Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Ute på tur

25.03.07 i Kattene

ute.jpgI dag har Italienerfrøkenen vært ute på tur for første gang og det var skikkelig skummelt. De første 20 minuttene ble tilbrakt oppe på min skulder. Så hoppet hun etterhvert ned, og krøp rundt med buken omtrent 2 cm over bakken. Jeg satser på at det blir kulere å være utekatt etterhvert. I dag var det bare sånn passe kult, tror jeg.

pondusraptus.jpgPondus synes det var skikkelig hyggelig at hun kom ut, men hun bare freste der hun krøp langs bakken, så det var ikke mye til lekeselskap han fikk. Litt tilligere hadde han forsøkt å leke med naboens katt også, men enda mindre hell. Den gangen ble det slåssing.

I går var jeg ute og spiste sushi, på Nodee på Majorstua. Det anbefales så varmt det lar seg gjøre, utsøkt delikat servert og skikkelig godt – fisken var rimelig sprellfersk. Vi spiste litt av det meste, både sashimi og sushi, og creme brulee til dessert (oppskrift hos Ellingzine). Med Chablis til, var det rett og slett et herremåltid. Jeg kan nesten ikke tenke meg noe bedre å spise enn sushi, vel og merke om den er så fersk som overhode mulig, og de ikke har lagt for mye av den grønne gørra (hva det nå enn er) under fisken. På Nodee hadde de skjønt at det er lurt å overlate det til gjestenes frie valg. Derimot spiser jeg mer enn gjerne store mengder fersk ingefær.

Print Friendly, PDF & Email

22 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Undre sier:

  Katte- og sushiblogging! 😀

  Så fint du hadde en fin kveld, og så fint at Pondus nå kan få med seg Italienerfrøkna ut i vårsola! 😀

 2. Iskwew sier:

  Katte- og sushiblogging er den nye trenden innen blogging, Undre. Visste du ikke det?

  OG jeg glemte å si at jeg har vasket hele huset før vi var ute på ekspedisjon i den store, skumle utekattverden.

 3. Undre sier:

  Hihi! Nei, det visste jeg ikke!

  … men selvsagt er det det! 😀

  Og husvask før ekspedisjon!

  – Nansen go home!

 4. Iskwew sier:

  Javisst er det det. Fusion-blogging, rett og slett.

  Jepp, det blidde husvask. Derimot blir det vindusvask og verandavask en annen dag. Gidder ikke i dag :o)

 5. Undre sier:

  Fusion-blogging, ja!

  Nå er det ikke lenger «Hummer & Canarie», men «Fusion»! 😀

  Jeg gleder meg! :-D))))

  (og de vinduene og den verandaen går ikke sin veg … 😉 )

 6. Iskwew sier:

  Nei, og ikke persiennene heller!

  Ikke mer skalldyr og burfugler, nei. Nå er det katter og sushi som gjelder. Og jeg føler at jeg har en force der.

  Iskwews Cat&Sushi Corner

  (Jeg tror jeg bør bli mer internasjonal)

 7. Undre sier:

  Hihihihihihihihihi!

  Flott!

  😀

 8. Tiqui sier:

  Wasabi er den grønne greia, laget av pepperrot, og er fryktelig godt, men mengden må helt klart bestemmes av den enkelte. Jeg har aldri opplevd at sushi-bitene har vært forhånds-tilsatt med wasabi. De aller fleste sushi-steder serverer den ved siden av. Og jeg kunne ikke blitt mer enig når det gjelder ingefær! Det gir så utrolig god ettersmak, og man har den lenge etter måltidet.

  Gratulerer også til Italienerfrk med sitt første møte med verden utenfor.

 9. Goredom sier:

  Wasabi skal alltid serveres ved siden av, så man kan lage blandingen tilpasset sammensetningen av sine egne smaksreseptorer.

  Men var det en Sushi-date, eller var det bare noe jobb/vennegreier? 🙂

 10. Iskwew sier:

  Da er vi enige om at den skal serveres ved siden av. Noen kliner på mellom risen og fisken og det var ikke noe ok.

  Det var noe jobbgreier, Goredom :o) En kollega fra Brasil som var i Norge.

 11. Lothiane sier:

  Nå fikk jeg vårfølelse! 🙂

  Sushi er kjempegodt. Wasabien skal selvsagt serveres ved siden av (helt enig der!) og blandes passelig med… soyasaus? eller hva det nå er som pleier være ved siden av. Og ingefær til ja.. mmmm, nå må jeg visst jaggu se å finne noen å gå ut og spise Sushi med snart. Det er altfor lenge siden. Er så mange som er skeptiske til denne fantastisk gode maten. Synd for dem… 🙂

 12. Iskwew sier:

  Jeg skjønner meg virkelig ikke på folk som ikke liker sushi. Når den er som den vi fikk i går kan jeg ikke tenke meg bedre mat, jeg.

  Vi får gå ut og spise sushi en gang, Lothiane!

 13. Ååå, jeg fikk så fryktelig lyst på sushi da jeg leste her. Det er virkelig noe av det beste. Og helt klart skal wasabi serveres ved siden av og blandes i passe mengde oppi soyasausen. Mmmmm….
  Italienerfrøken trives sikkert bedre ute når hun får vennet seg litt til det! Lykke til.

 14. Iskwew sier:

  Det vil jeg tro hun gjør ja, Skorpionkvinnen. Det er jo så deilig å være utepus. Pondus har vært ute hele dagen.

  Heldigvis er det mange fornuftige lesere med god smak her i Hjørnet, Skorpionkvinnen! Du er selvsagt ikke noe unntak. Sushi er kjempegodt.

 15. Lothiane sier:

  Isk: Det hadde vært kjempekoselig! 🙂 Plutselig en dag er jeg klar for en Sushi-tur med deg. 🙂

 16. Iskwew sier:

  Jippi :o) Vi kan jo ta med avkommet. Tigerungen liker sushi han altså :o)

 17. Eirik sier:

  Wasabi er egentlig digg, men i passe porsjoner. Takk for innspill på sushirestaurant, jeg begynner å bli litt lei av de faste mine 🙂

 18. Iskwew sier:

  Bare hyggelig, Eirik! Når maten er både vakker og god er det en nytelse av de sjeldne. Så Nodee anbefales :o)

 19. Goodwill sier:

  Sushi og Wasabi…her var jeg på bortebane, gitt! *skjemmes*

 20. Iskwew sier:

  Jeg synes jo wasabi er styr unna, men sushi derimot!

  *namm*

 21. Frida K sier:

  Ååååå! Spiset du sushi! *Misunnelig* Åffer finnes det ikke sushi resturanter her?

 22. Iskwew sier:

  Du få komme deg inn til byen :o)

Top