Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Operahaterne slår til

26.11.07 in Kultur

Det er selvsagt ikke tilfeldig at marmoren i og på den nye Operaen blir gul. Det er opera-haterne (tør vi tenke trekkspillere eller danseband?) som har infiltrert bygget, og i nattens mulm og mørke urinerer på marmoren. Ja, nettopp, operahaterne pisser på den vakre, hvite marmoren.

Bildene taler for seg:

Snøhetta skjønner ingen ting, de har rådført seg med ekspertise, og dessuten er ikke denne marmoren noen tøvete arkitektide.

Personlig synes jeg det bare er å se på fargen for å skjønne hva dette er, men jeg tenker kanskje alt for enkelt?

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

16 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Goodwill says:

  …men geologene advarte, altså.

  Det er visst litt i tiden dette, at man bør lytte til geologene…

 2. Iskwew says:

  Ja, geologer bør det nok lyttes litt mer til :o)

 3. Iversen says:

  Geologer ruler! Heia geologene!

 4. Iskwew says:

  Geologene har visst litt problemer med å få frem budskapet, da.

 5. Marina says:

  Kanskje marmor bare er en dårlig ide på nordlige breddegrader? Det var jo denne skyskraperen i Toronto som ‘mistet’ 140 kg fin italiensk marmor på fortauet fordi den ikke tålte temperaturforandringene også, men den er da iallefall fremdeles hvit. Iallefall var den hvit i mai…

 6. Iskwew says:

  Bittelittegranne kjipt at marmoren falt av veggene på en skyskraper. 140 kilo stein som faller fra 60.etasje lager ganske store hull.

  Jeg tror det er originalt at den blir gul selv før bygget åpner.

 7. Undre says:

  Colgate“, sier nå jeg bare …

 8. Iskwew says:

  Oljefondet har sikkert noen aksjer der! Kjøpe masse Colgate sensation whitening.

  Undre, du ER genial!

 9. Undre says:

  Det enkleste er ofte beste, vet du, Isk. 😉

  Dessuten så står det jo “Clinically proven to remove surface and embedded stains”, og det er jo rett og slett en trend å bare lese det som er positivt av tilgjengelig informasjon nu for tiden. Og dessuten er det helt risikofritt for det står også:

  “Money back guarantee”

  Det er rett og slett ikke bare Jordan som vet hvordan, men også Undre. 😀

 10. Håkon says:

  Marina, jeg har en mistanke om at breddegradene ikke betyr såmye når det er snakk om at også marmoren inne i operaen blir gul. Jeg kan selvsagt ta helt feil. 🙂

  Min mening er at operaen som bygg er litt kjedelig og den er plassert på feil sted. Dermed er det helt i orden for meg om bygget resirkuleres som bakefjøler. (Mitt forslag er å sette opp et litt mer spenstig bygg på Fornebu, hvor det får mer luft rundt seg og kortere avstand til sitt kjernepublikum.)

 11. Iskwew says:

  Akkurat, Undre. Det er jo bevist! Og pengene tilbake om det ikke funker. Det hadde det forøvrig vært fint om Operaen hadde: “Blir vaffal ikke gult før bygget åpnes”, eller noe.

  Håkon, det høres ut som litt av en ide å legge Operaen der kjernepublikum er. Ja, veldig. Visste du ikke at alle på østkanten skal begynne å gå i Operaen, da?

 12. Håkon says:

  Marmor til folket! (Hørte jeg noen hviske Arne Jacobsen-stoler?)

  Folk i sentrumsnære strøk kan jo få en hyggelig båttur til Forneb-operaen. Restituerende sjøluft og finkultur er en uslåelig kombinasjon. Fastboende på Fornebu kan også få noen hyggelige restauranter i nærmiljøet.

  Nå vel, jeg tror at marmorproblemet skyldes at Operaen ved en feil har fått toalett-marmor. Uansett, hadde arkitektene gjort litt research på historiske muséer ville de antagelig sett på klassiske statuer hvordan marmor eldes. Armer og bein faller av.

  Og, bare vent til byggearbeidet er ferdig og gjerdene fjernes. Store hvite flater er jo bare en invitasjon til tagging og grafitti.

 13. Iskwew says:

  Det må du bare hviske, Håkon, du så jo hvordan det gikk meg statsministerfruen.

  Dette burde begynne å ligne en plan. Tror du det blir mye styr å flytte hele greia til Fornebu? Sikkert ikke så mye styr.

  Norge kommer til å få et urinfarget og nedtagget Operahus… ikke helt som det i Sydney, akkurat.

 14. Håkon says:

  Nei, vi får heller tenke positivt. I stedet for å gremmes over en gulnende opera kan vi gi den det lille ekstra som trengs for at vi skal få en gylden opera. Et lite Soria-Moria i vannkanten. Fra uringult yil Rhingullet.

  Hvorfor en armé med vaskeroboter lastet med Colgate når operataket kan holdes skinnende rent ved å bygges om til et kunstig fossefall. Trond Giske har sikkert noen tippemidler å avse.

  Alternativt kan vi kreve at utvendig marmor byttes ut med norske solcellepaneler.

 15. Iskwew says:

  Ahh. Solcellepaneler hadde vært løsningen! Ellers er jeg enig i at det er greit at Opera og Tipping er i samme departement i en situasjon som dette. Det er jo noen synergieffekter her.

 16. Martin K says:

  På god gammal osloslang blir den vel hetende “Pisserenna” eller “Urinalet” blant folk. Det må være kjekt for T. Giske å ha hatt rett. (Det skulle vel ikke være Terra som var konsulent for marmorinvesteringen?)

Top