Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Drikkevarer som er tilgjengelige her i huset

06.04.07 in Jeg er tagget

på en langfredags-kveld, har Undre tagget meg til å fortelle om. Jeg tror det opprinnelige meme’et går ut på å beskrive barskapet, men det hadde blitt en kort post, så jeg velger å inkludere også de alkoholfrie sakene som er til avnytelse her i huset. Og det er ikke all verden, skal jeg ile til å si. Men mer enn nok.

I omtrentlig prioritert rekkefølge etter mengde som fortæres her i huset:

Vann
Et must, må ha og det i store mengder. Det er en velsignelse å ha det slik som i Norge, der vi bare kan skru opp kranen, og så har vi tilgang på friskt og velsmakende vann. Den eneste gangen vi har brukt annet vann, var da Tigerungen ble flasket opp, og tigermor hadde noia. Da gikk det i store mengder Imsdal en stund. Helt unødvendig, må jeg få legge til. Da vi bodde i Brasil, måtte vi kjøpe vann. Ikke fordi kranvannet var farlig, men fordi det smakte pyton.

Cola Zero
Jeg er colazeroman, rett og slett. Den smaker alldels perfekt og mye bedre enn vanlig Cola Light. Jeg er en addict, det er det bare å innrømme like godt først som sist.

Lettmelk
Den er det ikke jeg som drikker, den er det Tigerungen som drikker. Jeg har ikke drukket melk siden jeg var 14, og har overlevd helt greit uten, uansett hva den norske ku-mafiaen sier.

Espresso-kaffe
Den går det store mengder av. Jeg tror min beste investering noen gang, omtrent, er espresso-maskinen. Kaffen blir så mye bedre, at du skulle tro det var to forskjellige drikker. Jeg drikker som regel Americano – altså en dobbel espresso, blandet med kokende vann.

1 1/2 flaske Domaine Pierre de Préhy Petit Chablis 2005
Jeg liker ikke sprit, jeg sover dårlig på rødvin, men Chablis gjør bare godt. Drikkes det alkohol er det det som drikkes, og det er simpelthen en nytelse. Chabli er en guddommelig drikk, som ikke lenger bare nytes om sommeren, men hele året rundt.

En boks Ringnes Guajiro lime&mynte øl
Det er et lyst og lett og ganske så godt øl. De andre brødrene i 4-packen er drukket opp, og jeg tviler på at den siste kommer til å gå ut på dato.

En flaske Cantina Zaccagnini montepulciano d’Abruzzo, italiensk rødvin og en flaske La Palma chilensk Merlot. Den første er min yndlingsrødvin og den andre fikk jeg til jul, tror jeg. Men det er lenge mellom hver gang jeg drikker rødvin, for da sover jeg så infernalsk dårlig at det ikke er noe gøy. Drikker jeg rødvin, er det gjerne den italienske.

funlight.jpgFun Light Wild berries saft
Den synes jeg faktisk er ganske så god, om jeg nå skal drikke saft. Men mest er det Tigerungen som drikker saft.

Maguary Suco de Maracujá
Det siste er litt eksotisk. Det er altså essens av pasjonsfrukt, som jeg bruker til å lage juice/saft av. Maracujá er en av de tingene jeg virkelig savner fra Brasil. Da jeg bodde der lagde jeg ofte fersk juice, enten av pasjonsfrukt, appelsiner eller mango. Knallgodt, så klart! Essensen er jo en blek skygge av den ferskpressede juicen, men den får duge. Og jeg forynes av velvillige brasilianere på visitt i Norge.

Jeg tagger videre til Milton Marx, som sikkert har et mer interessant barskap enn meg (enn de fleste vil jeg tro), og til Goodwill som sikkert skal kose seg litt når han kommer hjem fra all treningen.

En tag til: Jeg kom på at jeg er ganske nysgjerrig på hva Håkon har i bar- og kjøleskap.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

13 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. digme: blogg | 07.04.07
 2. Tagget! « Goodwill | 09.04.07
 1. Undre says:

  Ikke mye full mor her, skjønner jeg. Bra! :-D, sier Undre som har vært ute på tur i 1 1/2 time og som nå forblåst i kjakene brygger seg en kopp økologisk te.

 2. Iskwew says:

  Nei, her foregår det i ordnede former. Jeg skal ha meg en americano – jeg har aldri vært noen tedrikker :o)

 3. nessie says:

  Cola vanlig foretrekker jeg. Var tidligere avhengig, men nå avvent. Så vann er drikk nr 1, og det går det en del av. Melk må jeg ha, ikke fordi jeg har barn men fordi jeg bruker det i matlagingen 😉

  Sjekket forresten for det ølet på ICA, men min grorudalske butikk har visst ikke like godt utvalg som din bærumske :p

 4. Sauegjeteren says:

  Du liker tydeligvis ikke holdningene til ku-mafiaen. Hvorfor drikker da ungen din melk, når han tydeligvis ikke har fått den innstillingen fra mor?

  Videre, det er faktisk en forskjell på Light og Zero, i selve brusen og ikke bare i hodet ditt. Zero har såvidt jeg har skjønt fenyalin-kilder, og to E-stoffer er forskjellige, men jeg husker ikke hvilke i farta.

  Og vann er godt, slik skal det være!

 5. Iskwew says:

  Kanskje det er mer en spesialitet for oss på vestkanten, Nessie. Dessverre i så fall.

  Sauegjeteren, han drikker melk fordi han er en kalv :o) Dessuten får de det jo podet inn på skolen.

  Jepp, det ER forskjell på Light og Zero.

 6. Tiqui says:

  Maracujá er noe av det beste vi drakk i Bolivia også! Den hadde jeg nesten glemt. Jugo de Valle-merket hadde en fantastisk juice jeg alltid hadde i skapet av maracujá. Hvor får du tak i essensen?

 7. Iskwew says:

  Jeg får den fra Brasil, Tiqui. Når det kommer kolleger innom tat de med til meg.

  Jeg drakk enten den fra Vale eller lagde selv. Den ble aller best, selvsagt. Nammm :o)

 8. Undre says:

  Jeg kuttet ut å drikke vanlig melk for noen år siden, og har aldri så lite dårlig samvittighet for benbygningen min. Men nå skal det sies at jeg stort sett spiser ost på brødskivene mine da jeg bare ikke synes kjøtt av noe som helst slag gjør seg på brødskiver, og heller ikke har et særlig godt forhold til syltetøy.

 9. Iskwew says:

  Så lenge du spiser ost kommer benbygningen din til å klare seg helt utmerket, tenker jeg.

 10. Milton Marx says:

  Jahhh. Så var den utfordringen møtt. Dette er hva som finnes i Miltons barskap.

 11. Iskwew says:

  Et betydelig mer innholdsrikt barskap enn mitt :o)

Top