Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Store prisforskjeller på dyrlege

Da er Italienerfrøkenen hos dyrlegen. Hun er kanskje operert allerede, siden jeg leverte henne i dag tidlig. Jeg krysser alt jeg har for at det går bra.

Jeg vil benytte anledningen til å gi et råd: Om du skal til dyrlegen, så sjekk for Guds skyld prisene. Det er så store forskjeller at det er provoserende. Jeg tok en sjekkerunde i Bærum, og fikk følgende priser for sterilisering, merking og vaksinering:

Doktor Dyregod: 2.900,-
Dyrlegene på Lilleaker: 2.800,-
Jar dyreklinikk: 1.750,-
Fornebu Dyreklinikk: 1.550,-

Frøkenen er på Fornebu Dyreklinikk, som har en uttalt policy på at man ikke skal overprise behandling som katter bidrar til at vi ikke får flere uønskede kattunger, altså sterilisering og kastrering. I tillegg bringer de dyrefor, det er veldig kjekt for oss uten bil. Og i ettermiddag bringer veterinæren Italienerfrøkenen hit til meg på kontoret, og det kaller jeg skikkelig god service.

Og Fornebu Dyreklinikk har fått to nye katter på pasientlisten. For der er de både hyggelige og serviceinnstilte, og har fornuftige priser.

Mer om Italienerfrøkenen etterhvert. Hun skal passes på og serveres all den tunfiskmousse hennes hjerte begjærer når hun kommer til seg selv igjen. Matskålen ble fjernet i går kveld, så jeg tipper hun er skrubbsulten når hun kommer til seg selv igjen.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

15 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Goodwill says:

  Det gjelder vel det aller meste tror jeg, at det lønner seg å sjekke priser. Det var jo nesten 100 % dyrere på det dyreste stedet? Sure penger!

 2. Undre says:

  Det pleier forresten å være kastrerings- og steriliseringskampanjer i februar, så om man planlegger å være “ansvarlig”, så er februar måneden å gjøre det i.

 3. Undre says:

  … det ser ut til at den er flyttet til mars i år.

 4. Iskwew says:

  Goodwill: Jepp, sure penger! Men det ordnet seg, heldigvis. Og det er skikkelig trivelige dyrleger.

  Undre: Jeg spurte Doktor Dyregod om de skulle ha kampanje, men det skulle de ikke. Og prisen på Fornebu kan jeg leve med.

 5. Undre says:

  Isk: Jepp, 1550,- er vel anvendte penger på dette området. Jeg skulle ønske flere eiere av hunnkatter var like ansvarlige som deg, Isk!

 6. Det var en veldig ok pris de har på Fornebu, omtrent samme pris som her i byen. For ellers har jeg inntrykk av at mye har høyere priser i Oslo-regionen enn her i “provinsen”, tannlege, frisør etc….
  Lykke til med italienerfrøken i ettermiddag, hun er nok tommelumsk en stund etter at hun våkner.

 7. Iskwew says:

  Det er ren egoisme, Undre. Om hun steriliseres kan hun bli en gammel dame. Hvis ikke blir hun kanskje ikke mer enn 10-12 år. Og hun kan begynne å være litt utepus til våren hun også :o)

 8. Iskwew says:

  Ja, det er hun nok, Skorpionkvinnen. Men det kommer seg nok. Og jeg tipper hun er sluten når hun kommer til seg selv. I kveld blir det Tunfisk-mousse – det er sikkert :o)

 9. Sissel says:

  Har du fått noen forklaring på hvorfor de andre er så dyre – hva sier de selv?

 10. E.R.II says:

  Hvis noen er dyre er det vel ganske enkelt fordi folk er villige til å betale. Og hvem nøler med å betale for sine kjæreste husdyr? Jeg tok med min mors kreftsyke katt til veterinærhøyskolen for en del år siden til operasjon. Selv om prognosen ikke var bra og prisen var stiv var det ikke tvil om at vi skulle forsøke.
  Det er naturligvis litt høyere konstnader med lønninger og husleie i pressområder, men jeg vil nå anta at de tjener et par kroner også. Da vår pus var i pensjon på landet tok moren min henne med til veterinær på landet. På Kjeller fikk hun registrering med grønn tatovering i øret pluss denne omtalte understellsbehandlingen for tolv hundre hvis jeg husker rett.
  Etter at hun fødte 7 unger under senga mi da hun var ett år syns jeg at hun kunne være fornøyd med sitt bidrag til kattepopulasjonen. I mellomtiden er hun i hvert fall bestemor, sikkert oldemor også!

  Lykke til med utepus. Vår pus elsker å være ute. Det er visst der det skjer!

 11. Iskwew says:

  Det er nok som E.R. sier, Sissel, fordi de kan ta den prisen. Dette er jo Bærum, og folk har generelt god råd.

  E.R. , jeg tror hun kommer til å elske og være ute :o)

  Men nå er hun bare sulten… men kan ikke få mat før hun er litt mindre sjanglete. Alt har gått helt bra så langt. Og Pondus er fortvilet fordi han ikke får hilse på.

 12. Morten says:

  Summen vi mennesker bruker på husdyrene er ekstrem.
  Vi bruker angivelig en halv milliard mer på husdyr nå enn for fem år siden og årsforbruket nå er på svimlende 2,3 milliarder. I tillegg til mer penger på fór (som i og for seg er bra, det er mye dårlig shit vi har gitt dyr) så handler vi nå mer luksusvarer som f.eks. møbler og klær(!!).
  Veldig mange mennesker gjør hva som helst for sine kjæledyr. At noen kan ta 3000,- spenn for den jobben Iskwew har fått utført er ikke overraskende i det hele tatt når vi ser på pengeforbruket til dyreeierne. Noen har rett og slett glemt at de hyggelige firbente vennene våre ikke er mennesker.

  Vi brukte veterinæren oppdretterne til Nemi anbefalte og ble derfor litt overrasket da vi kom til Stavanger og fant ut at veterinæren vi nå bruker er et par hundre kroner billigere enn de i Tønsberg.
  Nemi forguder forøvrig fru veterinær og det er gjensidig.
  Det er en sann fryd og stikke innom der 🙂

  M:)rten

 13. Iskwew says:

  Nei, spesielt ikke om du legger til at jeg bor i Bærum, der det for mange er “pytt, pytt* å bruke 3.000. Men det er det ikke. Spesielt ikke når halve prisen var en telefon unna.

  Jeg kjøper dyrlegefor. Og du merker det på kattene. Etterlatenskapene lukter ikke. Pelsen er skinnende blank. Og det mest interessante er at det slett ikke er dyrere. Det du kjøper i butikken er like dyrt, for de spiser mer for å få i seg det de trenger. Og det er mer enn dyrt nok.

  Nå skal jeg snart sjekke om Italienerfrøkenen er stødig nok til å få litt Gourmet Gold mousse ;o)

  Og kattene er ikke veldig glade i dyrlegen. Eller buret. Eller bilturen til dyrlegen.

 14. Morten says:

  Nydelige øyne 🙂
  Det må jeg si!

  M:)rten

 15. Iskwew says:

  Ja, hun er skjønn :o) Selv om hun er litt sløvere i blikket på bildet overfor.

Top