt, for oversetter jeg noenlunde direkte via portugisisk, betyr det altså at det er forbudt å ta seg et nummer langs fjellveiene på Gran Canaria (casar, nærmere bestemt, på portugisisk). Den lov vi godt av, siden vi ikke helt skjønte hvorfor det var nødvendig med så mange skilt for at folk ikke skulle ha seg i fjellheimen. Men det betyr altså ikke det. Det er jakt som er forbudt. Og igjen har jeg opplevd en falsk kognitiv. De skal du ikke spøke med. Men vi er enige om at min oversettelse i hvert fall er den artigste.

I dag har det vært shopping i Las Palmas for damene, og strandliv for herrene. Gullet fylte nemlig 17 år og dermed var det ønskelig å ta en shoppetur. Det er den hyggeligste shoppeturen jeg har hatt på det jeg kan huske. Å vandre langs gågaten i Las Palmas, mens du går inn og ut av fine og/eller hyggelige butikker, er virkelig ikke som å være på sivilisasjonens endeholdeplass. Spesielt ikke ettersom du kan sette deg ned på en fortauskafe innimellom butikkbesøkene.

Og nå er det nattatid :o) Tigerunge-bestefar har nemlig lånt Tigerungen og meg sitt soverom, og derfor ligger han på stua. Hvilket vil si at han nok gjerne vil sove litt snart. Det vil jeg også, for i morgen er det nok en slitsom stranddag. Dere er jammen heldige som er på jobb!

Ate logo, amigos! Jeg titter innom med litt ujevne mellomrom.

image_128.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

12 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Luka says:

  Dersom hjemlengselen blir for stor, kan du jo prøve å spore opp det kiloet med pinnekjøtt som jeg etterlot i Argenigin for en måned siden.

  Godt nytt år, forresten. Dere må se om dere finner et brasiliansk steakhouse der nede – har bl.a. observert flere i Amazonas-kjeden.

 2. Goodwill says:

  Jeg synes det høres ut som dere har det ganske bra, jeg!

  Kan jo for ordens skyld orientere om at dere nå går glipp av årets første snøstorm her hjemme. Lørdag skal det komme 20 cm snø her, og 70 på Sørlandet. Men frykt ikke. Til Arguineguin kommer den ikke 🙂

  *klemmer*

 3. juliet says:

  Ha-ha:) Jeg regner med at du har en særdeles slitsom stranddag i dag mens jeg blant annet er så giseheldig at jeg kan være på jobben:)

  Dette er dere vel undt!

  Kooos dere masse og klem fra meg:)

  GODT NYTT ÅR! 🙂

 4. Tiqui says:

  Åh, så herlig dere har det! Det har dere jammen fortjent. 🙂 Her har snøen kommet og gjort bekmørket litt mindre bekmørkt. Forhåpentligvis er det blitt litt lysere når dere kommer tilbake proppfulle av energi og D-vitaminer!

 5. Rockette says:

  Ååå, så deilig, Isk. Det høres ut som dere har det aldeles fortreffelig, og det kler deg:-)

 6. Undre says:

  – Weee!

  Du er her, Isk!

  Og så fint at dere koser dere!

 7. Iskwew says:

  Jeg tror det er mye pinnekjøtt å få her, Luka, så det blir nok vanskelig å lokalisere det pinnekjøttet. Og jeg observerte en churrascaria her. Om det var en kjede, vet jeg ikke.

  Vi har det veldig bra ja, Goodwill :o) Og her kommer det nok ikke noe snø, nei.

  Jepp, juliet, det er skikkelig slitsomt, asså. Vi koser oss. I dag er det litt overskyet, men det overlever vi.

  Tiqui, jeg tror vi kommer til å komme hjem med masse energi, og det er fint for lagrene var litt tomme da vi dro. Snøen hjelper på lyset, og dessuten har solen snudd. Så det blir greit å komme hjem også.

  Takk, Rockette :o)) Sol og varme skal man ikke kimse av.

  Yesss, Undre, jeg er her 😀

 8. Elle says:

  Litt missunnelig her jeg må holde øye med barnevogna ute, så tulla ikke snør ned. Savner sola, jeg- Håper vi får en tidlig vår.

  E

 9. Iskwew says:

  Jeg skjønner godt at du er litt misunnelig, Elle. Vinteren blir veldig innestengt med småbarn. Jeg håper også på tidlig vår!

 10. Elle says:

  Den blir enda mer innestengt når kneet svikter. Får ikke gått tur med tulla heller. Kanskje jeg skulle ”leie” noen til å gjøre det- f.eks en ungdom. er vel ikke bra at hun ikke får så mye frisk luft heller?

 11. Iskwew says:

  Faktisk tror jeg hun kommer til å klare det fint, Elle. Hun får nok nok frisk luft. Men får du en til å trille, så får du deg jo en liten pause :o)

 12. Lothiane says:

  Sent ute (du er jo hjemme nå), men vil bare si at dette høres helt herlig ut! 🙂

Top