Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Ikke vær beskjeden, Jens

Sakset fra forsiden av Dagbladet akkurat nå:

minsten.bmp

Her synes jeg ikke Jens skal være beskjeden. Jeg synes han skal bruke hodet, og bytte ut alle tre, men om han vil prioritere, bør rekkefølgen være:

 1. Djupedal – han er en katastrofe som Kunnskapsminister. Norge trenger definitivt en sterkere minister med faktisk kunnskap i denne posten. At Djupedal er den som i stor grad forvalter fremtiden for Kongeriket er en gåte og ganske skremmende.
 2. Bekkemellem – om du snakker personlige preferanser, ville jeg valgt bort kjole-Karita først (siden jeg får allergiske reaksjoner bare jeg ser henne på TV), men Kunnskapsdepartementet er så viktig at jeg prioriterer Djupedal før henne.
 3. Bjørnøy – hun har vært en bleik miljøminister, som ikke evner å få frem sakene godt nok. Men det er uansett Jens og Kristin som styrer med miljø. Så det er egentlig ikke så relevant hvem som sitter i på posten.

Alle tre bør ut altså. Hvem bør inn? Jørgen Lorentzen som likestillingsminister, kanskje? Han har mye fornuftig for seg og det ville vært et spennende alternativ med en mannsforsker på den posten. Erik Solheim som miljøvernminister. Kunnskapsminister… hmm. Vet ikke. Er det noen som vet om noen i den rød-grønne leiren som kunne egne seg. Jeg legger umiddelbart ned veto mot Giske på den posten. Han burde strengt tatt byttes helt ut av regjeringen han også.

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Tagget med:

25 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Megler Smekk sier:

  Kjære Iskwew,

  Det er ikke Jens som skal være ubeskjeden, men det norske folk som bør bytte ut hele regjeringen. Sv er en tragedie på alle områder fra topp (Halvorsen) til bunn (Langeland). Solheim som skal redde SVs omdømme har brukt mange år og et ukjent antall millioner på å skape fred på Sri Lanka – og fred har det blitt ikke sant? Nei, norske politikere har avslørt seg selv som udugelige for lenge siden – i Oslo kranglet de i uker om ordfører mens befolkningen må koke vann.

  Ærbødigst Megler Smekk

 2. tb sier:

  Giske burde absoulutt ut! Før noen av de nevnte! Ingen av de andre når ham en gang til støvlene når det gjelder udugelighet.

  Djupedal har vært en skoleminister på det jevne (viderefører stort sett bare Clemet-politikken, men ok) og en dårlig forskningsminster. Kanskje skole og forskning burde vært to ulike departementers område?

  Lorentzen inn likestillingsminster kunne vært spennende.

 3. Goodwill sier:

  Må innrømme at jeg skvatt i stolen da jeg leste at Solheim var kandidat til å bli miljøvernminister. Han er vel omtrent like mye elefant i glassmagasinet som Djupedal?

 4. Håkon sier:

  Åh, så journalistoppbudet utenfor regjeringskvartalet var ikke på grunn av at hele byråkratiet var uten kaffe og te, altså. (Ikke fikk vi juice heller. Til gjengjeld var nok brusforbruket høyere enn vanlig.)

  Det må ha vært litt av en pølsefest forleden, og pølsevann blir vel ikke varmt nok til å bli ufarlig det heller nå for tiden.

  For øvrig har jeg ikke tenkt å si noe ufordelaktig om pengespillministeren i dag.

 5. Goodwill sier:

  Manuela Ramin-Osmundsen ny integreringsminister, hun som måtte gå fra UDI? Da gjetter jeg på at det blir noe rabalder!

 6. jeg er objektiv *bittelite jugekors*. så jeg synes jo at hele regjeringen burde byttes ut:-)

  hm..starten som foreslås er jo bra…

  Spøk til side, og forsøke på å være LITT seriøs: Djupedal og Bjørnøy fortjener avløsning. De har gjort dårlig innsats. Dels pga egen kompetanse og dels pga overkjøring av statsministeren. En annen som er HELT usynlig er Grande Røys..kanskje derfor hun får sitte i fred? Så kan hun fortsette å avvikle konkurranse i markedet. Monopol er visst ikke bare et spill for henne, men reinspikka alvor.

 7. Iskwew sier:

  Megler Smekk, vi må jo vente to år med det. Og ordførervalget i oslo kunne vært sendt som komikveld, altså.

  TB, Giske bør ut ja, men det skjer vel ikke. Djupedal bør også ut. Forskningen får jo verre og verre forhold. Forskning burde kanskje være et eget departement?

  Håkon, det var nok ikke derfor, nei :o) Kanskje du har rett i at de ikke kokte pølsevannet godt nok?

  Kan du tenke deg å si noe ufordelaktiv om pengespill- og kirkeministeren en annen dag? :o)

  Goodwill, Solheim har i hvert fall politisk tyngde og bred erfaring. Og, ja, om Manuela Ramin-Osmundsen blir integreringsminister… da blir jeg litt lettere sjokkert.

 8. Iskwew sier:

  Ja, hun har vi ikke sett mye til, PS… jeg vet knapt nok hvem hun er. Ikke veldig mye fornying der.

  Du er seff objektiv som få i denne saken :o)

 9. Martin K sier:

  Hmm, fra rød-sida: Djupedal, fordi han er et ufordragelig maktmenneske og dypt upopulær. Bjørnøy, fordi hun ikke kan saksfeltet. Solheim er ikke en dum ide, og Egeland inn som bistandsminister? B.H.Hansen burde dyttes i Akerselva for løftebruddene mot de fattige.

 10. Håkon sier:

  Da er pressemeldingen ute, og i kunnskapsdepartementet ser det ut til at to reparatører er bedre en ingen reparatører.

 11. Iskwew sier:

  Da er fasit der, ja. Og jeg kommer ikke til å savne noen av dem altså. Så får vi se hva de andre bringer til torgs.

  Nye tanker hadde vært fint.

  Kunnskapsdepartementet kan trenge både en og to reparatører, synes jeg.

 12. Undre sier:

  En skoleminister og en forskningsminister. Doh!

  Det er jo ikke ministeren som bestemmer eller skal finne ut av ting uansett, så man hadde klart seg lenge med én person som er villig til å lytte til de som vet hva de snakker om sier og formidle det videre og som er i stand til å oppfordre til framgang og motivasjon innad i departementet og ute i skolene og som skjønner hva det vil si å legge tilrette for en helhetlig tankegang gjennom hele systemet fra barnehage til høgskole/universitet. It’s not rocket science!

  -!!!

 13. Iskwew sier:

  Men verre en det var blir det vel ikke? Nei, jeg tror ikke det.

 14. Undre sier:

  Nei, verre skal man vel vanskelig gjøre det, det største problemet er om de to departementene blir liggende i krig om penger.

  Men det kan ikke være økonomisk å dele departementet i to?

  I den grad man skulle skilt ut noe har jeg på følelsen at det måtte være å opprette et slags forsknings- og studentombud/høgskole- og universitetsombud, noen som kan være en vaktbikkje for høgskolene og universitetene i Norge, noen som har som klar oppgave å være på den høyere utdanninga, forskningen og studentenes side og som ikke var partiavhengig og derfor ikke trengte å stryke hunden med hårene. Jo, det finnes organisasjoner som dekker oppgavene, men en statsoppnevnt person kunne ha gjort seg tror jeg.

  Og det samme kan man si for grunnskolen og den videregående skolens del, det kunne trenges et eget ombud der også. Det tror jeg ville kunne sette en del viktige temaer på dagsordenen.

 15. studinen sier:

  Jeg er enig med deg om at det hadde vært fint med en mann som likestillingsminister! Er grundig lei av at vi skal segregeres før vi diskuterer kjønnsspørsmål, enten det er i kvinnegrupper eller mannspanel… Tror vi kommer mye lenger sammen!

 16. Sex y Sadie sier:

  Ramin Osmundsen er jeg spent på…

 17. lun sier:

  Jeg har ofte lurt på hva den griske Staten gjør med alle pengene de tar fra folk. Når ord som «kunnskapsminister», «likestillingsminister», o.l. dukker opp, begynner man straks å ane et svar.

  Jeg ønsker ikke å fø på et «Kunnskapsdepartement», «Miljøverndepartement», «Fred og kjærlighetsdepartement», «Likestillingsdepartement» og hva de heter alle de nye kjerringreirene.

  Det var mer enn nok departementer og byråkrater for 30 år siden, på Brattelis tid. Det eneste som trengs er byråkratier for Kirke og undervisning, Justis, Forsvar, Helse, Utenrikssaker og Finans.

  Slank disse, legg ned resten!

  Hilsen skatteutplyndringslei drage lun.

 18. Iskwew sier:

  Undre, jeg tror nok det er behov for litt mer styring fra offentlige myndigheters side når det gjelder den oppvoksende slekt og hvordan de utdannes. Litt mer må til, og kanskje er det lurt å dele det opp på denne måten.

  Studinen, da ble det ikke Jørgen, men det var uansett et interessant valg som Likestillings- og integreringsminister.

  Sadie, det skal bli interessant, ja.

  Lun, jeg skal ikke si noe nøyaktig om hvor mange departementer vi trenger, men jeg tror nok jeg er for litt fler enn du er.

 19. Håkon sier:

  [quote comment=»38671″]Det var mer enn nok departementer og byråkrater for 30 år siden, på Brattelis tid.[/quote]
  Tja, begge regjeringene til Bratteli hadde vel 14 departementer. Nå har vi 18 departementer. Vi kan jo selvsagt lure på hvor mange departementer vi har i 2040? :o)

 20. Milton Marx sier:

  Etter å ha sett Fru Halvorsen som finansminister, er jeg litt skuffet over at SV ikke fikk ministerpostene innen alle sine kjerneområder. Man kunne komme langt hvis man fikk lukket munnen på sosialistene. Av en eller annen grunn kom jeg til å tenke på Matheus-evangeliet, kapittel 26:

  69 Imens satt Peter ute på gårdsplassen. En tjenestejente kom bort til ham og sa: «Du var også med denne galileeren Jesus.» 70 Men han nektet i alles påhør og sa: «Jeg skjønner ikke hva du snakker om.» 71 Da han gikk ut i porthvelvingen, fikk en annen jente øye på ham og sa til dem som sto der: «Han der var med Jesus fra Nasaret.» 72 Peter nektet på ny og sverget på det: «Jeg kjenner ikke den mannen.» 73 Litt etter kom de som sto der, bort til Peter og sa: «Visst er du en av dem, du også! Dialekten røper deg.» 74 Da ga han seg til å banne og sverge: «Jeg kjenner ikke denne mannen.» I det samme gol hanen. 75 Da husket Peter hva Jesus hadde sagt til ham: «Før hanen galer, skal du fornekte meg tre ganger.» Og han gikk ut og gråt bittert.

 21. Iskwew sier:

  Du mener at Erik Solheims dager som rettrygget nå er talte, Milton?

 22. Mads sier:

  Preben Z Møller som likestillingsminister hadde vært noe, iskwew?

  😉

 23. Milton Marx sier:

  Om Solheim vil kunne se sine velgere i øynene om 2 år? Se dét vil bli spennende! Der Solheim har sittet til nå, har det vært forholdsvis vindstille. (I Norge vil folk at man gir mye U-hjelp, men det er forsvinnende liten interesse for hvordan pengene brukes).

  Miljø er et langt mer sentralt tema. Tar han omkamp om olje i nord, gasskraft etc? Får vi se Solheim gå ut mot kjøp av klimakvoter fra fattige land, i og med at u-landene trenger klimakvotene for å utvikle seg, og at det mest miljøvennlige vil være å gjøre en innsats hjemme?

  Setter miljøorganisasjonene riktig dagsorden, vil Solheim kunne få dårlig presse. Ville Solheim ha kunne gjort ting vesentlig annerledes enn Bjørnøy? Jeg tviler. Regjeringen vil neppe legge om olje- og energipolitikken i nevneverdig grad. Solheim vil trolig måtte velge mellom å bli overkjørt eller fornekte sitt partis verdier.

  Det kan godt være at Solheim må fornekte partiprogrammet både tre og fire ganger innen hanen galer/valget.

 24. Håkon sier:

  Erik Solheim hadde i det minste noen interessante betraktninger om dette å være statsråd og hvem som skulle gjøre jobben. For min egen del er jeg mer interessert i å få vite hvorfor ikke Heidi Sørensen kunne fått jobben som statsråd og i stedet bare må gjøre arbeidet for Solheim. Er det ny likestillingspolitikk fra SV, eller rett og slett bare fordelingen av antall hoder fra hvert parti? (Sagt på en annen måte: Siden SV måtte sette inn to for å rydde opp etter Djupedal så er det Solheim som fikk gå i skoene Sørensen burde fått.)

  Nå vel, om to år er det omorganisering igjen.

 25. Iskwew sier:

  Mads, han er vel bedre egnet som grøftegravingsminister?

  Milton, dette har du vel rett i, ja. Det skal bli spennende og se. SV hadde ikke noe annet valg enn å sette en tungvekter på jobben. Hvis ikke er de jo knapt over sperregrensen ved neste valg.

  Håkon, det er interessant, ja. Og han får jo et stort departement som til dels er ganske forskjellig. En rimelig formidabelt stor oppgave. Tilsvarende stor oppgave var det i Bjarne Håkons departement. Og den ble altså splittet igjen.

Top