Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Blogger – det usosiale bloggeverktøyet

Noe har skjedd med Blogger. Blogger er blitt et kjipt og usosialt verktøy. Hvorfor sier jeg det?

blogger1.jpgJo, fordi det ikke lenger er mulig å legge inn kommentarer med bloggadressen min, med mindre jeg bruker en blogger-konto. Det var mulig før. Men slik som det vises tl høyre er det nå. Jeg må altså enten bruke en google-konto, eller så kan jeg bare legge inn kallenavn.

Noe av det morsomme med blogging er det sosiale. Om noen legger igjen en kommentar hos meg, legger de ofte samtidig igjen adresse til bloggen sin. Da kan jeg klikke på den, og lese hva denne personen skriver hjemme hos seg. Ingen kan lenger klikke på mitt nick og finne frem til meg om jeg kommenterer i en blogger-blogg. Google ser kun ut til å ønske slik aktivitet mellom»sine» blogger.

Dette blir litt som om jeg bare skulle tillate at folk med wordpress som verktøy legger igjen adressene sine. Men det vil jeg da ikke. Når Rockette, Skorpionkvinnen, Milton eller andre legger igjen kommentarer, vil jeg da mer enn gjerne at mine lesere skal klikke seg inn i bloggene deres. Dermed kan alle mine lesere klikke seg videre til enhver som ønsker å flagge at de skriver noe selv. Slik blir bloggingen sosial.

Så om noen vet: What’s up with that??

Oppdatering: Ved hjelp at litt testing hos Eli og Elis lesebabbel, er det en tungvint løsning som funker. Der du skriver inn navnet ditt, skriver du i stedet følgende kode (bytt ut det som har med Iskwew å gjør, med ditt eget, så ikke alle du vil skal lese bloggen din havner her:

slik-lures-blogger.jpg

Virrvarr: bedre og fyldigere om samme sak.

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

47 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Rockette sier:

  Ja, det er kjempekjipt. Det har nylig skjedd, tror jeg.
  Virrvarr har også skrevet om dette: http://virrvarr.wordpress.com/

  Jeg lurer på om vi kan blåse igang en aksjon for å få Google til å endre på det?

 2. Iskwew sier:

  Du mener Rockette, Skorpionkvinnen, Milton, Virrvarr og Iskwew vs. Google? :o)

  Det slår meg at jeg i hvert fall burde ha skrevet denne posten på engelsk.

  Jeg tror det er slik på myspace også, eller til og med verre; der må du logge inn.

 3. Eli Frisvold sier:

  Tester det ut. Treig som jeg er 🙂

  Men problemet er altså omvendt? En løsning er å legge inn adressen til bloggen din i kommentarfeltet på blogspotblogger. Blogspot tillater jo også bruk av html-tagger. (Jepp : temmelig tungvindt)

 4. Iskwew sier:

  Da fikk Eli og jeg teste det ut, og det man må gjøre er å bruke a href= etc. Veldig tungvint! men det går i hvert fall.

  Alle andre må bruke spresialtilpasninger for Blogger :o/

 5. Rockette sier:

  Jah, litt sånn revvollusjon (med yngve hågensensk aksent) liksom.

  Tungvint, altså. Lurer på om jeg kan legge inn et script eller noe i koden så det blir lettere for folk? Eller en sånn klippe/lime-snutt.

  Det må da forresten være noen engelskspråklige Blogger-bloggere som har skrevet om dette? *søke*

 6. Iskwew sier:

  Ja, det er tungvint, upraktisk og kjipt, rett og slett.

  Jeg vet ikke om det er mulig å legge det inn i koden. Men en forklaring på hva folk skal gjøre, er nødvendig, tror jeg.

  Jeg vedder på at noen engelskspråklige blogger har skrevet om det.

 7. Iskwew sier:

  Forøvrig kan vi helt klart lage revvolusjon, Rockette! Google vet ikke hva de har i vente.

 8. Undre sier:

  *fnis*

  Jeg er så glad jeg rømte Blogger/Blogspot for et år sida!

  :digert-glis:

 9. Iskwew sier:

  Yess, det kan du være, Undre!

  Ikke på blogspot
  Ikke på facebook

  De som ikke finner seg i å bli kødda med av store internett-ulver. Eller noe.

 10. Undre sier:

  Jeg er delvis på facebook og er i ferd med å gå inn privat der også for det er der folk er.

  Så dumt!

  *sauen Undre*

  *bæææ*

 11. Iskwew sier:

  Der kan du se! Vi andre får holde fanen høyt.

  *snufs*

  Men jeg har skjønt at det er der folk er, jeg også.

 12. Marina sier:

  Så nå er jeg kanskje ikke den eneste som er skeptisk til Google mere…

 13. Iskwew sier:

  Jeg ble skeptisk til google den første gangen jeg oppdaget at reklamen i gmail er tilpasset det som står i mailen min.. den leser de åpenbart.

 14. virrvarr sier:

  Bra post, Iskwew!

  Ja, Google samler info om deg og lagrer i store mengder.

  Jeg pleier å tenke at ved å bruke fri programvare (som wordpress og linux) er jeg en bevisst forbruker på samme måte som jeg kjøper Fair Trade-stæsj og økologiske varer når jeg skal handle mat.

  Rett og slett fordi personvern, åpen kildekode osv er viktige. Nå viser også Google at de gjerne vil ha full kontroll på hvilke blogger som leses. Ganske teit.

 15. Weinberg sier:

  Rockette, Skorpionkvinnen, Milton, Virrvarr og Iskwew vs. Google

  Ikke noen jeg ville lagt meg ut med hadde jeg vært Google 🙂

  Jeg hater å kommentere på blogger også, må nok kjøre en ny kampanje overfor et par bekjente over nyttår.

  Apropos Facebook:
  http://imgs.xkcd.com/comics/couple.png
  (forstår ikke helt, men det aner meg at det er morsomt)

 16. Iskwew sier:

  Ja, men jeg lurer nesten på hvor lenge det vil vare, jeg, Virrvarr. At det er fritt. Vi får håpe lenge enda.

  Google vil ha kontroll ja, og hadde jeg hatt en blogger-blogg, ville jeg ha flyttet.

  Weinberg, jeg ville heller ikke kimset av den kvintetten.

  Fortell de bekjente at blogger er kjip og usosial.

  Jeg skjønte ikke den stripa med strekmenneskene heller. Det ser ut til å være litt facebook-stammespråk :o)

 17. Oda sier:

  Må bare si takk, Isk. Du er jo genial. Den kodemetoden din funker som faen 🙂

 18. Iskwew sier:

  Det var Eli som satte meg på sporet! Så vi får nok dele æren.

  Og, ja, den funker, og det er en fryd å «lure» google 😀

 19. Milton Marx sier:

  Det er en ting som gjør denslags lettere i Opera, og jeg tipper at andre nettlesere også har noe tilsvarende.

  Jeg har lagret bloggadresse og andre ting i Opera, slik at jeg bare høyreklikker i adressefeltet, og så kommer det opp et menypunkt som heter «sett inn personlig», og så velger jeg hvilken merkelapp det er som skal settes inn. Da spiller det jo ingen rolle dersom det er litt html-tagger eller en lang adresse.

 20. Luka sier:

  kan det jo tenkes å være en måte å unngå blogspam på da, uten at det nødvendigvis er i strid med planene om verdensherredømme.

  Uansett er det jo latterlig at de tillater html-koder i nicket, siden de burde ha vært escapet (eller i det minste sanitized) for å unngå scripting-angrep.

 21. Iskwew sier:

  Hmmm. Det var en kjekk funksjon, Milton. Kanskje jeg skal laste ned Opera.

  Det kan vel tenkes, Luka, men jeg tror det er verdensherredømme som er mest plausibelt.

 22. Hjorthen sier:

  De som bruker Blogger har jo en mulighet i å bytte kommentarsystem da. Jeg brukte Haloscan en god stund den gangen jeg var på Blogger, og det funka forsåvidt ganske fint det. Særlig så lenge jeg betalte et par dollar i året…

 23. Hah, det høres veldig tøft ut å være med Iskwew, Virrvarr, Milton og Rockette vs. Google! Men søren og, jeg har for liten blogge/webteknisk innsikt. Er det ikke masse jobb og styr å få flyttet bloggen fra blogspot til et annet sted?
  Godt det finnes noen oppegående bibliotekarer som Eli Frisvold som tydeligvis er mer kyndig enn meg.
  Den løsningen til Hjorthen skjønte jeg ikke bæret av en gang. Du må foklare med små kaffeskjeer til meg Hjorthen!

 24. Iskwew sier:

  For en neve dollar kan blogger bli sosial? Høres ut som en plan!

  Skorpionkvinnen, jeg tror vi har en veldig god sak!

  Så vidt jeg vet kan blogger importeres til for eksempel wordpress. Det vet Undre helt sikkert mer om. Jeg vil tro det dummeste er at folk som frekventerer bloggen din plutselig må finne deg et annet sted. Men det gikk greit da jeg flyttet.

 25. Håkon sier:

  Blogger er Blogger og ingen tvinger noen til å bruke tjenesten, men den er enkel og dekker et behov. Mange brukere har ikke behov for mer og mange brukere gidder ikke å lære seg no’ nytt når de allerede har fiksa noe som virker sånn noenlunde. (Det der er vel omtrent som med programvaren til Microsoft.)

  Jeg tviler litt på at det er et forsøk på å begrense blogspam, for da hadde de tettet en del andre hull.

 26. Minneapolise sier:

  Jeg flytter i protest! (og litt fordi Undre har hjernevasket meg) 🙂

 27. Iskwew sier:

  Dette er rett og slett for å begrense klikkmulighetene til de i systemet, Håkon. Det er lett å se.

  Minneapolise, veldig bra!

 28. Marina sier:

  Og nå kan jeg verken kommentere eller lese kommentarer på Blogger-blogger fra jobben mere, for Web(Non)Sense har klassifisert Blogger-kommentar-sidene som «internet chat».
  Og det har jeg ikke adgang til, selvsagt.

  Web(Non)Sense er kanskje på samme side som Rockette, Skorpionkvinnen, Milton, Virrvarr og Iskwew i kampen mot det onde?

 29. Iskwew sier:

  Det kan ikke jeg heller, Marina. Eller, jeg kan lese kommentarer om jeg klikker på tråden. Men ikke kommentere, nei.

  Web(Non)Sense har vi også, og nei, de er ikke helt på samme siden som oss i kampen mot det onde.

  Er periode gikk det ikke an å kalle seg Ass. manager i mail fra jobb… det sto Ass, ikke sant, og det går jo ikke.

 30. Marina sier:

  Tror vi kunne trengt endel ass-managere der jeg jobber!

  Og nei, jeg tror ikke We(Non)Sense er med oss i kampen mot det onde. De er nok på den andre siden, kjøpt og betalt!

 31. Iskwew sier:

  Emm. Hos oss tror jeg vi kan si at vi allerede har en del fat ass managers, Marina :o))

  Web(Non)Sense er nok i konspirasjon med Facebook, Google og Microsoft.

 32. Nissemann sier:

  Jeg bor fortsatt på Blogsoft, men har oppgradert kommentarfeltet mitt slik at WordPress-brukere kan skrive kommentarer hos meg mens de er logget inn på WP – og få link til sin WP-blogg i mitt kommentarfelt. Oppskriften ligger på bloggen min – nesten åpen kildekode…

  Forøvrig er det helt greit at Gmail sine datamaskiner leser eposten min, og analyserer nøkkelord. Det betyr ikke at andre mennesker fråtser i mitt privatliv. Mailen min består stort sett av Finn-treff, bloggkommentarer, facebook-meldinger og e-fakturavarsler – hvor hemmelig er det?

  Men hvis jeg engang forlater Blogspot, finner du fremdeles min blogg (eller tilsvarende) på nissemann.com. Det er fordelen med å spandere 95 kroner i året på eget domene.

  Weinberg: Morsom Facebook-vits!

 33. Rockette sier:

  Iskwew – det ser ut til at Blogger har endret dette nå? I hvertfall ser jeg i kommentarfeltet mitt at jeg kan logge på f.eks. som WP-bruker og legge inn url og kallenavn?

 34. Iskwew sier:

  Vi har vunnet over Google? Yay!

  Dessverre for jeg ikke sjekket det her fra kontoret. Web(Non)Sense blokkerer kommentarfeltet i blogger…

 35. Håkon sier:

  Jupp, det ser ut til at jeg kan legge inn kommentarer med min TypeKey-identitet, og da lukter det forsøk på spamkontroll med de vanlige store sikkerhetshullene. :o)

 36. Iskwew sier:

  Så det var ikke forsøk på verdensherredømme altså?

 37. Nissemann sier:

  Feil, det var nok et mislykket forsøk på verdensherredømme. Neste gang sender Google stormtroppene og tar oss i stedet, det vil garantert virke! Se min løsning på problemet på bloggen min, fire klikk for å tillate pålogging med TypeKey, LiveJournal, WordPress m.m.

 38. Iskwew sier:

  Problemet mitt er at jeg er på eget domene. Da virker det ikke. Jeg må bruke min wordpress.com logon. En blogg jeg har, men ikke bruker. Det er oss uavhengige anarkistiske antisaueflokkere Google er ute etter!

 39. Håkon sier:

  Problemet mitt er at jeg er på eget domene.

  Velkommen skal du være som TypeKey-bruker, Iskwew. 🙂

 40. Iskwew sier:

  Jeg skal titte på den Typekey-saken, Håkon – det kan være løsningen.

 41. Mads sier:

  Bare tillat meg å komme med et blogg-tips.

  Jeg vil anbefale alle som interesserer seg for debatten rundt kriminalisering av sexkjøp spesielt og feminisme, makt og samfunn generelt å lese i bloggen til den svenske sexarbeideren Isabella Lund.

  Denne ukuelige dissidenten av en prostituert kvinne lar oss få et unikt innblikk i hennes tanker, følelser, håp og skuffelser når det gjelder hvordan Sverige behandler henne og andre sexselgere.

  Isabella Lund er en modig stemme i et Sverige som fra den andre siden av kjølen fremstår som en vellykket prostitusjonsbekjemper. Lund beskriver og avslører hvordan den kompakte majoritet, og da også radikalfeministene, undertrykker, ignorerer og usynliggjør de prostituerte. Symbolpolitikken er skitten.

  Jeg synes det nesten er rørende å lese hvor respektfullt hun følte hun ble møtt av norske NRK-journalister i forbindelse med en dokumentar om prostitusjon (kommer i jan 08).

  http://sensuellqkonsult.wordpress.com/2007/12/15/jag-grat-igar/

  Før ekstremfeminismen tar strupetak også på Norge, vil jeg anbefale alle å få litt alternativt input midt oppi den beinharde statsretorikken rundt prostitusjon – et eksperiment med svake mennesker som i mine øyne er dømt til å mislykkes.

  http://sensuellqkonsult.wordpress.com/2007/10/19/bokslapp-i-oslo/

 42. Mads sier:

  (…) et eksperiment med svake mennesker som i mine øyne er dømt til å mislykkes.

  Relativsetninger er lumske. Det er ikke menneskene jeg mener er dømt til å mislykkes, men kriminaliseringseksperimentet.

  🙂

 43. Petter sier:

  Nå er det visst i orden igjen med skikkelige lenker der borte.

 44. Iskwew sier:

  Det som funker er å linke til wordpress eller typepad. Jeg har tenkt å sjekke ut typepad, ettersom den linker til wordpress.com, og den bloggen bruker jeg ikke til annet enn å ha den.

 45. Petter sier:

  I kommentarfeltet på Fast City klarte jeg å legge inn en kommentar med lenke til meg selv. Pratet vi forbi hverandre?

 46. Iskwew sier:

  Da er det noe som er endret igjen. Jeg fikk bare til å bruke wordpress.com, ikke iskwew.com.

 47. Iskwew sier:

  Nå har de endret det, ja. Glimrende!

Top