Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

I en sofa fra Ikea

12.07.07 in Diverse

Jeg er av de som er overbevist om at mye regnvær i lange perioder gjør at folk etterhvert ikke er helt ved sine fulle fem. Det har Ikea forstått. De har jo, om noe, evne til å lese trender og forstå mennesker. Ellers hadde ikke varehuset fra helvete vært en slik suksess.

Jeg var der i dag, og kom noenlunde helskinnet gjennom opplevelsen, selv om det til min forskrekkelse var smekkfullt der midt i fellesferien. Det skyldes selvsagt en kombinasjon av øsende regnvær og fellesferierende fra andre strøk av landet, som enten tar en tur til Ikea av sightseeing-grunner (vel er Oslo kjedelig, men ikke SÅ kjedelig) eller fordi de ikke har en Ikea der de bor, og skal forte seg og handle noen Billy-hyller eller en ny kjøkkeninnredning.

Selv skulle jeg ha et trekk til en stol, og siden jeg ikke er så glad i shopping, spesielt ikke på Ikea, ble det bare et pledd, noen kaffeglass og espresso i tillegg. Sånn sett er det jo greit å dra dit, det blir aldri så dyrt som andre mer shoppingglade har opplevd at det kan bli. Jeg fant riktignok et teppe jeg kunne tenke meg, men det ble litt for balete å ta med på bussen. Det får vente til noen kan kjøre.

Etter å ha surret panisk rundt og lett etter utgangen i en 20-minutters tid, fikk jeg betalt etter noen ørkesløse minutter i kassekø. Gud bedre meg så mye nips, oppbevaringskasser, kjøkkengeråd, duker, gardiner, badesett i stål og grønne planter folk kjøper!

Men nå kommer poenget, som ikke var at jeg overlevde turen. I slutten av måneden blir det nemlig mulig å overnatte på Ikea. Du kan for eksempel overnatte i brudesuiten eller luksussuiten til høyre. Du har den disponibel fra klokken 22:00 til 11:00 dagen etter. I og for seg åpner Ikea klokken 10:00, så du risikerer å få ikke bare frokost, men gjester på sengen, når den første plagede og forvirrede kunden kommer ved 10-tiden. Sengetøyet du sover i blir ditt til odel og eie – heldigvis, for ellers ville i hvert fall ikke jeg ha handlet sengetøy på Ikea (når jeg tenker meg om har jeg aldri handlet det på Ikea heller).

Personlig synes jeg nok det hadde vært artigere å stime opp i sengeavdelingen på Ikea klokken 10 og se på overnattingsgjestene, servere dem te fra termos og kokte egg med kaviar på sengen, for så å dytte dem ut av den for at jeg skal få prøvd den, kunde som jeg jo er – eller later som at jeg er.

“Vi opplever at mange nordmenn på bilferie legger turen om Ikea. Nå vil vi teste ut dette for å gjøre Ikea til et komplett reisemål og gi folk et innblikk i hva som skjer på Ikea om natten”, sier kommunikasjonsrådgiver for Ikea Norge, Frode Ullebust. Herre min Ullebust, sier nå jeg. Ikea som komplett reisemål. Hva skal vi med Alicante, Sørlandet, Santorini og så videre, når vi kan dra på opplevelsesferie til Ikea?

Så fikk jeg noen hysteriske bilder i hodet av Ikea-overnattere som våkner midt på natten, mens kaldsvetten spretter på pannen av et grusomt mareritt. Og idet de slår opp øynene kommer det et skjærende skrik over leppene, når de oppdager at de er MIDT I MARERITTET. Det var ikke bare en drøm.

Eller bildet av en Ikea-overnatter som våkner klokka 03:00 og må på do. Det hadde aldri jeg funnet, jeg som bruker 20 minutter på å finne utgangen. Etter å ha løpt rundt til blæra omtrent eksploderer, sovner han til sist utmattet oppå det teppet jeg så på i dag. Eller kanskje i en sofa fra Ikea. Det som er sikkert, er at han jo aldri i verden finner tilbake til sengen.

Fra Ikeas husregler:

 • Det er ikke lov å røyke eller tenne åpen ild under oppholdet.
 • Av hensyn til de andre gjestene er det ikke heller lov til å utøve seksuell omgang.
 • Videre er alkohol og andre rusmidler ikke tillatt.
 • Eventuelle husdyr må bli hjemme. Like greit, for jeg er sikkert på at for eksempel Pondus og Italienerfrøkenen hadde forsvunnet og gått seg bort der.

Tenk det du! Ikea som komplett reisemål med overnattingsmulighet. For å få noen til å nappe på det, må det virkelig ha regnet lenge og mye. Noe det jo har, men selv ikke jeg er sommerpsykotisk nok til å gjøre det. Det får holde at jeg har en Sultan rammemadrass til seng. Jeg vil helst slippe å tenke på hvor den ble født. Men det forundrer meg slett ikke om de får det til – Ikea kan markedsføring.

Og om noen gjør det, vil jeg ha den personen som gjesteblogger! Hjørnet er ditt, for det vil jo virkelig være en opplevelse som egner seg for blogging. Blogging som konsept er laget for slike prosjekter.

“Min ville natt i brudesuiten på Ikea”

Jeg sier ikke mer.

Eller selvsagt, dette varianten, bare live:

I en sofa fra Ikea
(Ole Paus)

I en sofa fra IKEA sitter far og denger mor.
Det er TV-kveld og mor har sølt litt øl på stuens bord.
Så nå banner far og denger mor og bruker tabu ord.
.
I en sofa fra IKEA sitter mor og lugger far.
I svære dotter river mor ut alt håret som han har.
Så går far på karatekurs, og mor går på bar.
.
I en sofa fra IKEA sitter far og denger mor.
Far blir sterk når han blir sint og
far blir sinna når han tror
at hans kone driver hor
med sjefen sin på hans kontor.
.
I en sofa fra IKEA sitter mor og klorer far.
Og så hyler de og river av de klærne som de har.
og så gjør de sånn som gjør at mor blir mor og far blir far.
.
I en sofa fra IKEA ligger mor og mor er død.
Så kommer barna på barnehjem og far på vann og brød.
Det var dagens lille solstreif, hilsen Vam og Vennerød.

Print Friendly, PDF & Email

13 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ehem, altså…jeg har sansen for å finne på rare og tullete ting, så jeg har faktisk meldt meg på, først og fremst for å eventuelt overraske 15-årig datter som eeelsker Ikea og interiør og design og sånn 😉
  Det gjenstår å se om vi får tilbudet, jeg tror nemlig at det er mange rare mennesker som ser på dette som litt artig… Får vite det i løpet av 24 timer – kanskje jeg blir gjestebloggeren din, Iskwew!
  Men overnatting i brudesuiten må da være litt nedtur med tanke på husregelen om null seksuell omgang…hva annet har man en brudesuite til, liksom…?

 2. Iskwew says:

  HAHA! Glimrende, Skorpionkvinnen :o) :o) :o) Men du har jo en helt egen blogg å skrive om det i. Det er jo virkelig det ultimate bloggemateriale!

  Den overnattingen i brudesuiten kan se ut til å bli noe… amputert, ja. Å ikke tenne åpen ild er mer til å leve med, vil jeg tro.

 3. Ja, det er sant, jeg må nok holde Ikea-overnattingshistorien eksklusivt i min egen blogg hvis det skulle bli noe av!
  Jeg skal nok overleve en natt på Ikea uten åpen ild, ganske sikkert.
  Nå får jeg se hva som skjer…
  😀

 4. Iskwew says:

  Utrolig morsomt :o))

  Og du må være oppe hele natten og observere, vet du. Så du kan skrive langt og detaljert.

  Jeg krysser fingre og tær, og stiller med te på termos og egg med kaviar på sengekanten klokka 10:00, Skorpionkvinnen 😀

 5. Mia says:

  hihi, så morsomt!

  Dette fikk jeg lyst til å høre nærmere om, Skorpionkvinnen! Får håpe at det blir noe av, det hadde vært artig å høre om 😀

  Mia

 6. Iskwew says:

  Det er bare å følge med i Skorpionkvinne-bloggen mor slutten av måneden, Mia :o)

 7. Marina says:

  Husdyr må bli hjemme? Fillern au! Ettersom jeg har hørt de har akvarier og slike ting på Ikea tenkte jeg at jeg skulle ta med den smurfeblå krepsen min dit en tur og la henne få velge sitt eget akvarium ettersom hun ikke liker det jeg valgte. Så kunne jeg prøve ut ny seng mens Smurf prøver ut nytt akvarium…
  Men det går tydeligvis ikke!

 8. Iskwew says:

  Ja, det er skikkelig dårlig gjort. Pondus og Italienerfrøkenen får heller ikke prøvd de røde kattekurvene eller prinsessestolen til katter som de har der. Denne:

  Katteprinsessestol

  Tror du Italienerfrøkenen er lei seg for at jeg ikke kjøpte den?

 9. Marina says:

  Hva hun ikke vet, har hun ikke vondt av!
  Men katter er vel også noe nøye på det, så hvorfor kan man ikke ta dem med så de kan velge selv? Er kanskje Ikea redd for at de skal ta for lang tid, og i mellomtiden slipper restauranted opp for tunfisk?

 10. Iskwew says:

  Jeg har passet på å ikke vise henne bildet. Hun er jo fornøyd med å ligge på sofaen, i sin uvitenhet.

  På denne overnattingen står det eksplisitt at det ikke er lov å ha med mat. Alt serveres av Ikea. Du skal se det er derfor husdyr må bli hjemme. De er redde for å gå tom for tunfisk.

 11. Centipede says:

  Dette her er jo helt fantastisk! Det er omtrent som løsningen på en raffinert krimgåte – du ville aldri ha kommet på det selv, men når du får det presentert, så er det så opplagt, så opplagt. Selvfølgelig måtte dette bli neste logiske skritt på veien til det komplette forbrukersamfunn. Hva er vel vitsen med å være hjemme der det ikke er noe å kjøpe, når du kan stå rett opp til forbruksfesten på IKEA. Det neste blir antagelig at du kan flytte inn der.

 12. Iskwew says:

  Javisst er det logisk, Centipede! Ikea tar jo virkelig pulsen på trender med stor suksess.

  Kanskje du kan leie brudesuiten på åremål etterhvert?

  Det var da synd, Skorpionkvinnen, det er en blogg jeg hadde sett frem til å lese.

Top