Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Hvilken historisk personlighet er jeg?

22.08.07 i Diverse

Etter å ha observert at flere har tatt denne testen, måtte jeg ta den jeg også. Altså den som går ut på å finne ut hvilken historisk personlighet jeg er. En ganske genial test, vil jeg nok si.

logo
Hvilken historisk personlighet er du?
Mitt resultat:
Albert Einsten
Du er et av historiens største genier. Dine tanker går høyt over hodene på de fleste andre i din samtid. Sannsynligvis kommer du til å revolusjonere måten vi ser på verden for alltid før din tid er omme. Men alt er relativt, er det ikke?
Ta denne quizen på Start.no

Nå er det vel ganske relativt hvor lik Einstein jeg egentlig er, og hittil har jeg revolusjonert verden bare i ubetydelig grad, er jeg redd. Relativt begrenset, vil jeg nok si. Personlig tror jeg det avgjørende punktet var da jeg klikket på at jeg har halvlangt, ganske uregjerlig hår.

Noen lure ting Einstein har sagt (i hvert fall påstås det at han har sagt det:

«It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure.»

«As far as the laws of mathematics refer to reality, they are not certain; as far as they are certain, they do not refer to reality.»

«Common sense is the collection of prejudices acquired by age eighteen.»

«A man’s ethical behavior should be based effectually on sympathy, education, and social ties; no religious basis is necessary. Man would indeeded be in a poor way if he had to be restrained by fear of punishment and hope of reward after death.»

«A person who never made a mistake never tried anything new.»

Flere her.

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

51 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Håkon sier:

  Hm, ettersom 9.63% i skrivende stund har fått Einstein som resultat på testen så er nok testen litt rausere med genialiteten enn det virkelige liv er. Nå vel, verden trenger så mange Iskwewer som mulig, så jeg skal ikke klage. :o)

 2. HvaHunSa sier:

  Charles Babbage
  Du regnes som den opprinnelige oppfinneren av datamaskinen. Du har stor innsikt i teknologi som ligger mange år fram i tid. Selv om du kanskje aldri selv vil greie å virkeliggjøre idéene dine, vil de sannsynligvis så frø som vil spire og gro i framtiden.

  8.55% har falt innenfor denne kategorien.

  Jeg konkluderer med at denne testen har lik null i både indre og ytre validitet 😉

 3. Milton Marx sier:

  Au da! Du er en av tidenes mest beryktede diktatorer. Det er ikke noe du heller vil enn å regjere i hele verden. Du har dine særdeles klare idéer om hvordan verden bør se ut, og du er ikke redd for å gjøre hva som helst for at de skal bli virkelighet. Skremmende nok er du også svært karismatisk og en god leder. Bør vi være redde?

 4. Milton Marx sier:

  Jeg lik Adolf Hitler? Det må være fordi jeg foretrakk lasagne!

 5. Milton Marx sier:

  Men skal jeg være helt ærlig – og det skal man faktisk av og til (men vet jo ikke om man skal det her) – så har jeg akkurat i dette øyeblikk Mein Kampf liggende på nattbordet i dansk komplett utgave – sammen med Atlas shrugged.

 6. Håkon sier:

  [quote comment=»32232″]så har jeg akkurat i dette øyeblikk Mein Kampf liggende på nattbordet[/quote]
  Men ringer det noen Dagens Næringsliv og spør om bøkene på nattbordet av den grunn? Neppe.

 7. Milton Marx sier:

  Håkon: Nei, det gjør jo ikke det…. men det kan jo enda bli! Det tyske svulstige språket er oversatt til et heller tunglest dansk, så jeg får jo pokker ikke tatt meg sammen til å bli ferdig. Det er en bok jeg gjerne skulle ha lest, men det trekker vel etterhvert så langt ut at den havner i bokhylla igjen.

 8. Iskwew sier:

  Håkon, du er alt for snill :o) Og ja, jeg tror den er i overkant raus den testen. Det var nok håret, tenker jeg :o)

  HvaHunSa, dette er en test av typen selskapslek, ja :o)

  Milton, hvor mange Hitlere er det blant oss da? Og selvsagt er vi redde!

 9. Milton Marx sier:

  Rundt 10% eller noe slikt, mener jeg å huske. Jeg stusser på at jeg ble en Hitler selv om jeg svarte at jeg ikke ville være konge i verden for en dag, ettersom folk bestemmer best selv.

  Tok testen en gang til, og endret bare svaret på spørsmålet om felt jeg kunne tenkt meg å jobbe innenfor, og endret dette til ledelse (som jeg hadde oversett i farten – fra militær)- og vips var jeg …

  Christoffer Colombus

  Du er en oppdager og en eventyrer. Ditt kall er å reise langt avgårde og oppdage nye ting – utvide vår horisont og avsløre verdens mange mysterier. Et spennende og begivenhetsrikt liv ligger framfor deg, så hva venter du på? Reis av sted i morgen den dag!

  1.57% har falt innenfor denne kategorien.

  Kan forfatteren ha fordommer mot militære?

 10. Marina sier:

  Og de sier jeg er lik Leonardo da Vinci til tross for at jeg sa at jeg ikke har skjegg. Og det har jeg ikke heller.
  Men hvis jeg var et geni, noe jeg slett ikke vil påstå at jeg er, så ville jeg nok vært et universalgeni. Det går bare ikke an for meg å spesialisere!
  Og ettersom hver historisk person scorer litt i underkant av 10%, vil jeg gjette at de har 12 forskjellige muligheter. Bare gjette, altså!

 11. Iskwew sier:

  Aha, Milton, det var den militære karrieren som gjorde deg til Hitler. Da var det gjerne vitenskap i tillegg til hår som gjorde meg til Einstein :o)

  Marina, jeg er nerdete nok til å gjerne ville spesialiere meg. Men jeg tror du har rett i at dette nok er 10 eller 12 muligheter, og i tillegg interessant hvordan de kategoriserer de 15 spørsmålene.

 12. Håkon sier:

  [quote comment=»32237″]Og ettersom hver historisk person scorer litt i underkant av 10%, vil jeg gjette at de har 12 forskjellige muligheter. Bare gjette, altså![/quote]
  Tja…
  Christoffer Colombus 1.57%
  Platon 1.18%

  Noen scorer mer i underkant av 10 prosent enn andre, men jeg tror ikke det er så mange historiske personer i denne testen. Hva kategorisering angår er den neppe nevneverdig vitenskapelig, men man har da glede av å finne litt humor også.

 13. Iskwew sier:

  Jepp, dette har verdi som selskapslek :o)

  Hvem ble forresten du, Håkon?? Jeg antar du har tatt testen :o)

 14. CyberGhost sier:

  Milton: «Rundt 10% eller noe slikt, mener jeg å huske. Jeg stusser på at jeg ble en Hitler selv om …»

  Jeg har hørt at 10% av oss er psykopater. Det stemmer jo bra med konklusjonen over.

  Det er skremmende å tenke på at hver 10. person vi møter er en psykopat, At en av ti kolleger, venner eller familiemedlemmer er det. Eller at hver 10. av Iskwews tilhengere er det! Huff 🙁

  Jeg trøster meg med at jeg selv endte opp som Charles Babbage, hvilket passer bra ettersom jeg jobber med datateknologi.

 15. Håkon sier:

  I denne testen falt jeg egentlig av på matspørsmålet. Der var det ingen gode alternativer, så jeg ble nødt til å ta meg en brødskive og endte opp samme sted som Iskwew.

  (Pussig nok har 19.29% funnet fram til Jesus i denne testen, uten at jeg har tenkt å reflektere over hva som er typisk norsk akkurat nå.)

 16. Iskwew sier:

  CyberGhost, jeg tror nok den 10%en gjelder antisosiale adferdsforstyrrelser av ymse slag og ulik grad, ekte psykopater er det heldigvis færre av.

  Så ikke tenk på det du :o)

  Håkon, jeg falt av på det også, men endte med pasta.

  Hvordan fant du ut hvor mange som hadde havnet på hver person?

 17. Håkon sier:

  Det er nok mye jeg ikke vet, Iskwew, men det er mulig å leke litt med svaralternativ og nå og da er det andre mennesker i nærheten som tester seg selv. 😀 Kunne skrevet et program for å teste alt, men det får være måte på nysgjerrighet og virketrang. Hvor sterkt Gandi står får noen andre finne ut. Pasta var forresten valget til middag i dag.

 18. Sauegjeteren sier:

  Jeg har hørt at 10% av oss er psykopater. Det stemmer jo bra med konklusjonen over.

  I denne testen her vil jeg påstå at alle er «psykopater», eller hvertfall folk med en meget forskjellig personlighet fra de fleste andre. Man må nesten ha det for å skille seg ut såpass.

  Jeg? Tolkien.

 19. Weinberg sier:

  Einstein, ja. Hyggelig det, men utvalget virker noe skralt, gjør det ikke?

  Har du forresten prøvd denne testen?

 20. CyberGhost sier:

  Weinberg: «Har du forresten prøvd denne testen?»

  Det er interessant å se at snittresultat for selvinnsikt blant alle som har tatt testen ligger på 2% :-]

 21. Iskwew sier:

  Aha, Håkon :o) Jeg tror heller ikke jeg hadde giddet å skrive noe program for å teste alt. Men at 20% av Norges befolkning er Jesus høres noe drøyt ut.

  Sauegjeteren, om alle er psykopater så mangler alle empati. Det kan vel ikke sies for Jesus og Gandhi i hvert fall?

  Weinberg, jeg har prøvd den testen, og den viste at jeg har 0 selvinnsikt. Da ga jeg opp den testen, for så ille er det ikke med meg.

  CyberGhost, jeg undrer meg over hva det er som determinerer selvinnsikt i den testen. Jeg undrer meg ganske mye over det.

 22. Bluebird sier:

  He-he, 60 % selvinnsikt, men 0 % musikalsk intelligens.

  Alle som har sett den noe eklektiske CD-samlingen min vil være enig i det siste.

 23. Iskwew sier:

  Jeg derimot:

  100 % | Språklig intelligens

  80 % | Logisk-matematisk intelligens

  60 % | Naturalistisk intelligens

  60 % | Mellommenneskelig intelligens

  60 % | Visuell intelligens

  40 % | Fysisk intelligens

  0 % | Selvinnsikt

  0 % | Musikalsk intelligens

  Det jeg lurer litt på er hvordan du kan ha mellommenneskelig intelligens med 0 selvinnsikt?

 24. CyberGhost sier:

  Iskwew: «jeg undrer meg over hva det er som determinerer selvinnsikt i den testen»

  Hvis du undrer deg kan du få fasit:


  Spm 1 2 3 4 5
  nei nei nei nei nei

  Spm 6 7 8 9 10
  nei nei nei nei nei

  Spm 11 12 13 14 15
  nei nei nei ja nei

  Spm 16 17 18 19 20
  nei nei nei nei nei

  Spm 21 22 23 24 25
  nei nei nei nei nei

  Spm 26 27 28 29 31
  nei nei nei nei nei

  Spm 31 32 33 34 35
  ja ja ja ja ja

  Spm 36 37 38 39 40
  nei nei nei nei nei

  Som du ser er det enkelt å lure systemet ved å tenke logisk :-]

 25. Iskwew sier:

  Hmmm :o) Jeg tror det er en tulletest, altså.

 26. Milton Marx sier:

  http://www.hamartiltopps.no/ukesoppgaver/vis_ukesoppgave.php?post_id=45

  Mål Gorillafaktoren din! Hvor langt har du kommet siden apestadiet?

 27. CyberGhost sier:

  Tullete test? Ja, men ikke mer tullete en at det er relativt enkelt å skjønne hva spørsmålsstilleren er ute etter for å gi 100% uttelling. Det er logisk oppbygd med 1 dedikert side à 5 spørsmål pr. «intelligensområde». Selvinnsikt er spm 31-35. Legg merke til at på spm 14 er nei et positivt svar mens ja er positivt på resten av spørsmålene. Fasiten over gir 100% på selvinnsikt og 0% på resten hvis noen skulle lure :o)

 28. Iskwew sier:

  Så folk med veldig korte armer er kommet lengst i utviklingen? Selv om de ser litt snåle ut?

 29. Iskwew sier:

  Jeg skjønte det, CyberGhost :o)

  Så altså: For å ha selvinnsikt må du skrive dagbok. Du må til enhvert tid vite hvor du skal. Du må like å fiske alene eller gå alene i skogen. Du må (sic!) ha vært på selvutviklingskurs. Og jobbe alene?

  Ja veldig!

 30. Iskwew sier:

  Her er forresten overgangen fra ape til Milton Marx:

  Evolution

 31. CyberGhost sier:

  AP-mannen? Det må vel være Jens? :-]

 32. Iskwew sier:

  Nei, det der er helt sikkert Milton. Jens sitter vel ikke naken foran PC’en?

 33. Milton Marx sier:

  Og det påstår du Milton gjør!!??

  Jeg mener, hvordan kunne du vite?

  Gjør du også???

 34. Iskwew sier:

  Sitemeter er blitt veldig avansert i det siste, Milton. Du skulle bare visst!

  Jeg derimot, er selvsagt anstendig kledd foran PC’en. Noe annet hadde vel tatt seg ut.

  (Vi bor i et land der det er høst og vinter stort sett hele året, Milton. I motsetning til deg.)

 35. Håkon sier:

  [quote comment=»32286″]Jeg derimot, er selvsagt anstendig kledd foran PC’en. Noe annet hadde vel tatt seg ut.[/quote]

  Kan man ikke leie inn en sekretær som kan sitte naken foran PCen? Må vi liksom gjøre alt selv?

 36. Iskwew sier:

  Kanskje det er det Jens gjør??

  *ser for seg noen snacksy overskrifter*

 37. Sauegjeteren sier:

  Iskwew:

  Jeg modererte meg selv litt senere i setningen, jeg liker egentlig ikke utrykket psykopat selv heller. Men man være sykt forskjellig fra de fleste andre, kan vi enes om det?

 38. Iskwew sier:

  Ja, det kan vi jo enes om :o)

 39. Goodwill sier:

  Smiler…jeg har da alltid visst at du er skarp 😉

 40. Goodwill sier:

  Hvah??? Jeg også???? 😀

 41. Iskwew sier:

  Hah! Det er da ingen bombe, Goodwill. Selvsagt er du genial 😀

 42. Sexy Sadie sier:

  Leonardo da Vinci.

 43. Iskwew sier:

  Jeg har en genial gruppe lesere :o)

 44. Hold T. Forfall sier:

  Spørsmål 11/15

  Hvis du skal nyte god kunst, søker du helst til…

  … hvor i innsvarteste hælvete er alternativet for «musikk»?!?!?

  (Og ville jeg i så fall ha blitt noe annet enn Leonardo?)

  På den skrytetesten til Aftenposten, havnet jeg forresten i 100 % «Logisk-matematisk», 80 % «Naturalistisk», 80 % «Visuell» og «Språklig», 60 % «Musikalsk» og «Fysisk», 40 % «Mellommenneskelig» og 20 % «Selvinnsikt», og (med min elendige selvinnsikt!), syns jeg det passer greit. Selv om jeg også syns testen er elendig og ikke har så veldig mye med intelligens-begrepet å gjøre.

 45. Iskwew sier:

  Musikk er kunst?? :o) Jeg la ikke merke til at det manglet.

  Jeg tror ikke spørsmålene heeelt dekker begrepet selvinnsikt. Eller andre ting.

 46. Håkon sier:

  Aftenpostens test er nok avhengig av den enkeltes selvbilde og forståelse av om man svarer for den man er eller den man har et ønske om å være. 😉

  [quote comment=»32563″]Musikk er kunst?? :o) [/quote]
  Da var det spørsmål 11 av 40: Du forstår kunst (ja/nei)

  Egentlig burde vel ordlyden vært: Du tror/mener at du forstår kunst?

 47. Iskwew sier:

  Jepp, Håkon, og dessuten har jo CyberGhost lagt ut fasit :o)

  Jeg tror vi skal anta at dette er egnet som selskapslek, og ikke mye annet :o)

 48. Hold T. Forfall sier:

  [quote comment=»32563″]Musikk er kunst?? :o)[/quote]
  Litt kjepphest for meg, som blir dritsur hver gang jeg ser musikk kategorisert som «underholdning». Men for det meste av musikk er det dessverre rett. Ikke all penselsvinging er kunst heller, men utøvende kunst er da vitterligen kunst.

  [quote comment=»32563″]Jeg tror ikke spørsmålene heeelt dekker begrepet selvinnsikt.[/quote]
  «Du har skrytt på deg så mye at din selvinnsikt definitivt er lav. Vi gir deg 100 prosent score på [xxx] og null på selvinnsikt, og så vil i hvert fall vennene dine skjønne poenget.»

  :-p

 49. Jeg skal ikke begi meg inn på den meget intellektuelle debatt over her, men bare opplyse om at jeg ble Dronning Victoria:

  «Du er en av tidenes mest kjente kongelige. Du har makt og status, men kanskje ikke egentlig de evnene som skulle til for å fylle stillingen din. De fleste lurer nok litt på hvordan du egentlig havnet i en så mektig stilling som du er i, og det er nok de som ler av deg bak din rygg. Men hvorfor skulle du bry deg? Du hersker over alle, uansett!

  16.47% har falt innenfor denne kategorien.»

  Hmmm… We are not amused!!

 50. Shoaib sier:

  Ouch … enda en Hitler … meg 🙂 Skoletysken er altfor rusten til dette …

 51. Iskwew sier:

  Haha, Skorpionkvinnen! Og så mange det er av dere. Det er flere Victoria enn Einstein.

  Shoaib, krysset du også av på militær? Det kan være der Hitler dukker opp.

Top