Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Apple iPod software sucks

24.08.07 i Diverse

PC’en min hadde jo kræsja big time da jeg kom hjem fra ferie, og backupen min var noe aldersstegen. Dermed var musikken min forsvunnet da jeg fikk gjenopprettet systemet. Men, den lå jo på iPod’en. Jippi! Eller?

I utgangspunktet ikke Jippi. iPod og iTunes er jo laget slik at du bare kopierer fra PC til iPod, ikke den andre veien. Og dermed står du der. Til du finner software som kan gjøre det, noe jeg gjorde. Men den kostet $19,90 selvsagt. Jeg begriper jo ikke Apples logikk her, i det hele tatt. PC’er kræsjer jo stadig vekk. Det må derfor være en mulighet til å ta backup av iPod. Men neida, akkurat som det ikke var mulig å kopiere musikk du hadde kjøpt påiTunes music stor til andre innretninger enn en iPod. Der har Forbrukerrådet heldigvis vært høyt på banen.

Jævla monopolistsvin.

Men vi har jo det andre monopolistsvinet også. Microsoft altså. Og mens jeg knurret over iPod, kom jeg til å tenke på en snutt om Win95. Works for iPod too.

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde
Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Tagget med:

20 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Håkon sier:

  Backup av pod’en er et must, og backup av musikken som ligger på PCen er ikke så dumt det heller. 😉

 2. Keera sier:

  Hmmm… Jeg slettet en del musikk fra iTunes på Mac-en min, og neste gang iPoden ble koblet på, fortalte iTunes at det lå kjøpte sanger (fra iTunes Store) på iPoden som ikke ligger i iTunes og spute om jeg ville overføre dem fra iPoden.

  Fyrt opp iTunes?

 3. Iversen sier:

  Jeg kan null og niks om iPod siden jeg holder meg unna Apple så langt det lar seg gjøre, men er det altså slik at man ikke kan bruke sin egen iPod som minnepinne?

 4. CyberGhost sier:

  [quote post=»950″]Men vi har jo det andre monopolistsvinet også. Microsoft altså.[/quote]

  Kastet ut Bill for 10 år siden omtrent. Har ikke savnet HAM et sekund 🙂

  Iskwew, har du sjekket om du kan bruke ISP-en din som backup?

 5. Iskwew sier:

  Håkon, backup er i det store og hele veldig lurt.

  Keera, min spør bare om jeg vil overskrive iPod med det jeg har i iTunes. Ikke noen forespørsel den andre veien. Men den er i hvert fall tre år gammel.

  Iversen, med det programmet jeg kjøpt i gå kveld kan du det. Men jeg tror ikke jeg kunne det før. Det kan være fordi den er gammel.

  CyberGhost, jeg bruker Windows fortsatt, ettersom det meste av det jeg trenger av software er laget for den plattformen. Og nei, jeg har ikke sjekket om jeg kan bruke ISP som backup. Det skal jeg gjøre.

 6. CyberGhost sier:

  De fleste ISP-er har begrensninger på hvor mye diskplass man kan forsyne seg med. One.com opererer f.eks. med trinn på 1000, 2000, og 4000 Mb. For alle alternativene har de akseptable priser. Det som er ledig når plassbehovet for blogg og andre ting er trukket fra kan være en god del mindre. Enkelte ISP-er har også begrensninger på hva slags filer som er tillatt å laste opp.

  De flest ISP-er har god sikring av kundenes data, og «off site backup» er immun både mot brann og innbrudd i eget hus.

  Hva som er viktig å ha backup av er høyst individuelt. For min egen del prøver jeg å verne om bilder, mens musikk kan jeg gjenskape fra CD-er hvis alt skulle gå galt (oh yes, been there).

  Ulempen med bilder og musikk er at filene tar stor plass. Både jpeg og mp3 er allerede komprimert og lar seg ikke komprimere særlig mer.

  En variant kan også være å sende de mest verdifulle filene til seg selv på mail hvis man har mailen sin liggende på en server 🙂 På gmail har man ca 3000 Mb til rådighet, pr konto. Det kan man jo ha flere av, men det er litt tungvint å administrere.

  Det finnes også en morsom løsning som gjør bruk av gmail. Filene vil kunne både lagres og hentes fram via utforskeren i windows 🙂

  Informasjon finnes her

 7. Iskwew sier:

  Jeg har 1 GB på domenet, og er ikke i nærheten av å ha brukt alt det. Så det er en mulighet. I tillegg skal jeg sjekke med ISP hva jeg kan ha der.

  Bilder er det viktigste, som du sier kan musikk gjenskapes, i hvert fall det meste. Selv om jeg har en god del jeg ikke har på CD. Skal sjekke den G-mail saken. Men jeg vet ikke helt om jeg stoler på Google når det gjelder private data..

 8. radiohode sier:

  iPod og Apple har et sært forhold til rettigheter til musikk. Glad for at jeg har en Creative-spiller. 🙂

 9. Iskwew sier:

  Da bør du ikke handle i butikken til iTunes – men det har du sikkert skjønt :o)

 10. Shoaib sier:

  Råkul video 🙂

 11. Tom R sier:

  Filene ligger på iPod-en i en skjult mappe. Den kan åpnes ved å velge å «tillate skjulte filer» eller m. kommandolinja.

  Du kan bruke iPod som minnepinne, men du vil ikke kunne spille musikk som ligger i «minnepinne»-delen.

  Jeg personlig er glad Mac-bruker og har vært lenge, men har ikke vært like begeistret for måten iPod/iTunes har fungert.

  Apple sin tankegang ser ut til å være: iPod er en måte å spille sanger som har sitt «hovedsete» på datamaskinen.
  Ta derfor backup av innholdet på datamaskinen, for innholdet på iPod-en er mistelig.

  Litt annerledes tankegang en brukerne kanskje tenker, men den gjennomsyrer til en stor del hvordan det er lagt opp. Husk at Steve Jobs tenker på «den digitale mediahub» som en Mac (PC) i sentrum med enheter koblet til rundt. Disse har en underordnet betydning til datamaskinen, og forklarer IMHO hvorfor «dom gör det på det här viset».

 12. Iskwew sier:

  Ja, det er nok slik de har tenkt, Tom, at hovedsetet er på PC’en. Men jeg fikk altså reddet alle sangene mine fra iPod heldigvis. Det var verdt 120 kroner :o)

 13. Marina sier:

  Jeg skulle til å si noe om å BETALE for programmer for iPoden, men så husket jeg at du har jo Windoze-viruset på PC-en din…
  Uansett hva slags programvare man bruker er det utrolig lurt å ha minst en backup. Jeg har en for alt på alle datamaskinene mine, plus en til for de viktigste filene som bilder og musikk, i tillegg til at de fleste bildene jeg har tatt det siste året er oppbevart både på min Powerbook plus den ekstra harddisken jeg har for bilder. Og så har jeg en slags online backup som egentlig ikke funker særlig for det er bare 1G…
  Og så har jeg 3 forskjellige iPoder og to forskjellige programmer som kan kopiere filer fra dem. For sikkerhets skyld oppbevarer jeg hele musikk-biblioteket mitt på den største iPoden, ettersom den har mye ekstra plass uansett.

 14. Iskwew sier:

  Jepp, det har jeg :o)

  Jeg skal sørge for å ha bedre backup-rutiner i fremtiden, for du vet jo aldri når det smeller.

 15. Helge sier:

  Litt sen å kommentere – men det er jeg jo ofte.

  PC-er som selges til «folk flest» er stort sett bare tull. Driftsikkerheten er i virkeligheten så liten at å basere datasikkerhet (overlevelse) på dette, er som å kjøre trehjulsykkel på motorveien i 90 med ørene flagrende i vinden :O)

  Det går greit en stund…

  Sikkerhet ligger i real-time ghosting av en eller annen sort. Dobbelt sett med hardisker der den ene er en klone av den andre. Koster selvsagt mer, men jeg har data fra 80 tallet fremdeles i fin form…

  Sikrer ikke mot brann – men sikrer mot 99% av alt som kan skje, og det beste er at en har dataene uten å måtte huske å ta backup.

  Et av nettstedene mine forsvant for en tid tilbake – det viste seg at jeg hadde langt ferskere backup enn ISP’en.

 16. Iskwew sier:

  Du hadde ferskere backup en ISP? Det var imponerende!

  Jeg kan gjøre mye for å sikre data, som jeg ikke gjør ofte nok. Jeg har jo f.eks. 3 PC’er. Å legge ting både dobbelt og trippelt er en god ide. Og dessuten har jeg 250 GB ekstern harddisk. Det er bare å ta den i bruk!

 17. Guri sier:

  Kvar gong eg les slikt kjem eg på at eg skal kjøpa meg ein ekstern hardisk… Jaja. I det minste har eg det viktigaste på både iPod og data, det er jo noko.

  Forresten har eg lyst til å lesa barnevernsposten din. Går det an å få passord? 🙂
  Eg er ikkje berre oppteken av språk, grunnen til at det er det eg kommenterar er vel at eg kan gjera det utan å verta overstadig engasjert (litt usikker på om engasjert er rett ord). I mitt tilfelle er det ein god ting, eg brukar ofte alt for mykje energi på debattar eg verken har tid eller lyst til å ta… :/

 18. Iskwew sier:

  Jeg er litt i tvil om hva jeg gjør med den posten… Muligens tar jeg den helt bort, men send meg en mail via kontakt-skjemaet så skal jeg tenke på det, Guri.

 19. CyberGhost sier:

  Det finnes flere løsninger nå med ekstern disk som kan plugges inn i et lokalnett. Dette kalles NAS for Network Attached Storage. Noen av disse boksene har plass for to disker hvor man kan velge å speile disken, evt slå dem sammen til en logisk disk. Selv har jeg en slik med 500 Gb x 2 hvor diskene er speilet. Hvis den ene disken går fløyten vil som regel innholdet på den andre være intakt. Det er enkelt å bytte den defekte disken, ingen skruer å forholde seg til. Når det er gjort synkroniseres diskene slik at du igjen har to med samme innhold. Boksen min har forøvrig USB-port for felles printer også.

  En slik boks er ideelt å bruke i et trådløsnett. Det er som oftest en ledig port på trådløsruteren som NAS-boksen kan plugges inn i. Boksen kan da være felles lager for flere PC-er. Med en sånn slipper man ekstra krimskrams som henger på PC-en. Boksen er ikke større enn sånn ca en 2-liters fløteis 🙂 Kostnaden er til å leve med.

  Jeg har ikke lyst til å krydre/forsøple bloggen her med referanser, men jeg kan sende på mail via Iskwew hvis det skulle være interesse for det 🙂

 20. E.R. II sier:

  Jeg har en iPod, men tror ikke jeg gidder å kjøpe musikk av Apple. Jeg kjøper faktisk utrolig mye musikk, og så laster jeg noe ned for å finne nye impulser. Men mest kjøper jeg.

  Det ville være litt rart om jeg kjøpte en bok, mens bokhandelen forlangte at jeg skulle lese den i deres lokaler. Jeg erkjenner at det ville føre til problemer og faktisk allerede har ført til problemer for musikkbransjen, men mye av årsaken ligger i at de verken har hatt vilje eller evne til å møte den nye teknologien. Jeg syns at det er kjedelig at jeg kun kan bruke en klient mot min iPod, men jeg tror at jeg heller vil basere meg på et bibliotek av filer utenfor iTunes, så får jeg heller imporere filene inn i programvaren. Lurer på om jeg da får dobbeltlagring?

  Speilig er vel ikke det store, jeg er nesten mer redd for programvare som trasher disken enn jeg er redd for krasj. Men så har jeg ikke hatt krasj heller. Bør vel få meg en form for løsning. Det verste som kan skje er at ting blir ødelagt uten at jeg legger merke til det. Og at det ikke lar seg rekonstruere i ettertid.

  Dere som er sanne hackere: Er det ikke best med enn eller annen form for ekstern disk som du bare synker med maksinen din av og til manuelt ved å plugge inn? Da burde man ha ganske bra kontroll mot å miste data. Jeg tror ikke jeg vil gidde å kjøpe tapestasjon privat.

  Det jeg gleder meg mest til? Jo, å abbonere på podcast av This American Life. Etter å ha sett et amerikansk TV-program erkjenner jeg at TV er best på TV. I hvert fall ikke på en to-tommer.

Top