Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Bærums elendige kollektivtilbud

Det er ganske in å kjefte på bæringer for det meste. Resten av landet ser ut til å fryde seg over Bærumsungdommer på tur som lager Hemsedal om til en slagmark eller tisser på politiets sko i Kragerø for å få bot på 6.000 kroner som de stolt henger opp på gutterommet. Eller på jenterommet.

Personlig møter jeg stort sett kjekk og grei ungdom i nærområdet. Det er i Bærum som andre steder slik at de som ikke ter seg merkes bedre enn de fleste andre, som ter seg. Men om det er en gruppe det er 100% lov å kategorisere og stigmatisere, så er det ungdom fra Bærum.

I tillegg har og kjører folk i Bærum veldig mye mer bil enn de fleste. Og det er jammen ikke rart. Eventuell kjefting når det gjelder dette bør rettes til politkerne.

Om du skal på tvers av et av landets største kommuner eller fra nabokommunen Asker, med kollektiv transport, så bør du være en tålmodig sjel. I går kveld skulle jeg fra Vollen i Asker og til østre Bærum. Og problemet er at alle busser, i hvert fall på den tiden, går en gang i timen.

Det vil si at jeg, om jeg hadde humpet med bussen til Lysaker i 45 minutter fra Asker, hadde mistet bussen med 10 minutter, og måttet vente i 50 minutter på neste. Total reisetid ville blitt omtrent 2 timer.

Om jeg hoppet av i Sandvika, ville jeg har måttet vente i 40 minutter. Total reisetid ville blitt 1 time og 45 minutter.

Jeg hadde ikke tålmodighet til noen av de alternativene, og endte med å ta taxi fra Sandvika.

Jeg vil tro at reisetiden med bil neppe er mye over 30 minutter. Da er det selvsagt ikke rart at folk bruker bilen i stedet. SL hevder muligens at dette har med etterspørsel å gjøre. Men da er det jo slik at når folk venner seg til at kollektivtilbudet ikke fungerer, så tilpasser de etterspørselen deretter. Hadde bussene gått oftere ville rett og slett flere ha brukt dem. Men folk venner seg til at det kan de ikke.

Fossum er blitt et område der det bor veldig mange. Når går siste buss dit? Klokka åtte om kvelden, omtrent. Der er det ikke mulig å bo uten bil.

Folk kommer ikke til å endre vane fra bil til buss før de har et alternativ. Bærums 110.000 eller så innbyggere har ikke det. Dermed kommer de til å kjøre bil.

This is not rocket science.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: , ,

11 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Undre says:

  Men kjære du, Isk. Send nå dette til avisa!

 2. Iskwew says:

  Ja kanskje det. Men det hjelper vel neppe.

 3. Marina says:

  Høres jo litt ut som Iowa, jo! Og det er vel enkelte bæringer som foretrekker det sånn? Akkurat som enkelte steder i USA, mener jeg, hvor “fine” folk ikke vil ha busser eller tog i sitt “fine” nabolag, for denslags tiltrekker jo disse ekle menneskene som “ikke har råd til” bil?

 4. Håkon says:

  Ring til avisa og spør om de har en journalist som kan kjøre deg hjem. Asker og Bærum budservice? :o)

  Et av de største problemene er at kollektivtrafikken er stort sett lagt opp til å kjøre folk til jobben og tilbake. Da kan vi løst rushtrafikkproblemet og være miljøvennlige på samme tid, uten at vi tar levebrødet fra landets bilforhandlere.

 5. Iskwew says:

  Faktisk tror jeg ikke det er sååå mange som foretrekker det, Marina. Men der kan jeg jo ta feil. Og at det høres ut som Iowa, bør vel være noe for Bærumspolitikerne å skrive seg bak øre. USA er jo ikke akkurat kjent for god kollektivpolitikk.

  Hehe, jeg tror kanskje ikke de hadde stilt opp, Håkon.

  Alle linjer i denne kommunen er rettet inn mot noen knutepunkter, ja, og med veldig dårlig frekvens etter rushtiden. Skal du på tvers, har du et problem.

 6. Milton Marx says:

  Vi vil se tisseboten din, Isk! Fikk du den mens du ventet på bussen?

 7. Håkon says:

  Kanskje det er forklaringen på tissevanene til ungdommen? Dårlig kollektivtilbud og ingen offentlige toaletter i hjembygda gir kulturkollisjon når ungdommen reiser på ferie.

  :o)

 8. Iskwew says:

  Det kan du ikke, Milton. Den er til innramming.

  (Minner leserne om at det sto BærumsUNGDOM 😀 )

  Håkon, det er enten det, eller så er det fordi de har lov til å tisse på husveggene hjemme, og skjønner ikke at det bare er lov hjemme.

 9. Marina says:

  Kanskje problemet i Bærum er at kommunepolitikerne er de som i sin ungdom dro til Kragerø for å få seg status-tissebot? Folk som gjør denslags må jo ganske enkelt ha en skrue (eller flere) løs, og da kan man jo ikke regne med at de greier praktisk politikk som å sørge for et godt kollektivtilbud.
  Eller kanskje de tar bestikkelser fra de lokale bilforhandlerne?
  Uansett er det vel politikerne som har skylda, ja. Det er jo vanligvis sånn.

 10. Milton Marx says:

  Denne posten gjorde at jeg kom til å tenke på en tigger jeg engang møtte i Quito, hovedstaden i Ecuador.

 11. Iskwew says:

  Det var en interessant betraktning, Milton, som jeg ikke får kommentert inne hos deg pga. paranoiafilteret her på kontoret.

Top