Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Kutter månedskortprisen i Oslo

28.11.07 in Diverse

I går ble resultatet fra forhandlingene mellom de borgelige i Oslo kommune kjent, og i det forliket ligger det blant annet kutt i prisen på månedskort. Prisen går ned fra 720/670 til 550 kroner. Regningen er estimert til 50 millioner kroner.

Dette er selvsagt veldig gode nyheter. Å gjøre det attraktivt å bruke kollektivtransport er nettopp det som må til for at folk skal gjøre det, i større grad. Men når det er sagt er jeg ikke helt sikker på at det hjelper så mye å kutte prisene i Oslo. Sannsynligvis bruker de fleste som kan bruke kollektiv transport, allerede den muligheten. De som derimot bør bruke det i større grad er de som kommer fra områdene rundt Oslo. Altså er det StorOslo Lokaltrafikk som må kutte prisene om det virkelig skal monne.

Mitt månedskort, som går til Oslo og deler av Bærum koster nå 905 kroner. Det er altså betydelig dyrere. Når kommer SL på banen? Før det kuttes der tror jeg neppe vi får stor nok effekt av priskutt. Men det er selvsagt et skritt i riktig retning, ære være bystyre-flertallet for det.

Dette er vel strengt tatt ikke en dag der det er så lett å snakke om kollektivtransportens fortreffelighet, forøvrig. Etter en brann i OsloS-tunnellen i natt står alle tog i Oslo-området. NSB har klart å skaffe 20 busser, visstnok, til 80.000 passasjerer. Jeg var føre var og tidlig ute i dag, siden jeg tenkte at E18 nok var så pakket av biler at det ville lage køer på tilførselsveiene også. Men nei, det var betydelig færre biler enn normalt. Kanskje folk har gitt opp?

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

9 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. bza says:

  Har du ikke sett de nye 4000-seters bussene til NSB? Veldig praktiske i trange bygater… 😉

 2. Iskwew says:

  Hehe – jeg gleder meg til å se dem, altså :o) Litt av noen doninger, tenker jeg.

 3. Goodwill says:

  Jeg tror mange allerede hadde planlagt andre løsninger idag siden det var meldt snø – som ikke kom før etter rushet. Jeg tok bussen idag, og det fungerte i hvertfall helt fint østfra.

  Billigere månedskort i SL-området også, da kommer nok jeg også til å gå over til bussen, tenker jeg!

 4. Iskwew says:

  Det er jo nødvendig om satsing på kollektivtransport i Oslo-området skal ha noen effekt, Goodwill. Innenfor byen er det vel mange som bruker kollektivt allerede.

 5. Anne says:

  Jeg har lært to ting idag:

  1)Man bør lytte til radioen på morgenen. Det kan være interessante opplysninger der.

  2)Det lønner seg aldri å være pliktoppfyllende. Det eneste jeg klarte å tenke på da jeg kom til kaoset på Oslo S var at jeg måtte jo komme meg på jobb på en eller annen måte!
  Så da ble det taxi med noen andre togpassasjerer, det var alt NSB hadde å stille opp med. Allerede i taxien begynte det å demre at det hadde vært lurere å bli hjemme. Jeg har jo faktisk muligheten til hjemmekontor.
  Det tok to timer å komme seg hjem med buss midt på dagen og da var jeg sur og lei og våt til skinnet.

  Sukk

 6. Iskwew says:

  Uffda :o) Det høres ut som en dag fra helvete. Og ja, du skulle gjort som en del av mine kolleger og brukt hjemmekontoret. Men som du sier, slikt tenker man ikke over før det er for sent.

 7. Håkon says:

  NSB anbefalte vel hjemmekontor i dag, men for mange krever dette at man har telefon og Internett som virker den dagen man er hjemme. 🙂

 8. Mads says:

  Nyheten om at månedskortet mitt går ned til 550 kroner, er svært gledelig. Men jeg føler med dere som bor utenfor bygrensen.

  Prisen for månedskort burde vært enda lavere, bare en symbolsk sum.

  200 kr! 200 kr!? Ingen lavere? Første gang – annen gang – tredje gang … VEDTATT!

 9. Iskwew says:

  Fint om det virker fra hjemmekontoret ja, Håkon :o)

  Mads, prisen for månedskort burde vært lavere, ja. Interessant er det forøvrig at Oslo Sporveier og SL vel har fusjonert. Merkelig med så ulik prising av omtrent samme tjeneste.

Top