Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Jernbaneverkets lov om timing

25.06.07 in Diverse

Jernbaneverkets lov om timing:
Dersom du skal drive tung anleggsvirksomhet, med dertil hørende forflytning av tunge anleggsmaskiner på lite fremkommelig sted, bør det gjøres mellom 15:45 og 16:45 slik at du lager lengst mulig kø av busser, og forårsaker mest mulig forsinkede og frustrerte passasjerer.
.

Jeg har følgende råd til de ansvarlige for utbyggingen av Lysaker stasjon:

 • Dropp den tyngste virksomheten i det ovenfor nevnte tidsrom, med mindre dere synes det er OK å forsure livet for utrolig mange busspassasjerer
 • Forlang at busser som skal til fjerne strøk, og dermed gjerne har passasjerer med masse bagasje som bruker lang tid, ikke stopper på Lysaker stasjon i rushtiden
 • Forby privatbiler å parkere mellom busser og drosjer og dermed forårsake ytterligere kaotiske tilstander

I dag sto jeg og ventet på en buss som ikke kom i 45 minutter, mens tiden gikk og SFO snart stengte. Det kom av en uhorvelig mengde store lastebiler og gravemaskiner som sperret veien ut fra bussholdeplassen. Jeg vil tro køen av busser sto omtrent til Skøyen, om ikke lenger. Jeg skjønner at de har dårlig tid, men dette er rett og slett ekstremt dårlig timing!

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

16 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Undre says:

  Nice!

  Finnes det noen statistikk for når på døgnet flest Jernbaneverket- og/eller vegvesenarbeidere blir skadet? 😉

 2. Iskwew says:

  :o) Ikke det jeg vet, men jeg tror kanskje det vil kunne øke risikoen om man blokkerer noen tyvetalls busser i rushtiden….

 3. Undre says:

  Du, det ser jeg ikke bort fra …

  😉

 4. Iskwew says:

  For å si det sånn… jeg tror vi satser på at det ikke blir noen repetisjon i morgen.

 5. Marina says:

  Får håpe det!
  Jeg har vegkonstruksjon pågående omtrent 15m fra soverommet mitt for tiden. Og for å ikke plage dem som jobber dagskift på hotellet som er vegg i vegg med bygningen jeg bor i foregår særlig bråkete arbeide om natta. I et boligstrøk!
  Sjansene for stygge skader er nok høye, ja.

 6. Iskwew says:

  Akk, Marina, det er nok hos den entrepenøren Jernbaneverket har gått på kurs.

  Men hvordan er det mulig?? :o/

 7. Goodwill says:

  Sant og si er det vel på den tiden av døgnet det er tryggest å jobbe i veien, for da står jo trafikken nesten stille…

  Følger opp med “lov om arbeid i gang- og sykkelveger”: Skal man arbeide med gravemaskin på eller ved gang- og sykkelveger bør dette skje mellom 0745 og 0830, slik at fotgjengere og syklister skjønner hvem som er den sterke part.

  …det skjønte i hvertfall jeg da jeg syklet til jobb idag, og fant det tryggest å forsere gravemaskinen ute i rundkjøringa, MOT kjøreretningen…

 8. Iskwew says:

  Ja, og står den ikke stille, så kan de jo bidra til at den gjør det, ikke sant?

  Og det er jo viktig at alle skjønner hvem som er den sterke part!

  Det høres forøvrig i utgangspunktet ikke spesielt trygt ut å sykle mot kjøreretningen i rundkjøringer – så da skjønner jeg at du hadde skjønt hvem som hadde makta, ja :o)

 9. Goodwill says:

  Nei, jeg må innrømme at jeg ikke var så høy i hatten, og jeg sendte noen mørke blikk i retning gravemaskinføreren…men jeg tviler på om han så dem, gjennom solbrillene mine 🙁

 10. Iskwew says:

  Han så det nok, men han likte kanskje det han så :o/

 11. Goodwill says:

  Sikkert! Jeg skal nok ta ham, neste gang! Grrrr…!!!

 12. Iskwew says:

  Jah. Men må du ikke da stille med gravemaskin, snarere enn sykkel, Goodwill?

 13. Goodwill says:

  Når David knuste Goliat med en liten slynge kan vel jeg knubbe en gravemaskinfører med sykkel! 😀

 14. Iskwew says:

  Så altså… om du ikke dukker opp en dag så vet vi hva som har skjedd?

  Jeg er redd David var en One off, gitt.

 15. Goodwill says:

  Ta det helt rolig, Goodwill forsvinner ikke! 🙂

 16. Iskwew says:

  Godt! :o))

Top