Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Fake Steve: busted

06.08.07 i Cyberspace

The secret diary of Steve Jobs er en blogg skrevet av en som utgir seg for å være Steve Jobs, Apple-sjefen altså. Fake Steve har han kalt seg. Det er en rasende morsom blogg, som er blitt berømt og beryktet. Med 700.000 besøkende forrige måned. Spekulasjonene har gått høyt og lavt om hvem det er som har skrevet den, denne harselasen med den ganske så eksentriske sjefen for Apple.

Bloggeren har brukt bloggen til å harselere med Jobs og hans rykte som en vanskelig og egoistisk leder, og i tillegg sparket til høyre og venstre blant teknologiselskaper, journalister, venture-kapitalister, Linux-fantaster og Silicon Valleys genrelle aura av overdrivelser. Mange mente at dette måtte være en Apple-innsider, men han hevder bestemt at han ikke har hatt noen innside-kilder i Apple. Han har brukt bøker og biografier til å skape sin ganske spektakulære Fake Steve.

For nå har en journalist fra New York Times funnet ut av mysteriet. Til noens store fortvilelse, ettersom mysterier er ganske morsomme. Timer og dager er brukt på å forsøke å finne ut hvem Fake Steve er. Og nei, det er ikke Esquil som er Fake Steve. Ikke er det Steve Jobs selv heller, noe mange har spekulert i. Det er en redaktør i Forbes Magazine som heter Daniel Lyons1.

Fake Steve har skrevet noen fabelaktige poster. Fra posten da iPhone ble lansert, 29.juni:

To those of you who serve under me at Apple, I say this: Yes, I have berated you, and insulted you, and exasperated you. Yes, I’ve fired your friends for no reason, and made you work harder than you ever thought you could work. Yes, I’ve taken you away from your spouses, your children, your transgendered domestic partners. In some cases your devotion to me has cost you your marriages. You’ve sacrificed a great deal for this. But has it not been worth it? For the rest of your life, you’ll be able to say that you were working at Apple when the iPhone was introduced. You were here on the day when the course of human history was changed forever. Plus, you’ll get a free 4-gigabyte iPhone, a $500 value. Not bad, right?

[..]

The iPhone stands for something very simple — freedom. Apple faithful, you march today in the tradition of the marchers at Selma, in the tradition of Gandhi at the Salt March to Dandi. You have made your point. There are some things, you said, that are worth suffering for. I am proud to have given meaning to your life. I am proud to have invented iPhone and designed iPhone and brought iPhone to the world. I feel, in a way, humbled by your adoration. But in another way not humbled. Anyway. My whole life has built up to this moment. I believe that this is what I was put on the earth to achieve. I thank you all for sharing this historic day with me.

Namaste. Much love. Peace out.

Fake Steve vil bli savnet. Men Steve-Daniel lover å komme tilbake neste uke, etter å ha tatt fri noen dager for å sitte i en sjø og gjøre noe yoga og meditasjon og ikke-tenkning. La oss håpe det!

Peace. Out.

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:
 1. Dan Lyons is a senior editor at Forbes magazine, covering enterprise computing and consumer electronics. He is also the author, last fall, of the much-maligned Forbes cover article, “Attack of the Blogs.” Now he’s blogging. Funny old world, isn’t it? Lyons joined Forbes in 1998. Before that he freelanced for various computer trade journals as well as the New York Times magazine, GQ, Boston Globe and Detroit Free Press. Lyons is the author of two works of fiction, “The Last Good Man” and “Dog Days.” For a time he taught at the University of Michigan and the University of Toledo. []

Tagget med:

7 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. XmasB sier:

  Denne mannen har gått meg hus forbi. Men jeg skal sørge for å lese det som kommer fremover. Helt klart en genial mann. Takk for link.

 2. Iskwew sier:

  Helt klart genial, ja. Jeg har fulgt litt med. Alle har spekulert voldsomt i hvem han er.

 3. Håkon sier:

  Fake Steve har vært artig lesestoff for bransjenerder, men litt av humoren fordamper nok når forfatteren er avslørt. Så er det bare å vente på neste pussige innfall.

 4. Marina sier:

  Kanskje ikke uventet at fyren hadde noe med Forbes å gjøre. Ikke at de har noen politisk agenda, akkurat…
  Selv har jeg lest litt av hva han har skrevet fordi andre ba meg gjøre det, men ærlig talt synes jeg det er noe skikkelig møl.

 5. Iskwew sier:

  Ja, det vil jeg tro, Håkon. Men det var morsomt så lenge det varte.

  Marina, jeg synes i hvert fall noe av det jeg har lest er veldig morsomt.

 6. Esquil sier:

  føler med duden. hardt å bli busta.

  så burde jeg kanskje skrive noe lett indignert her om linken, men sannheten er at jeg leste innlegget og før jeg kom til navnet mitt rakk jeg å tenke, jøss, fake kjendisblogg, kanskje det er noe for meg. så jeg kan ikke protestere …

 7. Iskwew sier:

  Haha, Esquil – linken er humoristisk ment, men selvsagt tror jeg at du kunne finne på noe sånt :o))

  Ja, det er tøft å avsløres – ikke rart han må meditere en stund og tenke noen ikke-tanker.

Top